ΤΟΠΙΚΑ

Απρόοπτα στην παρέλαση

απρόοπτα-στην-παρέλαση-596373

Παρέλασε ο “Προμηθέας” αλλά ανακοινώθηκε το Μουσικό ~ Εντονες διαμαρτυρίες από μαθητές και γονείς που ζητούν έγγραφη επανόρθωση από τους υπευθύνους

Κάτω από αντίξοες καιρικά συνθήκες, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου «Προμηθέας», πήραν θέση στη γραμμή της εκκίνησης και παρέλασαν για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821. Υπό βροχή κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία και παρέλασαν όλο καμάρι… Φθάνοντας όμως προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου, από τα μεγάφωνα της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι παρελαύνει το… Μουσικό Σχολείο Βόλου! Θλίψη και αγανάκτηση εκφράζουν οι μαθητές που δεν αναγνωρίστηκε ο κόπος τους, ενώ οι γονείς τους ζητούν γραπτή δημόσια επανόρθωση από τους υπεύθυνους.

Πολλά απρόοπτα είχε η φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο του 1821 στο Βόλο, που πραγματοποιήθηκε χωρίς εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, υπό βροχή και με ελλιπή μαθητικά τμήματα.

Ανάμεσα στα απρόοπτα και αυτό με τους μαθητές του «Προμηθέα». Η προσπάθειά τους και η παρουσία τους ακυρώθηκε όταν από τα μεγάφωνα της εκδήλωσης κι ενώ παρέλαυναν οι μαθητές του «Προμηθέα», ανακοινώθηκε ότι περνά το Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Το ατυχές γεγονός προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των μαθητών όσο και των γονιών τους.

«Εμείς, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» επιθυμούμε να δηλώσουμε τη θλίψη και την αγανάκτησή μας για όσα συνέβησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015. Αν και η παρουσία μας ήταν ευδιάκριτη στη μαθητική παρέλαση και υπήρχε στους σχετικούς πίνακες, επίσης κρατούσαμε και τη σημαία του Σχολείου μας, καθώς και τα σχετικά διακριτικά, ενώ περνούσαμε μπροστά από τους επισήμους, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα το όνομα άλλου σχολείου. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη θλίψη μας καθώς επί μέρες προσπαθούσαμε, όπως όλα τα παιδιά, για μια όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή παρουσία, την οποία πιστεύουμε πως επιτύχαμε, τιμώντας την εθνική επέτειο. Είναι λοιπόν θλιβερό, πιστεύουμε, νέα παιδιά όπως εμείς, να μη δέχονται την έστω και τυπική αναγνώριση του κόπου τους και αναρωτιόμαστε γι’ αυτό αφιερώνοντας προς όλους τους υπεύθυνους των γεγονότων, ένα στίχο του Δ. Σαββόπουλου: «…πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας τους οι μαθητές.

Οι γονείς

Εγγραφη επανόρθωση για το ατυχές περιστατικό ζητούν από την πλευρά τους οι γονείς των μαθητών του σχολείου.

«Ως γονείς των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» επιθυμούμε να καταθέσουμε την εύλογη και απόλυτα αιτιολογημένη διαμαρτυρία για το εξής γεγονός που συνέβη κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2015:

Ενώ τα παιδιά μας -και εμείς μαζί τους- αναμέναμε υπό βροχή να παρελάσουν και να τα καμαρώσουμε, κατά την ώρα που ήταν η σειρά του Σχολείου μας, εμπρός από τους επισήμους ανακοινώθηκε αντ’ ημών, άλλο σχολείο, το οποίο, σημειωτέον, δεν παρελαύνει κατά τα μονά έτη βάσει προγραμματισμού, του οποίου απ’ όσο γνωρίζουμε, επιμελείται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι υπεύθυνοι των παρελάσεων.

Ως ελάχιστη αιτιολόγηση αναμένουμε γραπτή δημόσια επανόρθωση από τους υπευθύνους», αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι γονείς.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου