ΤΟΠΙΚΑ

Σύμπλευση Αχ. Μπέου και «Δρόμων Συνεργασίας»

σύμπλευση-αχ-μπέου-και-δρόμων-συνεργ-638141

Καταγγέλλει το ΚΚΕ αφήνοντας αιχμές για επιδιωκόμενη εμπορευματοποίηση του νερού

Αιχμές για σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοτική αρχή Μπέου με στόχο την εμπορευματοποίηση του νερού, αφήνει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» για σύμπλευση με την πολιτική της Ν.Δ.

«Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πρώτη φορά που στις τοποθετήσεις του συμφωνεί με την σημερινό ανταποδοτικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ. Να θυμίσουμε ότι στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ που συμμετέχει καταψήφισε ακόμα και αυτές τις ισχνές μειώσεις στο τιμολόγιο που έγιναν με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα για να καλυφθούν αυτές οι μειώσεις. Στη χτεσινή συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις φραστικές ακροβασίες, στο τέλος υπερψήφισε μαζί με τη Δημοτική Αρχή Μπέου και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης τη διακοπή του νερού σε καταναλωτές για ποσό πάνω από 80€, που κύρια πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτή είναι η στάση της κυβερνητικής παράταξης για την «ανθρωπιστική κρίση» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Αποδεικνύεται ότι Δημοτική Αρχή Μπέου και ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στην ίδια πλευρά και είναι απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Εξάλλου οι ίδιοι είχαν από κοινού αρνηθεί να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη στους άνεργους, να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ κατά 50% και να απαγορευτεί η διακοπή του νερού για οικογένειες ανέργων, απλήρωτων και χαμηλόμισθων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση επανέφεραν τα παραπάνω ζητήματα που αποτελούν αιτήματα των εργατικών σωματείων και έχουν κατατεθεί επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ψήφισαν κατά στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στην κοινή συμφωνία όλων των άλλων παρατάξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου