ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τους Ρομά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

εκδήλωση-για-τους-ρομά-στο-πανεπιστήμ-613003

Εκδήλωση με τίτλο «Διαφορετικότητα: είμαστε μαζί», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 6μ.μ. στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά στις Περιφέρειες Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση θα ευλογήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την κοινωνική ένταξη και εκπαίδευση των Ρομά της περιοχής μας, καθώς και για την ανάπτυξη ειδικής ποιμαντικής διακονίας στην κοινότητά τους.

Συγκεκριμένα, η Τοπική μας Εκκλησία συνέστησε τον Αθλητικό Σύλλογο «Δημητριάς», στον οποίο λειτουργούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες Ρομά, ανηλίκων και ενηλίκων, η οποία, μάλιστα, συμμετέχει, με ιδιαίτερες επιδόσεις, στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, ενισχύει πολλαπλώς και προσφέρει κίνητρα για την εκπαίδευση των μικρών Ρομά, δημιούργησε παιδική χορωδία Ρομά, σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ενώ επ’ εσχάτων, λειτουργεί και Σύναξη Μελέτης Αγίας Γραφής, με σημαντική συμμετοχή εκ μέρους των Ρομά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου