ΤΟΠΙΚΑ

Πλαίσιο δράσεων από την Τουριστική Επιτροπή Ν. Πηλίου

πλαίσιο-δράσεων-από-την-τουριστική-επ-635892

Συνήλθε για πρώτη φορά στις Μηλιές

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Νοτίου Πηλίου συνεδρίασε για πρώτη φορά, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη στο Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, υπό την εποπτεία του προέδρου της και δημοτικού συμβούλου κ. Παντελή και παρουσία του Δημάρχου κ. Φουρτούνα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συνοψίστηκαν τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, αποφασίσθηκαν τα θέματα που θα συζητηθούν σε επόμενες συνεδριάσεις καθώς και η παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής αποτελείται από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, άτομα από κάθε τοπικό διαμέρισμα, εκπροσώπους συλλογικών, κοινωνικών ή επαγγελματικών φορέων που η ιδιότητά τους σχετίζεται με θέματα τουρισμού καθώς και από εκπροσώπους της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Το έργο της επιτροπής είναι συμβουλευτικό και αφορά την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεµάτων που σχετίζονται µε την ανάπτυξη του τουρισµού και την προβολή του Δήµου.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης, υπογραμμίστηκε, άλλωστε, η αναγκαιότητα ύπαρξης στρατηγικής και συνεργειών για την ορθή αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Ο Δήμαρχος χαιρέτησε τα μέλη της Επιτροπής και ευχήθηκε τη δημιουργική συμβολή της στη διαμόρφωση της τουριστικής προβολής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κρίθηκε αναγκαία η συνεργασία µε τους συναρµόδιους επαγγελµατικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και με τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και το συντονισµό των δράσεων.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Δημ. Παντελής αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που μπορούν να γίνουν.

Επίσης ανέφερε ότι στο Πήλιο αλλά και ειδικότερα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου μπορούν να αναπτυχθούν παραπάνω από 16 μορφές τουρισμού μεταξύ των οποίων και: Παραθαλάσσιος, ορεινός, πολιτιστικός, αλιευτικός, αγροτο-Τουρισμός, ορειβατικός, ποδηλατικός, σχολικός, εναλλακτικός, θεματικός π.χ. Μουσεία, Σιδηρόδρομος, Μηλιώτικη σχολή, θεραπευτικός, θρησκευτικός, περιβαλλοντικός π.χ. το θέμα των βοτάνων, καταδυτικός, ιππικός, γαστρονομικός.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η σημασία της τουριστικής προβολής και διαφήμισης του δήμου στο εξωτερικό και εσωτερικό, ιδίως με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και καταχωρήσεις σε έντυπα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η παρουσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην τουριστική έκθεση της Ρουμανίας, που θα πραγματοποιηθεί 12 – 15 Μαρτίου στο Βουκουρέστι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου