ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτά είναι τα νέα κτίρια και οι κήποι της Facebook [photos]

αυτά-είναι-τα-νέα-κτίρια-και-οι-κήποι-τη-757797

Ο διάσημος για το εμβληματικό Mουσείο Guggenheim, στο Μπιλμπάο, Αμερικανός αρχιτέκτονας Φράνκ Γκέρι, τιμημένος το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Μπαράκ Ομπάμα, και δημιουργός μερικών από τα πιο διάσημα κτίρια του κόσμου υπογράφει τα νέα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια. «MPK 21» είναι το όνομα της «πολιτείας» που έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σε λιγότερο από 18 μήνες και συμπεριλαμβάνει ένα κήπο 3,6 στρεμμάτων, ο οποίος διαθέτει πάνω από 200 δέντρα, με δομή αμφιθεατρική και σκοπό να ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της Facebook να έρθουν πιο κοντά σε επαφή με τη φύση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως η νέα αυτή επέκταση των χώρων εργασίας έχουν σαν σκοπό να προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων σε ένα περιβάλλον με πεζόδρομους, πρόσβαση σε διάφορους υπαίθριους χώρους, ορατές κλίμακες και ευέλικτους χώρους εργασίας.

Ο Φρανκ Γκέρι συνεργάστηκε στενά με το facebook για να μειώσουν τις επιπτώσεις της λειτουργίας του κτιρίου στο περιβάλλον με εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Μόνο τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις ταράτσες έχουν σχεδιαστεί να παράγουν περίπου 2 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Το 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει και άλλο τις εγκαταστάσεις της με ένα πάρκο δύο στρεμμάτων ικανό να φιλοξενήσει φεστιβάλ στο χώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου