ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές για την καθαριότητα στο Λιμάνι

ανοίγουν-οι-οικονομικές-προσφορές-γι-563144

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ απέρριψε προσφυγή

Απορρίφθηκε η προσφυγή εταιρείας για το διαγωνισμό που διενεργεί ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για την καθαριότητα του Λιμανιού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ που συνεδρίασε χθες δεν έκανε δεκτή την προσφυγή με το σκεπτικό ότι οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία δεν είναι ουσιαστικοί και αποφάσισε να προχωρήσει στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Ωστόσο, ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος και θα περιμένει την παρέλευση 15 ημερών μήπως η εταιρεία καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Συνολικά δύο είναι οι οικονομικοί φάκελοι με τις ισάριθμες εταιρείες να διεκδικούν την καθαριότητα για την επόμενη τριετία με προϋπολογισμό ύψους 360.000 – 400.000 ευρώ.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό για να κάνει την καθαριότητα.

Το 2015 βρήκε μειωμένο το προσωπικό κατά άλλους δύο εργαζόμενους, που κατέθεσαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση και αποχώρησαν. Πλέον στον ΟΛΒ δουλεύουν 40 εργαζόμενοι και ο Οργανισμός για να συνεχίζει τις δραστηριότητές του απρόσκοπτα απασχολεί 25 εργολάβους.

Το προσωπικό έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το 2008. Από 65 άτομα προσωπικό επισημαίνει, οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους 40.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου διενεργεί διαγωνισμό για την ανάθεση σε εργολάβο του συνόλου της λειτουργίας του πάρκινγκ, μίας από τις πιο προσοδοφόρες δραστηριότητές του, ενώ μέχρι σήμερα η χρήση είναι μικτή.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται επίσης στο στάδιο του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών μετά την απόρριψη της προσφυγής εταιρείας, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προκύψει ανάδοχος ο ΟΛΒ έχει παρατείνει την ισχύουσα σύμβαση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου