ΤΟΠΙΚΑ

Αξονικός Τομογράφος: Περιμένει το «ΟΚ» από Δημόκριτο

αξονικός-τομογράφος-περιμένει-το-οκ-593144

Ολοκληρώθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου μετρήσεις και εκπαίδευση προσωπικού

Θέμα ημερών, είναι σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Καραμπάτσα, η λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου ο οποίος έχει εγκατασταθεί και βρίσκεται σε διαδικασία δοκιμών.

«Εάν το Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος, στον οποίο ως είχαμε υποχρέωση στείλαμε τις προβλεπόμενες μετρήσεις, μας στείλει τα αποτελέσματα των μετρήσεων και την έγκριση λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου, θα θέσουμε τον τομογράφο άμεσα σε λειτουργία. Θέλω να πιστεύω πως θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες», αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κων. Καραμπάτσας, τονίζοντας πως όλες οι παράλληλες ενέργειες έχουν υλοποιηθεί.

«Ο χώρος είναι έτοιμος, το προσωπικό έχει καταρτιστεί στην τεχνολογία της νέας συσκευής και έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες δοκιμαστικές ακτινοβολίες. Oλοι είναι ικανοποιημένοι από τις λειτουργίες του νέου αξονικού τομογράφου 64 τομών και περιμένουμε το «ΟΚ» από τον Δημόκριτο για να αρχίσουμε τις εξετάσεις σε ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου».

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκοµείο λειτουργούσε από το έτος 2002 σύστηµα Αξονικής Τοµογραφίας τύπου CT AURA του οίκου Philips. Το σύστηµα κατά περιόδους παρουσίαζε αποσπασµατική καθυστέρηση στη διεκπεραίωση εξετάσεων, οφειλόµενη στην υπερθέρµανση της ακτινολογικής λυχνίας γεγονός που δυσχέραινε την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε ώρα αιχµής. Η διοίκηση του Νοσοκομείου εκτιμώντας τις αυξηµένες απαιτήσεις για διεκπεραίωση εξετάσεων και για παραγωγικότητα – αποδοτικότητα σε συνδυασµό µε τις νέες κλινικές εφαρµογές και το γεγονός ότι ο τοµέας της Αξονικής Τοµογραφίας χαρακτηρίζεται από ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και ένα σύστηµα πολυτοµικής τεχνολογίας, θα παρέχει µεγαλύτερη διακριτική ικανότητα, ευρύτερη χρήση σε κλινικές εφαρµογές, υψηλότερη ταχύτητα και παραγωγικότητα, προχώρησε τον Αύγουστο του 2013 στην πρόταση απόκτησης νέου αξονικού τομογράφου, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και σήμερα ο εξοπλισμός είναι έτοιμος προς χρήση.

Στο μεταξύ, τα περιστατικά με παραπεμπτικό για αξονική τομογραφία, τα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ με διακομιδές είτε στα γειτονικά Νοσοκομεία, είτε σε ιδιωτικά κέντρα του Βόλου.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου