ΤΟΠΙΚΑ

H Βιολογία φυτών πάει… Νηπιαγωγείο

h-βιολογία-φυτών-πάει-νηπιαγωγείο-698376

Βιωματικά σεμινάρια στο Τμήμα Βιοχημείας του Π.Θ.

Στα εργαστήρια του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια με θέμα «Βιολογία φυτών στο νηπιαγωγείο». Στόχος των σεμιναρίων ήταν να εμπλουτίσουν οι νηπιαγωγοί τις γνώσεις πάνω σε θέματα βιολογίας των φυτών και να εξοικειωθούν με εναλλακτικές προτάσεις και διδακτικές μεθόδους φυσικών επιστημών στην προσχολική ηλικία. Τα σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησαν πενήντα εκπαιδευτικοί προσχολικής ηλικίας, διοργάνωσε η Δρ. Παπαδημητρίου Αρτεμις, Σχολική Σύμβουλος Π.Α. σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εισηγήτρια την κ. Παπαδοπούλου Καλλιόπη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Φυτών.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέπτυξε δύο θεματικές εργασίες από τη Βιολογία φυτών για παιδιά προσχολικής ηλικίας στα αντικείμενα «Φυσικά Προϊόντα Φυτών» και «Αλληλεπιδράσεις των φυτών με μικροοργανισμούς στη φύση» και παρουσίασε το πρόγραμμα SAW (Science, ArtandWriting), το οποίο χρησιμοποιεί επιστημονικές φωτογραφίες για την εμβάθυνση σε διαφορετικές θεματικές επιστημονικού ενδιαφέροντος και εξειδίκευσης και τη σύνδεση των τριώνδιαφορετικών κλάδων (Επιστήμη, Τέχνη και Λογοτεχνία). Στη συνέχεια οι Νηπιαγωγοί πραγματοποίησαν σχετικά πειράματα που μπορούν να εφαρμοστούν σε τάξη νηπιαγωγείου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημήτριος Λεωνίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας επισήμανε ότι η συνέργεια του Πανεπιστημίου με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες είναι σημαντική και ανήκει στους στόχους του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Για το λόγο αυτό πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά του νηπιαγωγείου να επισκεφθούν τα εργαστήρια του τμήματος.

Η κ. Τσίκου Δανιέλα μερίμνησε για την άρτια υλικοτεχνική υποδομή του σεμιναρίου.

Λόγω εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί ακόμη ένας κύκλος σεμιναρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου