ΤΟΠΙΚΑ

174.918 οι εκλογείς και 317 τα εκλογικά τμήματα στη Μαγνησία

174-918-οι-εκλογείς-και-317-τα-εκλογικά-τμήματα-704051

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Θηλυκή… υπεροχή στο εκλογικό σώμα της Μαγνησίας, που θα προσέλθει στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου για τις βουλευτικές εκλογές. Η εκλογική δύναμη της Μαγνησίας, όπως καταγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέρχεται σε 174.918 εκλογείς εκ των οποίων οι 84.336 είναι άνδρες και οι 90.582 γυναίκες.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εκτός από την καταγραφή του εκλογικού σώματος, έχουν οριστεί και τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο νομό. Κάλπες θα στηθούν σε 317 εκλογικά τμήματα στο νομό, εκ των οποίων τα 186 στο Δήμο Βόλου, 42 στο Δήμο Αλμυρού, 25 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, 28 στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, 16 στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, 8 στο Δήμο Σκιάθου, 9 στο Δήμο Σκοπέλου και 3 στο Δήμο Αλοννήσου.

Η Μαγνησία εκλέγει έξι βουλευτές. Ως εκ τούτου, οι εκλογείς θα μπορούν να βάζουν έως και δύο σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, όταν έρθει η ώρα να μπουν πίσω από το παραβάν.

«Μάθε πού ψηφίζεις»

Οι κάλπες ανοίγουν σήμερα στις 7 το πρωί και κλείνουν 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις» είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Βόλου, στο Δημοτολόγιο αλλά και στο Δημαρχείο Βόλου.

Για την αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, οι εκλογείς μπορούν να απευθύνονται είτε στις δημοτικές υπηρεσίες για να μάθουν σε ποιο σχολείο ψηφίζουν είτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο, το όνομα του πατέρα και της μητέρας τους και τη χρονολογία γέννησής τους. Αμεσα εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο ανήκουν, η σχολική μονάδα στην οποία θα ψηφίσουν και η διεύθυνσή της.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, τα δημαρχεία και οι δημοτικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη διενέργεια των εκλογών θα λειτουργήσουν κανονικά και σήμερα Κυριακή. Οι υπηρεσίες των δήμων καλούνται να συνδράμουν στη διαδικασία, εκδίδοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης τα οποία θα αποστέλλουν μέσω φαξ στην αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση ταυτοτήτων.

17 ψηφοδέλτια κομμάτων μέσα στους εκλογικούς σάκους

Εκατοντάδες σάκοι με εκλογικό υλικό στάλθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Κάθε εκλογικός σάκος περιέχει τα ψηφοδέλτια, τις εγκυκλίους του υπουργείου για τις εφορευτικές επιτροπές και τον τρόπο ψηφοφορίας, τα πρακτικά που θα συμπληρώσουν οι εφορευτικές επιτροπές, γραφική ύλη και εκλογικούς καταλόγους.

Μέσα στους εκλογικούς σάκους υπάρχουν 17 ψηφοδέλτια κομμάτων: Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Ελληνες, Το Ποτάμι, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ Εκλογική Συνεργασία, Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά, Χρυσή Αυγή, ΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΟΣ, ΕΔΕΜ, Ενωση Κεντρώων, Εργατικό – Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ – Τροτσκιστές και Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου