ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν δύο σχολεία για το κρούσμα μηνιγγίτιδας

κλείνουν-δύο-σχολεία-για-το-κρούσμα-μη-694411

Δεν θα λειτουργήσουν μέχρι και τη Δευτέρα το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Αναστάτωση επικράτησε χθες στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στη Ν. Ιωνία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν ότι ο 14χρονος από την Ευξεινούπολη που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, είναι μαθητής του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για το συμβάν εκπαιδευτικοί και μαθητές ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια του Εκκλησιασμού για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Οταν μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, επέστρεψαν στο σχολείο, επικράτησε αναστάτωση. Οι μαθητές φωνάζανε και δεν θέλανε να μπουν στις αίθουσες, ενώ καθηγητές, διευθυντές και υποδιευθυντές επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και το Δήμο Βόλου, ζητώντας κατευθύνσεις.

Οπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του Εκκλησιασμού, συνεργείο προχώρησε σε απολύμανση της αίθουσας διδασκαλίας όπου έκανε μάθημα ο 14χρονος μαθητής από την Ευξεινούπολη, των σχολικών τουαλετών αλλά και του γυμναστηρίου.

Μετά όμως από πρόταση του Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ο Δήμος Βόλου, έκανε δεκτό το αίτημα να παραμείνουν κλειστές οι δύο σχολικές μονάδες για να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Τα δύο σχολεία έκλεισαν. Δεν έγιναν καν οι προγραμματισμένες σχολικές εορτές στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

Στους μαθητές δόθηκαν οδηγίες για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και κυρίως για την ανάγκη να πλένουν συχνά και σχολαστικά τα χέρια τους και αποχώρησαν για τα σπίτια τους.

Συνεργεία αναμένεται έως και τη Δευτέρα να προχωρήσουν σε απολυμάνσεις όλων των χώρων, πριν επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες.

  • Σχετικά άρθρα:

Κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα ταυτοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ στον 14χρονο μαθητή

Αναστάτωση σε σχολεία από το κρούσμα μηνιγγίτιδας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου