ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαία θέση για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου

ενιαία-θέση-για-το-αεροδρόμιο-της-ν-αγχ-695064

Ζητάει να διαμορφωθεί η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης»

Την ανάγκη να διαμορφωθεί, απ’ όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», υπογραμμίζοντας ότι, λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Βόλου.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Η δήλωση του νέου υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, ότι μπαίνει τέλος στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, δημιουργεί νέα δεδομένα και για το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, για το οποίο άλλωστε δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον από την κοινοπραξία Γερμανών – Κοπελούζου.

Ο Κρατικός Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου (VOL) αποτελεί για το Δήμο Βόλου την κορυφαία υποδομή υποστήριξης της τουριστικής κίνησης και ανάπτυξης της περιοχής και οι ενέργειες προώθησης και τουριστικής προβολής του αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Με δεδομένη τη θέση της νέας κυβέρνησης, το ζητούμενο, πλέον, είναι η αναζήτηση του κατάλληλου φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία και την περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου. Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κατ’ επανάληψη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει επεξεργαστεί σχέδιο προς τούτο, ενώ θετικά για μια τέτοια προοπτική έχουν εκφραστεί τόσο η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, όσο και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Βόλου.

Επειδή το θέμα είναι εξόχως σοβαρό για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής μας, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να διαμορφώσουμε, όλοι οι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου. Λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία φυσικά με τον Δήμο Βόλου, ώστε σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων να χαράξουμε από κοινού τα επόμενα κρίσιμα βήματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου