ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρ των καταδυτικών πάρκων η Αμαλιάπολη

υπέρ-των-καταδυτικών-πάρκων-η-αμαλιάπ-596188

Κατά πλειοψηφία υπέρ της κατασκευής των καταδυτικών πάρκων στην Αμαλιάπολη, εφόσον δεν θίγονται τα συμφέροντα των ψαράδων τάχθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του, το Τοπικό Συμβούλιο του παραθαλάσσιου χωριού.

Υπέρ των καταδυτικών πάρκων τάχθηκαν τα δύο μέλη του Συμβουλίου, Στάθης Καραγιάννης και Αικατερίνη Γκρίνια, ενώ μειοψήφησε η Πρόεδρος Ζωή Τηγανοπούλου, η οποία τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Μειοψήφησα διότι δεν καλύπτομαι από την πρόσφατη πρόταση του Δήμου Αλμυρού αλλά και το Νομοθετικό πλαίσιο».

Στη χθεσινή συνεδρίαση παρευρέθηκαν κάτοικοι και ψαράδες του χωριού, οι οποίοι εν ολίγοις επανέλαβαν τη θέση τους ότι θέλουμε κάτι χειροπιαστό ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντά μας».

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και η άρση παραχώρησης του δεύτερου ορόφου του κοινοτικού καταστήματος της Αμαλιάπολης, το οποίο σήμερα χρησιμοποιεί ο Λιμενικός Σταθμός.

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τετάρτης, 1Απριλίου. Το Συμβούλιο δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, αλλά επανέλαβε τη θέση του να παραμείνει ο Λιμενικός Σταθμός στο χωριό, αν και το μοναδικό δημοτικό ακίνητο είναι το πρώην κοινοτικό κατάστημα. Οπως τονίζει η κ. Τηγανοπούλου «θα πρέπει να εξαντληθούν οι ενέργειες από την πλευρά του Δήμου Αλμυρού, ώστε να παραμείνει η Υπηρεσία στο χωριό μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου