ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Twitter χαλαρώνει τον περιορισμό των 140 χαρακτήρων

to-twitter-χαλαρώνει-τον-περιορισμό-των-140-χαρακ-709379

Μια ενημερωμένη έκδοση λάνσαρε το Twitter που επιτρέπει στους χρήστες του να δημοσιεύουν πλέον μεγαλύτερα tweets, δεδομένου ότι σταματά να καταμετρά τα αρχεία πολυμέσων, όπως φωτογραφίες και βίντεο που προηγουμένως «έτρωγαν» ένα σημαντικό μέρος των χαρακτήρων του χώρου κειμένων.

Όλα τα συνημμένα αρχεία πολυμέσων, όπως φωτογραφίες, βίντεο, εικόνες GIF και τα retweeted μηνύματα μέχρι πρόσφατα καταλάμβαναν πολύτιμο χώρο ενός tweet.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στο όριο χαρακτήρων είναι ότι τα ονόματα των χρηστών ξεκινούν με το @, το οποίο πλέον δεν θα καταμετράτε ως χαρακτήρας, δίνοντας έτσι στους χρήστες περισσότερο χώρο για μια συζήτηση. Ωστόσο, τα links ακόμη καταμετρούνται.

«Αυτή είναι η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, όσον αγορά στην εκφραστικότητα των 140 χαρακτήρων. Ανυπομονώ να δω ακόμη περισσότερους διαλόγους» δήλωσε τον Μάιο ο Τζακ Ντόρσεϊ, διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

Οι αλλαγές αποσκοπούν στην αύξηηση του αριθμού των χρηστών του Twitter, καθώς ήταν αρκετά στάσιμη κατά το πρόσφατο έτος, την ώρα που αγωνίζεται να μην καταρρεύσει από τον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα αναμένεται να είναι πιο εύκολο στους νέους χρήστες.

Η εταιρεία προσπαθεί να προσελκύσει το νεανικό κοινό, ενώ παραμένει πιστή στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Το όριο των 140 χαρακτήρων εισήχθη το 2006, λόγω των περιορισμών στα μηνύματα κειμένου στα κινητά τηλέφωνα. Μέσα σε ένα καταιγισμό καταγγελιών για τον περιορισμό, οι χρήστες ανέβασαν screen shots κειμένων τους στα iPhones όπου μπορούσαν να εκφραστούν χωρίς όρια.

Πηγή: RT

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου