ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συμβουλές για ισχυρότερη ασφάλεια στο διαδίκτυο

συμβουλές-για-ισχυρότερη-ασφάλεια-στ-639610

Η διαδικτυακή ασφάλεια είναι ένα από τα βασικότερα μελήματα όλων μας, ειδικά τώρα που οι κίνδυνοι παραβίασης ηλεκτρονικών δεδομένων αυξάνονται ραγδαία.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τρεις απλούστατες αναβαθμίσεις διαδικτυακής ασφάλειας που σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια:

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του λογισμικού (firmware) των συσκευών σας

Πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση, καλό θα ήταν να ξεφορτωθείτε τις περιττές εφαρμογές, που τυχαίνει να διαθέτει η συσκευή σας, έτσι ώστε η διαδικασία να πραγματοποιηθεί πιο γρήγορα. Φροντίστε επίσης να διαθέτει η συσκευή αρκετή διάρκεια ζωής μπαταρίας, γιατί θα σας χρειαστεί σίγουρα.

Η ενημέρωση αυτή του λογισμικού περιέχει ανεκτίμητους κωδικούς ασφαλείας που θα προστατέψουν τον υπολογιστή σας από πιθανά τρωτά σημεία. Έχετε επίσης την δυνατότητα εγκατάστασης αυτόματης ενημέρωσης του λογισμικού σας, οπότε δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία.

Ασφαλής διαμόρφωση του Wi-Fi δικτύου

Καταρχήν, θεωρείται σφάλμα να μην υπάρχει κωδικός πρόσβασης για το δίκτυο σας, οπότε φροντίστε το άμεσα. Βεβαιωθείτε ότι έχει διαμορφωθεί ως «WPA2», ως προς το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Εγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις στο router σας, προσθέστε έναν δύσκολο κωδικό που να περιλαμβάνει έναν συνδυασμό αριθμών, γραμμάτων και συμβόλων και στη συνέχεια, για δική σας εξυπηρέτηση, συνδέστε όλες τις συσκευές στο νέο δίκτυο.

Ενίσχυση του κωδικού πρόσβασης του e-mail σας

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι ο πιο σημαντικός λογαριασμός που έχετε στο διαδίκτυο και φυσικά ο πιο συχνός στόχος των ανεπιθύμητων παραβατών. Επειδή λοιπόν κανένας δεν θέλει να βρεθεί θύμα hacking, καλό θα ήταν να δημιουργούμε αρκετά ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Πολλές φορές ούτε αυτό είναι αρκετό, οπότε τροποποιήστε τον κωδικό πρόσβασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ενισχυθεί η άμυνα σας απέναντι στις παραβιάσεις.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου