ΤΟΠΙΚΑ

Τέλη για τις κολώνες ρεύματος

τέλη-για-τις-κολώνες-ρεύματος-750358

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Τέλος χρήσης δημοτικών χώρων θα κληθούν να καταβάλουν η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ στο Δήμο Σκοπέλου, ενώ το σχετικό αίτημα θα υποβληθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο καθορισμός τέλους κοινοχρήστων χώρων, σε Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε. για το 2015 ήταν ένα από τα βασικά θέματα της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, όπου συζητήθηκε παράλληλα ο ισολογισμός του 2013.

Το παραπάνω αίτημα θα υποβληθεί διότι «ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ κατά την άποψή μας, είναι ιδιωτικές πλέον επιχειρήσεις, και όχι κοινωφελείς. Πιστεύουμε, κατά συνέπεια, ότι πρέπει να καταβάλουν τέλος στο Δήμο, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση που κάνει χρήση δημοτικών χώρων» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Σύμφωνα με το αίτημα που θα υποβληθεί, το τέλος έχει υπολογιστεί σε 30 ευρώ για κάθε κολώνα της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ, για κάθε τρέχον μέτρο υπόγειου δικτύου 0,10 ευρώ και για κάθε πίλαρ, καφάο κλπ εντός του οικισμού 250 ευρώ ανά καφάο. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστούν σημαντικά εισοδήματα για το νησί.

Σύμφωνα με τη θέση που διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Δήμαρχο Σκοπέλου «μετά τη μετατροπή της ΔΕΗ και του ΟΤΕ σε Α.Ε, δεν απολαμβάνουν πλέον την απαλλαγή τους από την καταβολή του τέλους καταλήψεως κοινοχρήστων χώρων (ΝΣΚ 268/02). Παράλληλα ο ΟΤΕ δεν απαλλάσσεται από την επιβολή τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση τηλεφωνικών θαλάμων. (ΣτΕ 2958/2011)».

Πλεόνασμα στο Δήμο

Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, παράλληλα, ο ισολογισμός του 2013, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Βασιλούδης ανέφερε ότι ο Δήμος έχει πλεόνασμα, το οποίο ήταν 106.000 ευρώ την προηγούμενη χρονιά και σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 880.000 ευρώ. Ο δήμαρχος Σκοπέλου διευκρίνισε παράλληλα ότι «οφείλεται στο ποσό που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τρίτους». Το ποσό της επιχορήγησης προς το Δήμο Σκοπέλου ανήλθε περίπου στο 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι οφειλές προς τρίτους.

Ο ισολογισμός καταψηφίστηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Ραμαντάνης «καταψηφίσαμε τον ισολογισμό του 2013, έχοντας καταψηφίσει προηγουμένως και τον προϋπολογισμό». Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας χαρακτήρισε «αντιλαϊκούς τους προϋπολογισμούς» οι οποίοι «συντάσσονται καθ’ υπόδειξη», τονίζοντας ότι «εντάσσονται στο πνεύμα της πολιτικής που ακολουθείται».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου