ΤΟΠΙΚΑ

Την πόρτα της απόλυσης βλέπουν οι επτά της Διεύθυνσης Πολιτισμού

την-πόρτα-της-απόλυσης-βλέπουν-οι-επτά-694696

Με εσωτερικές μετακινήσεις θα αποτρέψει ο ΔΟΕΠΑΠ την αποδόμηση της διεύθυνσης

Ξεκίνησαν ήδη οι διοικητικές διαδικασίες από το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για την απόλυση των επτά εργαζομένων που αποτελούν την «ψυχή» του πολιτισμού στην πόλη. Η Διεύθυνση Πολιτισμού κινδυνεύει να αποδομηθεί πλήρως. Για την αποτροπή του σεναρίου, ήδη -στο πλαίσιο της κρίσης των προϊσταμένων στο Δήμο Βόλου- έχουν γίνει μετακινήσεις προς τη διεύθυνση Πολιτισμού, ενώ εξετάζονται και εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει η διεύθυνση.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, στη Διεύθυνση του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, κοινοποιήθηκε το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, βάσει του οποίου οι επτά εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και ήδη έχει παρέλθει περίοδος 40 ημερών.

Πρόκειται για μια ιστορία από το 2009 του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου. Κατά τη συνένωση επιχειρήσεων και οργανισμών, είχε αποφασιστεί οι 17 υπάλληλοι του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού να μεταφερθούν στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το 2010 το δημοτικό συμβούλιο Βόλου είχε αποφανθεί ότι οι 17 υπάλληλοι δεν μπορούν να μεταφερθούν στο νέο οργανισμό. Οι δέκα υπάλληλοι αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά επί του αιτήματός τους και είδαν την… πόρτα της εξόδου.

Οι υπόλοιποι επτά είχαν προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και σε παράσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κερδίζοντας ουσιαστικά χρόνο εργασιακής ζωής.

Ομως, το 2012 112 συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας που είχαν απολυθεί προχώρησαν σε καταγγελία εις βάρος των 7 του πρώην Κ.Ο.Δ.Β. στο σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.

Δύο και πλέον χρόνια μετά την καταγγελία, οι ελεγκτές αποφάνθηκαν ότι οι 7 κακώς μετατάχθηκαν στο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Με το πόρισμά τους το οποίο κοινοποίησαν εκτός από το Δήμο Βόλου και στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, καλούν το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, να απολύσει τους επτά εργαζόμενους οι οποίοι δεν αποκλείεται να κληθούν να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία τους μισθούς δύο και πλέον ετών ως αχρεωστήτως καταβληθέντες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου