ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα χωρίς καιρικές εκπλήξεις στη Μαγνησία, παγετός όμως σήμερα

χριστούγεννα-χωρίς-καιρικές-εκπλήξε-748184

Αίθριος και χωρίς φαινόμενα αναμένεται ο καιρός στη Μαγνησία τα Χριστούγεννα

Χωρίς καιρικές εκπλήξεις θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στη Μαγνησία, με ήπιο σκηνικό και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Θεοφάνη Τακούδη, οι φετινές θερμοκρασίες εντός της εορταστικής περιόδου θα είναι υψηλότερες κατά μέσο όρο, συγκριτικά με τις περσινές.

Ωστόσο, παρότι ακόμη είναι σχετικά νωρίς για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την πρώτη προσέγγιση του Θ. Τακούδη, αναμένεται επιδείνωση του καιρού ή ακόμη και έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικότερα, σήμερα Δευτέρα, ο υδράργυρος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κατρακυλήσει στα ορεινά της Μαγνησίας στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ μέσα στο Βόλο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, σήμερα αναμένονται βοριάδες έως 8-9 μποφόρ και παγετός στις πρώτες πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μαγνησίας.

Γενικότερα, το σκηνικό του καιρού πριν τα Χριστούγεννα θα είναι ψυχρό, αφού θα υπάρχει πτώση θερμοκρασίας στη Μαγνησία (θα κυμανθεί από 2-8 βαθμούς Κελσίου), θα υπάρξουν βοριάδες 8-9 μποφόρ και παγετός σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες.

Ωστόσο, από αύριο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακή βελτίωση του καιρού. Ειδικότερα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας (13-14 βαθμούς Κελσίου). Ο καιρός θα διατηρηθεί καλός τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου, την Πέμπτη και την Παρασκευή. «Τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι αίθριος και χωρίς φαινόμενα. Μάλιστα κατά μέσο όρο από τα περσινά Χριστούγεννα θα έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τακούδης.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, ο καιρός θα χαλάσει ξανά από το ερχόμενο Σάββατο, οπότε αναμένεται ξανά πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων.

Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Πρωτοχρονιά αναμένεται να επικρατήσει παγωμένο σκηνικό του καιρού, αφού ψυχρές μάζες πιθανόν να εγκλωβιστούν προσωρινά στη χώρα, ενώ το χαμηλό βαρομετρικό μπορεί να δώσει ακόμη και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου