ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google: Ώρα για παιχνίδι και εκπαίδευση

τροχός-έκπληξη-για-τα-γενέθλια-της-google-ώρ-297683

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google περιμένει τους «παίκτες» σήμερα της μηχανής αναζήτησης. Η σελίδα γιορτάζει τα 19α της γενέθλια με ένα μοναδικό doodle. Το doodle προσφέρει παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google: Πώς λειτουργεί

Συγκεκριμένα, η εταιρεία τιμά την μέρα «γέννησής» της με ένα doodle. Με ένα πάτημα του ποντικιού πάνω στο doodle, ανακαλύπτει κανείς 19 εκπλήξεις, όσα και τα χρόνια που «κλείνει». Πρόκειται ουσιαστικά για έναν τροχό που αριθμεί 19 κατηγορίες. Οι κατηγορίες αφορούν μουσική, φαγητό, σινεμά, ζώα και άλλα ενδιαφέρονται των επισκεπτών της.

Μόλις το spinner σταματήσει τυχαία στην κάθε κατηγορία εμφανίζονται τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια μπορούν να αποτελούν παλιά doodle, ερωτήσεις και απαντήσεις, κουίζ και συμπεράσματα για τον χαρακτήρα σας. Δείτε μερικά εκπαιδευτικά παρακάτω.

Tα εκπαιδευτικά παιχνίδια του doodle

Θέρεμιν: Το θέρεμιν (αλλιώς θερεμίνη, αρχικά αιθερόφωνο) είναι ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο που εφευρέθηκε το 1920. Είναι το μόνο μουσικό όργανο το οποίο μπορεί να παιχτεί μακρόθεν, δηλ. «στον αέρα», χωρίς να αγγίζεται από τον ερμηνευτή —του οποίου το παίξιμο μοιάζει με «εναέρια γλυπτική»— και γι’ αυτόν το λόγο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Η Google σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, σε καλεί να δοκιμάσεις το θέρεμιν και να δεις τις ικανότητές σου. Η θερεμίνη είναι ένα κουτί από το οποίο προεξέχουν δύο κεραίες που δημιουργούν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Με την κίνηση του χεριού του ανάμεσα στις κεραίες και το ηλεκτρικό δυναμικό του σώματός του, ο μουσικός επιδρά στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Οι μεταβολές αυτές του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου αναγνωρίζονται, ενισχύονται και αναπαράγονται από τις κεραίες ως ήχος. Δοκιμάστε το!

Μελωδίες και οπτική μουσική

Arpeggios: Ο Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google προσφέρει ακόμη μαθήματα μουσικής. Μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται οι ήχοι στη μουσική. Με απλά βήματα που επιβραβεύουν τον παίκτη ή και τον ενθαρρύνουν να το ξαναδοκιμάσει για καλύτερο αποτέλεσμα, τον βοηθούν να φτιάξει μελωδίες μόνος του.

Και δεν είναι το μόνο παιχνίδι που αφορά μουσικά μαθήματα. Το doodle σήμερα χαρίζει και μια μοναδική εμπειρία οπτικής μουσικής. Αν ο τροχός γυρίσει και μείνει σε ένα εικονίδιο με μουσική νότα, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να φτιάξετε οπτική μουσική. Το doodle ξεκινά με τη φράση: «Μουσική δεν είναι μόνο αυτή που ακούμε, αλλά και αυτή που βλέπουμε». Αν στη συνέχεια, ακολουθήσετε τα βήματα που εμφανίζονται, θα κατανοήσετε τη σημασία της οπτικής μουσικής.

Ένα παιχνίδι για τους μικρούς φίλους της Google!

Ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά doodle της μηχανής αναζήτησης σήμερα, είναι το παιχνίδι «μαθαίνουμε ήχους ζώων». Με αυτό, οι μικροί φίλοι της σελίδας αναζήτησης, μαθαίνουν τους ήχους των ζώων. Αν θέλετε να δείτε ποιο ζώο θα ήσασταν, ανάλογα με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας κάνει η Google, δείτε το Earth day quiz.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου