ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιβλίο γεμάτο ευαισθησία

βιβλίο-γεμάτο-ευαισθησία-757485

Παρουσιάστηκε χθες στο Αχίλλειο το έργο της Λίτσας Καποπούλου

Ο παλμός της ευαισθησίας μιας αξιόλογης δημιουργού καταγράφεται στο βιβλίο της Λίτσας Καποπούλου «Πνοή – Οταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου», που παρουσιάστηκε χθες στο Αχίλλειο. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Δίαυλος», υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Δήμητρα Αλαμάνου – Καραγκούνη, πρόεδρος των Αποφοίτων Θηλέων Βόλου, Μάκης Χριστοφορίδης, πρόεδρος Καππαδοκών Ν. Μαγνησίας, Αννα Πετσιάβα, πρόεδρος Ιώνων Ν. Μαγνησίας, Ελένη Ανδρεοπούλου, φιλόλογος. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι το βιβλίο «Πνοή – Οταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα με αναφορές στις μνήμες των χαμένων πατρίδων. Η ιστορία κινείται στο χθες και στο σήμερα που συμπλέουν αρμονικά συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που δεν είναι μόνον ιστορικό αλλά και μυστηρίου και δράσης. Οι εισηγητές σκιαγράφησαν με αδρές πινελιές το συγγραφικό προφίλ της κ. Καποπούλου, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο «Βιβλίο 2013» από το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και «Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης» και από το Σύνδεσμο «Φίλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Το βιβλίο «Πνοή», που έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε ειδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, προσφέρει, σημειωτέον, με την αγορά του 0.50 λεπτά του ευρώ στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αποδεικνύοντας τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες της Βολιώτισσας συγγραφέως.

Η Λίτσα Καποπούλου, η οποία έζησε στο Βόλο στα μαθητικά της χρόνια, είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών και Σχολής Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε αρχικά ως δικηγόρος και στη συνέχεια ως Δικαστική Λειτουργός. Παραδίδοντας τη σκυτάλη της δικηγορίας και της νομικής στις δύο της κόρες που είναι δικηγόροι έκανε πραγματικότητα το όνειρό της, που «είναι η συγγραφή βιβλίων» όπως ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου