ΤΟΠΙΚΑ

Σε ανοιχτά σχολεία ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

σε-ανοιχτά-σχολεία-ο-εορτασμός-των-τρι-698387

Η ΕΛΜΕ δεν αποκλείεται να θέσει ζήτημα αποζημίωσης των καθηγητών που θα εργαστούν σε ημέρα αργίας

Σε ανοιχτά τα σχολεία θα γιορτάσει φέτος η σχολική οικογένεια τη γιορτή των προστατών της Παιδείας, Τριών Ιεραρχών. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η 30η Ιανουαρίου θα αποτελέσει σχολική γιορτή κι όχι αργία τόσο για τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας όσο και για τα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ωστόσο για τους καθηγητές του νομού, η Υπουργική Απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το Νόμο που ορίζει ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τους δημόσιους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης.

Και μολονότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε Γυμνάσια και Λύκεια υποστηρίζουν ότι η απόφαση είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν λείπουν και φωνές που θέτουν ζήτημα αποζημίωσης των καθηγητών που θα εργαστούν σε ημέρα – αργίας.

Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Θα γίνει εκκλησιασμός και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν σχολικές γιορτές για το νόημα της ημέρας και το ρόλο των Τριών Ιεραρχών που τιμώνται ως οι θεμελιωτές της Παιδείας.

Δεν αποκλείεται όμως, η τοπική ΕΛΜΕ να κληθεί να συζητήσει θέμα για την αποζημίωση των καθηγητών που θα βρεθούν στα σχολεία σε ημέρα αργίας. Το ενδεχόμενο θα διερευνηθεί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου