ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων με υπέρηχους

σαρωτής-δακτυλικών-αποτυπωμάτων-με-υ-639594

Η υπηρεσία Touch ID της Apple είναι γρήγορη και ακριβής, εκτός κι αν το δάχτυλό σας έχει έστω και ένα μικρό δείγμα υγρασίας ή βρωμιάς.

Στο κοντινό μέλλον, οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων, όχι μόνο θα λειτουργούν όταν τα δακτυλικά αποτυπώματα δε θα είναι και τόσο καθαρά, αλλά και πίσω από στρώματα γυαλιού και μετάλλου.

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ Qualcomm παρουσίασε το σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Sense ID 3D, ο οποίος είναι σε θέση να «πιάνει» τα πάντα –ακόμη και ιδρωμένους πόρους- χάρη στην τεχνολογία των υπερήχων.

Μια πρωτότυπη εκδοχή του αισθητήρα εκτίθεται στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση καλύπτεται πίσω από γυαλί 0,9 χιλιοστών σε πάχος και σύμφωνα με την εταιρεία (η οποία δεν αποκάλυψε το μέγιστο πάχος στο οποίο λειτουργεί ο αισθητήρας) η τεχνολογία που χρησιμοποίησε καθιστά τους αισθητήρες πιο ακριβείς και πιο ισχυρούς.

Για το λόγο αυτό μπορεί να λειτουργεί ακόμη κι αν ο χρήστης έχει βρώμικα χέρια.

Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα τηλέφωνα με την τεχνολογία Sense ID, ωστόσο η Qualcomm δεν αποκάλυψε με ποιες κατασκευάστριες εταιρείες συνεργάζεται.

newsbeast.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου