ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Για πρώτη φορά στο σκαμνί το Facebook για γυμνές φωτογραφίες 14χρονης

για-πρώτη-φορά-στο-σκαμνί-το-facebook-για-γυμν-779519

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά της ιστορίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με τον νόμο καθώς δεν μπόρεσε να προστατέψει μια 14χρονη, γυμνές φωτογραφίες της οποίας αναρτήθηκαν στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα δικαστήριο της Βόρειας Ιρλανδίας αποφάσισε να εκδικάσει την προσφυγή της 14χρονης, η οποία – σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε – είναι θύμα εκβιασμού. Στην αγωγή αναφέρεται ότι ένας άνδρας με απειλές απέσπασε την γυμνή φωτογραφία του κοριτσιού και την ανάρτησε στο Facebook, χωρίς η ιστοσελίδα να πάρει μέτρα εναντίον του δράστη και κυρίως χωρίς να εμποδίσει την επαναδημοσίευσή της.

Το Facebook δια των δικηγόρων του προσπάθησε να αποτρέψει την διενέργεια της δίκης, αλλά τα επιχειρήσματα των δικηγόρων του δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο.

Το κορίτσι ζητά αποζημίωση από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας την ότι «επέτρεψε την κακή χρήση προσωπικών δεδομένων», ότι επέδειξε αμέλεια στην προστασία ανηλίκου και ότι παραβίασε την νομοθετική πράξη για την προστασία προσωπικών στοιχείων στο διαδίκτυο.

Οπως σημειώνουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που μια τέτοια αγωγή εις βάρος του Facebook θα φτάσει στο ακροατήριο.

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου