ΤΟΠΙΚΑ

Κανένα ενδιαφέρον για την 5η Πλατφόρμα

κανένα-ενδιαφέρον-για-την-5η-πλατφόρμα-590962

Ακυρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου, χάθηκε η ευκαιρία για δίαυλο επικοινωνίας – προβολής

Παρά την ανάγκη που έχει η τοπική επιχειρηματικότητα για εξωστρέφεια, άδοξο τέλος είχε τελικά η συνεργασία που άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι στο ελληνοτουρκικό Forum στη Λέσβο με γυναίκες επιχειρηματίες από τη Σμύρνη.

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην 5η Πλατφόρμα Γυναικών Επιχειρηματιών που θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Απριλίου ακυρώθηκε, καθώς μέχρι την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, δεν παρουσιάστηκε κανένα ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλης Μπασδάνης, που ρωτήθηκε, είπε ότι «δυστυχώς χάνεται μία ευκαιρία για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων αλλά και για προβολή των τοπικών προϊόντων και ανάπτυξη συνεργειών. Και δυστυχώς είναι κρίμα γιατί έτσι ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας που δεν είναι γνωστό που μπορούν να οδηγήσουν».

Στην έκθεση στην Τεργέστη της Ιταλίας για την προβολή προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου, την Oliocapitale, που πραγματοποιήθηκε το πρώτο 10ημερο του Μαρτίου, οι τοπικοί παραγωγοί και μεταποιητές, που πήραν μέρος με έξοδα του Επιμελητηρίου, τέσσερις στο σύνολο, επέστρεψαν στην Ελλάδα ικανοποιημένοι.

«Κλείστηκαν επικερδείς επιχειρηματικές συμφωνίες με αγοραστές από τη διεθνή αγορά και συγκεκριμένα Ινδία, Ιαπωνία, Αυστρία και άλλα κράτη που συμμετείχαν» είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόσθεσε ότι «επιπλέον, είναι προς υπογραφή σύμφωνο συνεργασίας με το Επιμελητήριο Τεργέστης, το οποίο θα βοηθήσει τη Μαγνησία να αναδείξει τις ποικιλίες ελιάς που διαθέτει και την ποιότητα του ελαιολάδου της».

Η πρόσκληση προς το Επιμελητήριο για την 5η Πλατφόρμα Γυναικών Επιχειρηματιών έγινε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με το Επιμελητήριο Σμύρνης και τον πρόεδρο κ. Ekrem Demirtas με Μνημόνιο Συνεργασίας Βόλου – Σμύρνης και τη σύμπραξη Επιμελητηρίων για την αξιοποίηση του τουρισμού κρουαζιέρας σε ένα κοινό δίκτυο διαδρομών στο Διεθνή Τουριστικό Χάρτη.

Οι γυναίκες που διοργανώνουν την 5η Πλατφόρμα βρίσκονταν στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στη Μυτιλήνη.

Υπενθυμίζεται ότι στη διοργάνωση με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρηματίες του Συμβουλίου Γυναικών Επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου της Σμύρνης στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης δήλωσαν συμμετοχή 500 γυναίκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου