ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με την ΕΣΕΕ

με-την-εσεε-119778

Με την ΕΣΕΕ

Πολλοί αναζητούσαν προχθές στην απεργία τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Κων. Τσέλιο. Ο ίδιος μέσω facebook φρόντισε να ενημερώσει τους φίλους του ότι μαζί με άλλους συναδέλφους του από Βόλο και Αλμυρό ξεκίνησαν πρωί – πρωί για την Αθήνα και συμμετείχαν τελικά στη συγκέντρωση της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ στην πρωτεύουσα. Για να μη δημιουργούνται παρερμηνείες κυρίως.

Β.Κ

Ελπίδες

Ολες τους τις ελπίδες στον ΟΜΕΔ έχουν εναποθέσει οι εργαζόμενοι στον ΙΜΑΝΤΑ προκειμένου να σταματήσουν τις απολύσεις αλλά και να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση με την εταιρεία με αφορμή τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση. Ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Μπουρούς επέστρεψε από την Αθήνα αισιόδοξος μετά την κλήρωση που έγινε για τη διαιτησία και αυτό το μετέφερε στη χθεσινή συνέλευση για να τονώσει το ηθικό των συναδέλφων του.

Β.Κ.

Μοχλός πίεσης

Ο ένας μετά τον άλλο οι φορείς συνειδητοποιούν ότι μετά την προχθεσινή μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση θα πρέπει να αναληφθούν και νέες πρωτοβουλίες έτσι ώστε αυτό το μέτωπο αντίδρασης να διευρυνθεί και να αποτελέσει μοχλό πίεσης στην κυβέρνηση για να αναζητήσει λύσεις που θα βελτιώνουν το νομοσχέδιο για το οποίο έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.

Β.Κ.

Πλήγμα

«Μεγάλο πλήγμα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΝΑΤ περιφέρειας Θεσσαλίας, Απόστολος Λαμπαδάρης, το νέο ασφαλιστικό και το φορολογικό, για τον κλάδο. Συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί, βρίσκονται επί ποδός, συμμετέχοντας από κοινού στις αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις της πανελλήνιας ναυτικής ομοσπονδίας. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Λαμπαδάρης επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στα προβλήματα και τα ζητήματα που μας απασχολούν». Ο κ. Λαμπαδάρης καθιστά σαφές ότι είναι τεράστιο πλήγμα η ενσωμάτωση του ΝΑΤ στο ΙΚΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ναυτικούς, οι οποίοι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τη διατήρηση των κεκτημένων πολλών δεκαετιών.

Γ.Υ.

Ρήγματα στο ενιαίο μέτωπο

Τα μαύρα σύννεφα που άρχισαν να μαζεύονται στις αρχές της εβδομάδας πάνω από το ενιαίο μέτωπο των επιστημονικών φορέων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κατά του ασφαλιστικού, λόγω της επιλογής του σημείου της κεντρικής συγκέντρωσης στο προχθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, έγιναν ακόμη πιο βαριά μετά την ανοικτή κόντρα μεταξύ του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών της Μαγνησίας με τους ομολόγους του τοπικού ιατρικού Συλλόγου και του συλλόγου των φαρμακοποιών. Αιτία η αντίδραση των κ.κ. Τσάμη και Ματσιόλη στην επιθυμία του κ. Χαυτούρα να μιλήσει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στο λιμάνι του Βόλου. Ο τελευταίος τους κατηγορεί για φασίζουσα συμπεριφορά, ενώ ο πρόεδρος των φαρμακοποιών κρατά τους τόνους χαμηλά, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να τηρηθεί η συμφωνία και να μιλήσει εκ μέρους όλων των επιστημονικών φορέων της πόλης ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου. Αντίθετα, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου αφενός επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς περί φασίζουσας συμπεριφοράς και ξεκαθαρίζει ότι φαινόμενα παραγοντίσκων που θέλουν να καπελώσουν μεγάλες κινητοποιήσεις όπως η προχθεσινή, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Γ.Λ.

Στους δρόμους και οι ένστολοι

Μετά από αρκετό καιρό οι ένστολοι βγήκαν ξανά χθες στους δρόμους, αύτη τη φορά κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Από τη μια η περικοπή των συντάξεών τους έως και 40% καθώς και των εφάπαξ έως και 60%, από την άλλη η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που θα αναγκάσουν πολλούς αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, παρά το γεγονός ότι θα έχουν πατήσει τα 60, αναγκάζουν τους παραπάνω κλάδους να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση όταν έρθει η ώρα της εργασιακής αποστρατείας και όχι στην οριακή επιβίωση που προβλέπει η πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Γ.Λ.

Μικρό το κακό

Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις στο Βόλο οδηγών – μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω» που έχουν λάβει πρόστιμα για παραβίαση του Νόμου περί διοδίων και πάντως αυτά αφορούν σε μικρά ποσά της τάξεως των 60-100 ευρώ. Οι κατηγορούμενοι δε στις δίκες για παράνομη κατάληψη οδοστρώματος, προτροπή άσκησης βίας και προτροπή σε απείθεια, περίπου 20 στον αριθμό, απ’ ό,τι ενημερωνόμαστε έχουν αθωωθεί στις συνολικά εφτά δίκες που έγιναν.

Κ.Μ.

Ας είναι και έτσι

Ανάσα για εκατοντάδες δανειολήπτες της Μαγνησίας αποτελεί η παράταση του χρόνου που έδωσε το υπουργείο Οικονομίας για την υποβολή των δικαιολογητικών για την επικαιροποίηση των φακέλων των αιτήσεων για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη. Η προθεσμία έληγε στις 19 Φεβρουαρίου και ήταν κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι η εν λόγω διαδικασία δεν θα διεκπεραιωνόταν στο επίμαχο χρονικό διάστημα αφού η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Ευτυχώς που οι Τράπεζες το αναγνώρισαν αυτό και ζήτησαν παράταση έστω και καθυστερημένα. Τα αιτήματα των Ενώσεων Καταναλωτών όλο το προηγούμενο διάστημα έπεφταν σε τοίχο.

Κ.Μ.

Καταγραφή προβλημάτων

Συναντήσεις ανά υπηρεσία στο Δήμο Βόλου, έχει ξεκινήσει ο γενικός διευθυντής, Στάθης Νικηφόρος. Στόχος, η καταγραφή των προβλημάτων ανά υπηρεσία και διεύθυνση, προκειμένου να αποτυπωθούν και να γίνουν προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.

Ε.Χ.

Υπομονή

Υπομονή από τους δημότες της Αγριάς, ζητά η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα. Στην περιοχή έχουν εναποτεθεί κλαδιά μετά από κλάδεμα δέντρων, τα οποία η υπηρεσία δεν μπορεί να απομακρύνει διότι το gcb έχει υποστεί βλάβη καιβρίσκεται στο συνεργείο. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ζητά την κατανόησή τους.

Ε.Χ.

Μνημεία άλλης εποχής

Στην εποχή της ΤΕΟΚΑΡ παραπέμπουν τα παροπλισμένα αυτόματα εκδοτήρια αποδείξεων για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, τα οποία έχουν απομείνει άχρηστα σε διάφορα σημεία του κεντρικού τομέα. Το σύστημα λειτουργεί πλέον με προπληρωμένες κάρτες «ξυστό» και οι μεταλλικές συσκευές είναι εδώ και καιρό εκτός λειτουργίας. Αρκετά εκδοτήρια έχουν απομακρυνθεί ωστόσο απομένουν κι άλλα για να απομακρυνθούν από κοινόχρηστους χώρους. Πιο όμορφη και καθαρή πόλη, μικρότερη σύγχυση σε όσους αναζητούν σημεία αναφοράς στο σύστημα στάθμευσης.

Α.Φ.

Για τον παιδικό σταθμό…

Το αθάνατο ελληνικό δημόσιο ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά στη Σκιάθο για ένα έργο 50.000 ευρώ που αφορούσε την ανακαίνιση του παιδικού σταθμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαλεί το δήμο που δεν παραλαμβάνει το έργο λόγω αστοχιών, να λειτουργεί υπεύθυνα καθώς την «ελλιπέστατη» μελέτη για το έργο συνέταξαν και υπέγραψαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Σκιάθου. Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ανέλαβε να εκτελέσει το έργο μέσω προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω μη Διαχειριστική επάρκειας της Υπηρεσίας του Δήμου. «Κατά την εξέλιξη των εργασιών, τονίζει η Περιφέρεια και ειδικότερα κατά την αποκάλυψη των πλακών οροφής ισογείου μετά την καθαίρεση των οροφοκονιαμάτων, διαπιστώθηκε ότι η έκταση (σε όλο το εμβαδό) της διάβρωσης του οπλισμού και ενανθράκωσης του σκυροδέματος ήταν πολύ μεγαλύτερη, άνω των 100 τετραγωνικών αντί για 20, από αυτό που είχε προβλεφτεί αρχικά από την συνταχθείσα από τον Δήμο Σκιάθου μελέτη. Κατόπιν συντάξεως Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και προκειμένου το έργο να καταστεί λειτουργικό και ασφαλές, αυξήθηκαν στο μέτρο του δυνατού οι ποσότητες που αφορούσαν την αποκατάσταση των παραπάνω βλαβών, χωρίς ωστόσο να δύναται να γίνει ολική αποκατάσταση με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό». Ο δήμος Σκιάθου, αναφέρει από την πλευρά του πως θα παραλάβει το έργο, μετά τη διόρθωση των όποιων αστοχιών στην κατασκευή, προκειμένου να το παραδώσει προς χρήση στους δημότες του. Επειδή οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και οι παραλείψεις κοστίζουν δημόσιο χρήμα, θα πρέπει να προσδιορίσουν τους υπεύθυνους και να τους αποδώσουν ευθύνες για την κατάληξη του έργου.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου