ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προσπάθεια

προσπάθεια-109777

Προσπάθεια

Σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού συμμετέχουν ξενοδόχοι, εκπρόσωποι φορέων αλλά και επιχειρηματίες της Μαγνησίας. Σε ανάλογη ρότα κινείται ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι απαιτείται προσπάθεια και μεθοδική δουλειά προκειμένου να αναπτυχθεί τουριστικά η Μαγνησία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των οδικών προορισμών, προκειμένου να επισκεφτούν ακόμη περισσότεροι Βαλκάνιοι τουρίστες την περιοχή. Πάγια θέση του ίδιου, ωστόσο, είναι ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κλίμα πολιτικής σταθερότητας, το οποίο εναπόκειται στην κεντρική εξουσία, αλλά έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Γ.Υ.

Περπατησιά

Η Λίτσα Κόγια, γ.γ. του συλλόγου Περιπτερούχων δεν λείπει από καμία συγκέντρωση και κινητοποίηση εναντίον των πολιτικών που προκαλούν ασφυξία σε επαγγελματίες και εργαζόμενους. Μία «περπατησιά» που μαθαίνεις δύσκολα την αλλάζεις αφενός -έλεγε χθες στη στήλη- έξω από την εφορία που έγινε ο συμβολικός αποκλεισμός και αφετέρου η ίδια νιώθει ότι με αυτόν τον τρόπο τιμά τη μνήμη του συζύγου της Κώστα Κόγια που έδινε μάχες στο δρόμο πολλά χρόνια.

Β.Κ.

Καμία οφειλή

Στη ΔΕΠΑ δεν υπάρχει καμία οφειλή του ΙΚΑ για το φυσικό αέριο στο κτίριο που στεγάζεται το περιφερειακό ιατρείο Αγριάς. Καλά που υπάρχει και η ΔΕΠΑ και το έκανε γνωστό αυτό στη στήλη, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρερμηνείες, με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη ΔΥΠΕ και τι μέλλει γενέσθαι με τη στέγαση του ιατρείου στο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ. Οσο λειτουργούσαν οι διοικητικές υπηρεσίες του ασφαλιστικού φορέα, οι λογαριασμοί πληρώνονταν κανονικά. Αποχώρησαν οι διοικητικές υπηρεσίες, οι παροχές όπως ήταν φυσικό διεκόπησαν. Στο χώρο που έχει παραχωρηθεί για το περιφερειακό ιατρείο, ας αποφασίσει η ΔΥΠΕ τι θα κάνει πια.

Β.Κ.

Συνεργασίες

Οι δράσεις συνεργασίας και η συνένωση δυνάμεων αναδύονται μέσα από την κρίση και πληθαίνουν διαρκώς. Συνεργασίες που διαπνέονται από τις αρχές και αξίες του εθελοντισμού κερδίζουν διαρκώς έδαφος, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η ιδιωτική πρωτοβουλία καλύπτει σημαντικά κενά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η επαγγελματική εξέλιξη, η τουριστική ανάπτυξη και προβολή, είναι δυνατόν να υλοποιηθούν, με γνώμονα το «εμείς» αντί του «εγώ».

Γ.Υ.

Μία είναι η απάντηση

Αμέτρητες φορές έχει τεθεί σε ατελείωτες συζητήσεις σε τραπέζια του Βόλου η επαιτεία και ειδικότερα το εμπόριο της αναπηρίας όπως εν προκειμένω των τυφλών. Οι συζητήσεις είναι πάντοτε ατέρμονες, καθώς οι απόψεις ποικίλουν και η ευαισθησία μπορεί να εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, μία είναι η απάντηση για το ποια είναι η ευαισθητοποιημένη ανταπόκριση και τη δίνει σήμερα το ίδιο το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ορασης «Μάγνητες Τυφλοί». Το εμπόριο της αναπηρίας, λέει, είναι κατάπτυστο, καθώς εκποιεί την αξιοπρέπεια των τυφλών. Οι τυφλοί δεν επαιτούν, αλλά διεκδικούν τα δικαιώματά τους από τη συντεταγμένη Πολιτεία».

Κ.Μ.

Δεν κάνουν βήμα πίσω

Νέα συνάντηση θα έχει τη Δευτέρα στις 5.45 το απόγευμα στην ΟΕΒΕΜ η συντονιστική επιτροπή φορέων για το ασφαλιστικό. Ο αγώνας των φορέων για τη μεταρρύθμιση όχι μόνο δεν σταματά αλλά συνεχίζεται με νέες δράσεις. Το πλάνο θα καθοριστεί με την οργάνωση καινούργιων αποκλεισμών ή άλλων μορφών κινητοποίησης. Οι φορείς δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους.

Κ.Μ.

Ζητείται η ανοχή της κοινωνίας

Να δείξουν υπομονή καλούν τους επαγγελματικούς φορείς που άρχισαν και αγανακτούν με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τους αποκλεισμούς των δρόμων, οι εκπρόσωποι των αγροτών στο μπλόκο των Μικροθηβών που είναι από τα ελάχιστα μπλόκα της εθνικής οδού όπου αφενός η ταλαιπωρία των οδηγών είναι εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ ο τρόπος που προσεγγίζεται το πρόβλημα του ασφαλιστικού πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ωριμότητας και σύνεσης. Εξάλλου το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και αναμένεται να αποτελέσει τη βάση του διαλόγου ο οποίος όλοι ελπίζουν να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά που έγινε από τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών. Ας δείξουν λοιπόν όσοι επαγγελματικοί κλάδοι πλήττονται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών ανοχή καθώς από την έκβαση του αγροτικού ξεσηκωμού θα κριθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εξελίξεις στο μέτωπο του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Γ.Λ.

Τους ένωσε η μήνυση

Σχεδόν δίπλα – δίπλα κάθονταν στο πάνελ της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η πρόεδρος των εργαζομένων στους δήμους της Μαγνησίας και η Γραμματέας του σωματείου που προέρχεται από τη ΔΑΣ – ΟΤΑ και έχει κατηγορήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις εκάστοτε διοικήσεις του συλλόγου για υιοθέτηση τακτικών εργοδοτικού συνδικαλισμού και προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζομένων από τα πραγματικά τους προβλήματα. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε κατά της Θάλειας Στάχτου η δημοτική αρχή και το ενδεχόμενο να στοιχίσει στην πρόεδρο ακόμη και τη δουλειά της στο δήμο, πιθανή αρνητική εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, ένωσε τις μέχρι πρότινος συνδικαλιστικές αντιπάλους, ενώ η παρουσία χθες στο Εργατικό Κέντρο, δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, προσδίδει πλέον ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά στο όλο θέμα, το οποίο έχει τραβήξει τη προσοχή ακόμη και της ομοσπονδίας εργαζομένων στους δήμους.

Γ.Λ.

Εληξε η θητεία του Δ.Σ. του Νοσοκομείου

Στην αναζήτηση «τριών μελών της κοινωνίας του Βόλου», βρίσκεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθούν ισάριθμες θέσεις στο 7μελές Δ.Σ. του Νοσοκομείου, η θητεία του οποίου έληξε. Εκτός από νέο Διοικητή μεταξύ των 30 υποψηφίων που ενδιαφέρθηκαν για το Νοσοκομείο Βόλου, το υπουργείο θα πρέπει να ορίσει και τρία μέλη της κοινωνίας του Βόλου, καθώς η θητεία των μελών που είχε ορίσει η ΝΔ, έληξε. Νέος Διοικητής, νέα μέλη, νέοι εκπρόσωποι ιατρών και εργαζομένων, θα προσδώσουν διαφορετική εικόνα στο ΔΣ.

Α.Φ.

Σφραγίδα Κυριάκου

Στη ΝΔ, αφού έβαλαν το κάρο πριν το άλογο, δηλαδή πρώτα εξέλεξαν έναν από τους 4 υποψηφίους Προέδρους, τώρα αναζητούν να βρουν τρόπους να «μεταποιήσουν» το κόμμα, σύμφωνα με τις επιθυμίες του νέου Προέδρου, αποφάσεις που θα υπερψηφιστούν στο Συνέδριο. Στο πλαίσιο αυτό, προωθούνται αλλαγές προσώπων σε δομές που ενδέχεται να αναθεωρηθούν όπως οι περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις…

Α.Φ

Ομηροι

Σε εκκαθάριση μπαίνει η ανώνυμη εταιρεία σφαγεία Βόλου, που ως γνωστό βρέθηκε σε αδιέξοδο με την αποπληρωμή των χρεών της. Η διαδικασία όμως είναι χρονοβόρα. Και άνθρωποι που πέρασαν από τη διοίκηση της Α.Ε. από το 2001 και πρόσφεραν για την ανάπτυξή τους, αυτή τη στιγμή καταστρέφονται. Τα χρέη της εταιρείας άρχισαν να τους βεβαιώνονται σε προσωπικό επίπεδο και να γίνονται κατασχέσεις μέχρι και σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ορισμένοι που είναι επαγγελματίες δεν μπορούν καν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα. Η αγωνία τους αποτυπώθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου.

Ε.Χ.

Εκπρόθεσμη

Μπορεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να δικαιώνει τους έξι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικούς συμβούλους των Δρόμων Συνεργασίας, στην προσφυγή τους κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου βάσει της οποίας αντικαταστάθηκαν από τα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων του δήμου, φαίνεται όμως ότι δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Κι αυτό γιατί η απόφαση άργησε να βγει και μπορεί να ακυρωθεί ως εκπρόθεσμη.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου