ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν πάνω από 12 χρόνια…

περιμένουν-πάνω-από-12-χρόνια-753340

Οι κάτοικοι του οικισμού Ροδιά στα Καλά Νερά για μια ασφαλτόστρωση 80 μέτρων! • Καταγγέλλουν αδιαφορία του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Περισσότερο από 12 χρόνια περιμένουν οι κάτοικοι και επαγγελματίες του οικισμού Ροδιά στα Καλά Νερά να ασφαλτοστρωθεί ο πρώτος παράλληλος δρόμος περίπου 80 μέτρων που οδηγεί στον οικισμό τους. Παρά τις υποσχέσεις που έχουν λάβει, όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από το Δήμο Νοτίου Πηλίου μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί το αίτημά τους!

Ο συγκεκριμένος δρόμος όπως εξηγούν κάτοικοι της περιοχής, εξυπηρετεί καθημερινά τους μόνιμους κάτοικους του οικισμού, τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης αλλά και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες διασχίζουν τα προβληματικά 80 μέτρα εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής.

Το παράπονο των κατοίκων του οικισμού είναι ότι ούτε όταν η Ροδιά, ανήκε στον πρώην Δήμο Μηλεών ούτε σήμερα επί Δήμου Νοτίου Πηλίου, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει επανειλημμένες κρούσεις στο Δήμο, όπως αναφέρουν δεν υπάρχει ανταπόκριση. Μάλιστα τους χειμερινούς μήνες οι λακκούβες του δρόμου γεμίζουν νερό με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία.

«Από την κατάσταση που βρίσκεται ο δρόμος μπορείτε να δείτε το μέγεθος της αδιαφορίας των κυβερνώντων του Δήμου Νοτίου Πηλίου», τονίζει χαρακτηριστικά ο κάτοικος του οικισμού και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Μηλεών κ. Δημήτρης Αναγνώστου.

Οπως εξηγεί ο κ. Αναγνώστου ο συγκεκριμένος δρόμος παλιά εξυπηρετούσε όλο το κεντρικό Πήλιο, πριν υλοποιηθεί ο σημερινός επαρχιακός δρόμος Βόλου – Αργαλαστής. «Δυστυχώς, προγενέστερες διοικήσεις για δικούς τους λόγους δεν υλοποίησαν τις ανάγκες της εν συγκεκριμένης περιοχής του οικισμού Ροδιά, με πέντε επαγγελματικές δραστηριότητες αλλά και μόνιμους κατοίκους, παρά μόνο ημίμετρα. Σήμερα εν έτει 2014 για να πάει κάποιος σπίτι του πρέπει να φορά υποδήματα στεγανά (γαλότσες) ενώ το βράδυ δεν υπάρχει φωτισμός» καταλήγει ο κ. Αναγνώστου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου