ΤΟΠΙΚΑ

Καλλιτεχνικό Σχολείο και ΙΕΚ-ΣΕΚ Ειδικής Αγωγής

καλλιτεχνικό-σχολείο-και-ιεκ-σεκ-ειδι-749563

Προτείνεται να ιδρυθεί στο Βόλο – Πράσινο φως αναμένεται να ανάψει το Δημοτικό Συμβούλιο

Την Ιδρυση Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής στο Βόλο, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη σημερινή συνεδρίασή του, ενώ αναμένεται να ληφθεί και απόφαση για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Τη δέσμευση για τη δημιουργία και λειτουργία δύο ιδιότυπων και ξεχωριστών σχολείων, του Καλλιτεχνικού Σχολείου και του ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής απέσπασε από το Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Παιδείας Γεώργιο Ζέρβα και τον Ειδικό Συνεργάτη και Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας Νικόλαο Ευθυμιάδη η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή συνοδευόμενη από υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας σε προγραμματισμένη συνάντηση στην Αθήνα.

Μετά τη δέσμευση για την προοπτική λειτουργίας τους απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθηθεί η σχετική απαραίτητη διαδικασία.

Την ικανοποίησή του για την προοπτική λειτουργίας των δύο προαναφερόμενων σχολείων εξέφρασε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη των ικανοτήτων των νέων και την εξάλειψη ιδιαιτεροτήτων και κυρίως για το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία όλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου