ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινη κάρτα» σε Βολιώτη γιατρό

κόκκινη-κάρτα-σε-βολιώτη-γιατρό-643690

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επέβαλε ποινή σε διευθυντή κλινικής του ΓΝΒ

Την επιβολή τιμωρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε διευθυντή Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, για τον οποίο είχε γράψει το «Πρώτο Θέμα». «Η ποινή» που του επιβάλλεται, με βάση την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες στον ίδιο τον γιατρό αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο του πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Ο συγκεκριμένος διευθυντής, εκτός από την πειθαρχική διαδικασία που πέρασε, καλείται σύντομα σε δίκη μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή στο πλαίσιο διοίκησης της κλινικής του δημόσιου νοσοκομείου καθώς η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με όσα του αποδίδονται, ο εν λόγω γιατρός φερόταν να λειτουργεί με καταχρηστική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά ως γιατρός και ως επικεφαλής κλινικής, αποκλείοντας εκ προθέσεως τους τρεις επιμελητές από τα χειρουργεία και τις ιατρικές πράξεις, πλήττοντας την επιστημονική και επαγγελματική τους υπόσταση, αλλά και το ίδιο το έργο της κλινικής.

Αρχικά παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας όπου κρίθηκε ότι οι καταγγελίες τριών επιμελητών της κλινικής περί αποκλεισμού τους από το ιατρικό έργο ήταν βάσιμες και ότι ο διευθυντής της εν λόγω κλινικής ενήργησε κατ’ επανάληψη κατά παράβαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας σε βάρος των συναδέλφων του, της κλινικής και των ασθενών.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος, στις 30 Οκτωβρίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα την επιβολή χρηματικού προστίμου 10.000 ευρώ. Ο ίδιος, όμως, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε να κριθεί εκ νέου στο πειθαρχικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του ΙΣΜ, ο διευθυντής δεν φρόντισε για την αρμονική συνεργασία με τους επιμελητές της κλινικής, περιορίζοντας τα καθήκοντά τους στο χειρουργικό τομέα κατά τρόπο υπέρμετρο.

Στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι «αντί να χρησιμοποιήσει το δυναμικό των γιατρών προς μεγιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, επιδόθηκε σε έντονη αντιπαλότητα και αποκλεισμό τους από τα τακτικά χειρουργεία, που μόνο χρήσιμο δεν ήταν ενώ επίσης του καταλογίζουν ότι με τη συμπεριφορά του δεν σεβάστηκε την επαγγελματική τους εμπειρία, τα προσόντα και τον ζήλο τους για την καλύτερη άσκηση της ειδικότητάς τους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου