ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εθελοντισμός

εθελοντισμός-110529

Εθελοντισμός

«Δύσκολες» χαρακτηρίζει τις καταστάσεις που βιώνουν η Ελλάδα και οι Ελληνες στο σύνολό τους, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Στηρίζω το παιδί», Δημήτρης Κουτσός, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οπως επισημαίνει ο ίδιος, σε κοινωνικό επίπεδο, οι εθελοντές στηρίζουν τις δράσεις της πολιτείας, ενώ το κύριο βάρος στα κοινωνικά θέματα, θα έπρεπε να το επωμίζεται η ίδια η πολιτεία. Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο κ. Κουτσός, σημείωσε ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει ξανά τις ευθύνες της, τη στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν άμεση και πραγματική ανάγκη και παράλληλα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το ζήτημα του εθελοντισμού, ώστε αυτές οι ενέργειες να μπορέσουν να στηριχθούν σε μια ευρεία κοινωνική βάση.

Γ.Υ.

Ο εξής… ένας

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις τουλάχιστον ανακοινώσεις μετρήσαμε χθες από τον ίδιο αποστολέα για διαφορετικές όμως παρατάξεις και συλλογικότητες για την πρόεδρο του συλλόγου των ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας. ΜΕΤΑ, Δρόμοι Συνεργασίας, Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων σε απίστευτο συγχρονισμό με την υπογραφή του εξής ενός… Γιάννης Κάιρας: ένας άνθρωπος σε τρισυπόστατη διάσταση…

Β.Κ.

Ο κάθε πικραμένος

Η βιομηχανία ανακοινώσεων στήριξης στην πρόεδρο του συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ανταγωνίζεται επάξια, σε αριθμό και πάθος μαχητικότητας τις ανακοινώσεις συνδικάτων και συλλογικοτήτων για το ασφαλιστικό. Κανείς δεν στερεί από τα συνδικάτα το δικαίωμα της έκφρασης συμπαράστασης, θα έπρεπε όμως ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ -ως συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους δημοτικούς υπαλλήλους στο Νομό Μαγνησίας- να μην επιτρέψει το θέμα που ανέκυψε, να μην αποτελέσει «σκαλοπάτι» ώστε να βγάλει το άχτι του, περί δικαίων και αδίκων, «ο κάθε πικραμένος» που λέει και ο λαός. Εκτός και εάν τελικά ο στόχος ήταν αυτός εξαρχής και έσπευσαν να επωφεληθούν όσοι μέχρι σήμερα αντιλαμβάνονται την αντιπολίτευση στο δήμο Βόλου με τουφεκιές στον αέρα.

Β.Κ.

Αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε

Να κάνουν προσλήψεις με πεντάμηνα ή οχτάμηνα προγράμματα περιμένουν οι δήμοι για να σηκώσουν κεφάλι από τη διαχείριση των αναγκών της καθημερινότητας και να επιτύχουν τις στοχεύσεις τους. Το προσωπικό των Υπηρεσιών είναι αποδυναμωμένο. Οπως συμβαίνει και στο δήμο Αλμυρού. Επιτέλους, έπιασαν δουλειά οι 19 εργαζόμενοι στο πλαίσιο 8μηνου προγράμματος απασχόλησης. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος βάζει σε εφαρμογή τα σχέδια για την αναβάθμιση του πρασίνου σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο. Κάνει πράξη τον προγραμματισμό της. Εχει επιλογή.

Κ.Μ.

Εστειλαν μήνυμα

Να επιδείξει σύνεση στο θέμα του δίκαιου αγώνα των αγροτών καλεί την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Απευθύνοντας έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων προς φορείς των αγροτών μέσω ανοιχτής επιστολής προς τον πρωθυπουργό της χώρας, ο ΣΘΕΒ σημειώνει στην κυβέρνηση ότι για την καλύτερη δυνατή λύση ώστε η χώρα να αρθεί από το αδιέξοδο χρειάζεται ειλικρινής διάλογος. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, προειδοποιεί, είναι μεγάλες.

Κ.Μ

Χαμένοι στους παρακαμπτήριους

Στους μεταφορείς και τους βιομηχάνους που αρχίζουν και αγανακτούν με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, έρχονται να προστεθούν και οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων που βλέπουν τα βυτιοφόρα τους να γράφουν καθημερινά ατέλειωτα χιλιόμετρα μέσα από επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα των τρακτέρ στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ολη αυτή η ταλαιπωρία, πέρα από τη σωματική κόπωση των οδηγών, προκαλεί και σοβαρή οικονομική αφαίμαξη για τον κλάδο που αρχίζει και αντιδρά οργανωμένα κατά των αγροτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν συνεχιστούν με τη σημερινή τους μορφή οι αγροτικές κινητοποιήσεις, τα προβλήματα για τους κλάδους οι οποίοι βασίζουν την επιβίωσή τους στους ανοικτούς δρόμους θα πολλαπλασιαστούν, ενώ αν οι αγρότες προχωρήσουν σε μπλακ άουτ ακόμη και των παρακαμπτηρίων οδών, τότε η χώρα θα παραλύσει ολοκληρωτικά.

Γ.Λ.

Αδιέξοδες νομικές ενέργειες

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του τοπικού συνδέσμου Βιομηχανιών να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές, με αφορμή τα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Αλλωστε οι αντίστοιχες μηνύσεις που υποβλήθηκαν πριν από έξι χρόνια κατά των αστυνομικών και των εισαγγελικών αρχών για το μπλακ άουτ στο εθνικό οδικό δίκτυο από τα τρακτέρ, δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι τότε νομικές ενέργειες των εκπροσώπων του συνδέσμου Βιομηχάνων στράφηκαν τελικά κατά των αγροτών της Βοιωτίας(!), ενώ η σχετική υπόθεση «σέρνεται» ακόμη στις δικαστικές αίθουσες. Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτοδικείων εκδίδει αθωωτικές αποφάσεις για τους κατηγορούμενους αγρότες. Κατά συνέπεια, μέσω της δικαστικής οδού δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κανένα αποτέλεσμα σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο. Το δυσάρεστο είναι πως στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δείχνουν να βιάζονται ώστε να ξεπεραστεί ένα τεράστιο αδιέξοδο που στραγγαλίζει επί της ουσίας την πραγματική οικονομία. Ποτέ άλλωστε η πραγματική οικονομία δεν ήταν η μεγάλη αδυναμία της παρούσας κυβέρνησης.

Γ.Λ.

8 ευρώ για ένα κυβικό νερό

Τις στρεβλώσεις ενός αποτυχημένου, ξεπερασμένου συστήματος προσδιορισμού τιμών ύδρευσης, εξακολουθεί να διατηρεί η ΔΕΥΑΜΒ αδυνατώντας εδώ και χρόνια να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες της. Για δύο κυβικά μέτρα νερό, ο λογαριασμός είναι 15,90 ευρώ, ενώ αν καθυστερήσει η εξόφληση, επιβάλλεται τόκος με χαρτόσημο 70 λεπτά. Υπάρχει περίπτωση, μετά από χρόνιες διαμαρτυρίες, να εξορθολογήσουν τα τιμολόγια; Κι επιτέλους, όλη η ποσότητα του νερού ύδρευσης, δεν είναι δυνατόν να εκλαμβάνεται ότι είναι και ποσότητα νερού αποχέτευσης. Εάν κάποιος ποτίσει στην μικρή αυλή που διαθέτει ή σε έναν μικρό κήπο, κάποια φυτά που καλλιεργεί, γιατί πρέπει να επιβαρυνθεί τέλος αποχέτευσης για την ποσότητα του νερού που χρησιμοποίησε για το πότισμα; Λογική εξήγηση υπάρχει; Πόσα ακόμη χρόνια θα επιβάλλονται παράλογες χρεώσεις;

Α.Φ.

Αιμοδοσία ερωτευμένων

Εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων, οργανώνει σήμερα από τις 10 πρωί μέχρι 2 μ.μ. ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών στην παραλία του Βόλου, σε συνεργασία με καφέ της πόλης. Αν και το αίμα, επηρεάζεται από την ερωτική διάθεση του εθελοντή αιμοδότη, θα επηρεαστεί και ο λήπτης από το δώρο ανεκτίμητης αξίας;

Α.Φ.

Σήκωσε μανίκια

Σήκωσε μανίκια ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, με το που ανέλαβε καθήκοντα. Αγγίζει μια σειρά χρόνιων προβλημάτων, με στόχο να δοθούν λύσεις. Οπως για παράδειγμα με το προβληματικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση, το κτίριο Μουρτζούκου που παρουσιάζει κατασκευαστικά προβλήματα αλλά και προβλήματα… θερμικής συμπεριφοράς. Το χειμώνα οι υπάλληλοι παγώνουν και το καλοκαίρι λιώνουν. Στον κατάλογο είναι επίσης και η μεταφορά του ΚΕΔΔΥ που στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο.

Ε.Χ.

Κύκλος συναντήσεων

Στο ίδιο πλαίσιο ο Σ. Σαβελίδης, ξεκινά κύκλο επαφών με διευθυντές και υποδιευθυντές, γυμνασίων και λυκείων του νομού, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και την εύρεση λύσεων. Ο κύκλος των συναντήσεων θα ξεκινήσει από Δευτέρα με το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και τα ΕΕΕΕΚ Βόλου και Αλμυρού και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με ομάδες σχολείων ανά κατηγορία: γυμνάσια, λύκεια, επαγγελματικά λύκεια, σχολικές μονάδες νησιών και σχολεία του Πηλίου. Η έναρξη πάντως από την ειδική αγωγή είναι σημειολογική και δείχνει την προτεραιότητα που θα δοθεί.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου