ΤΟΠΙΚΑ

Σχολεία της προσφοράς

σχολεία-της-προσφοράς-563670

Κοινωνικές πρωτοβουλίες από διδάσκοντες, γονείς και μαθητές του 30ου και του16ου δημοτικών σχολείων Βόλου

Οικονομική στήριξη σε 15 άπορες οικογένειες, τρόφιμα αξίας 2.000 περίπου ευρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο και συγκέντρωση σχολικών ειδών για άπορα παιδιά, καταγράφονται μεταξύ άλλων στον απολογισμό των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσουν οι μαθητές του 30ου και του 16ου δημοτικών σχολείων Βόλου.

Σειρά κοινωνικών δραστηριοτήτων αναπτύσσονται στους κόλπους του συγκεκριμένου σχολείου σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 16ο δημοτικό, την αρωγή των δραστήριων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προσφοράς.

Η αγαστή συνεργασία εκπαιδευτικής κοινότητας με τοπικούς φορείς, το Κοινό των Μαγνήτων, το Πανεπιστήμιο και άλλα σχολεία όπως το 7ο Γυμνάσιο, σε συνάρτηση με τη σύμπλευση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων «μας έδωσαν τη δυνατότητα να δώσουμε στους μαθητές μας με βιωματικό τρόπο, πλήθος χρήσιμων στοιχείων και γνώσεων» υπογραμμίζει ο κ. Πασχάλης Δήμου, διευθυντής του 30ου δημοτικού.

Την ίδια στιγμή, συγκεντρώνονται τρόφιμα και ρουχισμός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, από κοινού με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ενώ παράλληλα «σε συνεργασία με την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα, παρέχουμε πρόγευμα σε μαθητές που έχουν ανάγκη» υπογραμμίζει ο κ. Δήμου.

Οι πολύπλευρες κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται, περιλαμβάνουν, παράλληλα, τη συγκέντρωση εκπαιδευτικού υλικού, σε συνεργασία με το Κοινό των Μαγνήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. «Τα παιδιά συνδράμουν αυτές τις δραστηριότητες, γιατί είναι ένα θέμα το οποίο έχει περάσει μέσα στην οικογένειά τους. Είναι μέσα στην καθημερινή συζήτηση και το προωθούμε ανάλογα ως εκπαιδευτικοί, με παιγνιώδεις βιωματικές δραστηριότητες. Δείχνουμε στα παιδιά την ανάγκη της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της στήριξης του διπλανού μας» αναφέρει ο διευθυντής του 30ου δημοτικού σχολείου.

Με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας με τους γονείς, πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, ο εξωραϊσμός του ίδιου σχολικού συγκροτήματος. Η συνεργασία του σχολείου με τους γονείς όλων των μαθητών του είναι καίριας σημασίας, όπως έχει διαπιστωθεί, εξάλλου, από σημαντικούς εκπαιδευτικούς ερευνητές.

Η παλαιότητα των χώρων, οι δραστηριότητες των παιδιών και η οικονομική κρίση είναι ορισμένοι από τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συνεργασία, ώστε οι μαθητές να βρίσκονται σε ένα φιλόξενο και ζεστό σχολικό χώρο. Καταβάλλεται επίσης προσπάθεια για εμπλοκή των παιδιών στη συνεχή συντήρηση και προστασία των χώρων. Γι’ αυτό το λόγο και τα δύο σχολεία υλοποιούν περιβαλλοντικά προγράμματα και προγράμματα αγωγής υγείας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου