ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εγινε και αυτό

εγινε-και-αυτό-214792

Εγινε και αυτό

Απίστευτοι εκεί στο Δήμο Σκιάθου. Διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Σκιάθου αλλά απάλειψαν… τα 17 τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις να αναφέρονται στα υπόλοιπα 33 χρόνια. Ο λόγος όπως τουλάχιστον υποστήριξε χθες ο πρώην δήμαρχος Ν. Πλωμαρίτης, πολιτικός, για να «κοντύνουν» τη δική του θητεία. Το ακούσαμε και αυτό.

Β.Κ.

Που είναι η Τζάκρη οέο;

Τζάκρη περίμεναν και Τζάκρη δεν είδαν ποτέ τα σωματεία των Χαλυβουργιών. Η ακριβοθώρητη υπουργός παρά το γεγονός ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι συνδικαλιστές να δούνε το διευθυντή. Δικαίως εξέφρασαν τη δυσφορία τους, διότι δεν μπορεί να γίνονται «μπαλάκι» όταν ειδικά τα θέματα «καίνε» και επείγονται λύσεων.

Β.Κ.

Χρονοκαθυστέρηση

Με χρονοκαθυστέρηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι λειτουργεί ο κ. Παπαμιμίκος. Στη Ν.Δ. είχαν γίνει μαλλιά κουβάρια και αυτός εδέησε να παραιτηθεί από την ΚΕΦΕ μετά από τρεις μέρες. Χθες δε φαίνεται ότι «ξεψάρωσε» και βγήκε και στο MEGA να δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα. Να τον ακούς και να τραβάς τουλάχιστον τα μαλλιά σου.

Β.Κ.

Αιχμές

Αιχμηροί διάλογοι, πικάντικα σχόλια αλλά και προσωπικές αντιπαραθέσεις, σηματοδότησαν μία ακόμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου και μάλιστα με την έναρξη της διαδικασίας. Η ένταση σημειώθηκε όταν εισήχθησαν εκτός ημερήσιας διάταξης, επτά θέματα μεταξύ των οποίων το ΣΧΟΟΑΠ Μακρινίτσας και η αναθεώρηση του ΓΠΣ Ν. Αγχιάλου. Στην προοπτική συζήτησης των δύο θεμάτων χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, αντέδρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας και άρχισαν τα… όργανα.

Κ. Γαργάλας: Πού είναι η εισήγηση; Θέλουμε να τη δούμε.

Αχ. Μπέος: Θέλετε να τη δείτε;

Κ. Γαργάλας: Μα είστε καλά κύριε δήμαρχε;

Αχ. Μπέος: Μία – μία οι θέσεις κλείνουν. Τόσο σας υπολογίζει η κεντρική εξουσία. Δεν σας βλέπουν τόσο σας υπολογίζουν.

Κ. Γαργάλας: Αλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα

Φωτ. Κοκκινάκη: Θα μας βλέπεις από μακριά

Αχ. Μπέος: Εγώ όπου και να είμαι θα έχω την ψυχή μου καθαρή. Εσείς είστε δυστυχισμένη.

Φωτ. Κοκκινάκη: Εγώ καθόλου. Ρώτα το διπλανό σου αν είμαι δυστυχισμένη. (ακούστηκαν επιφωνήματα από δημοτικούς συμβούλους).

Οι έξι ανεξάρτητοι αλλά και σύμβουλοι της Επιλογής Ευθύνης, αποχώρησαν κατά τη συζήτηση των θεμάτων που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

Ε.Χ.

Τρεις κι ο… κούκος

Μόλις τρεις εκπρόσωποι φορέων προσήλθαν χθες το πρωί στο δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του δήμου Βόλου για την πενταετία έως το 2019. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι φορείς απαξιώνουν την επιτροπή διαβούλευσης. Κι άλλες διαβουλεύσεις έχουν αναβληθεί και γίνονται την επόμενη ημέρα με ελάχιστη συμμετοχή φορέων της πόλης, που κατά τ’ άλλα θέλουν να έχουν και λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα στην πόλη. Για το σχέδιο που θέτει τους άξονες δράσης για τα επόμενα χρόνια αδιαφόρησαν. Αντί να προσέλθουν, να καταθέσουν προτάσεις και να ασκήσουν κριτική, προτίμησαν την αποχή…

Ε.Χ.

Είναι αργά πια για δάκρυα

Συνεργασία των επιχειρηματιών για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για τα «κόκκινα» δάνεια φαίνεται ότι επιδιώκουν οι Τράπεζες σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση που έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Ομως, μάλλον είναι αργά πια για δάκρυα. Οι επιχειρηματίες χρεώθηκαν πλέον με χιλιάδες ευρώ. Βρέθηκαν με μεγάλες οφειλές εν μέσω κρίσης και χρεώθηκαν με τόκους, πανωτόκια. Στις μέχρι τώρα δύσκολες στιγμές δεν είχαν καμία οικονομική ενίσχυση και στέγνωσαν από ρευστό. Πως να αναζητήσουν τώρα βιώσιμη λύση όταν δεν βγαίνουν ούτε τα πάγια;

Κ.Μ.

Καταστροφή

Την απογοήτευση αλλά και την αγωνία του διατυπώνει ο Γιάννης Γιολδάσης, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μας έχει βοηθήσει η κυβέρνηση, ούτε καν φορολογικά όπως είχε δεσμευτεί, δεν υπάρχει καμία επί της ουσίας παρέμβαση στο θέμα των ελαφρύνσεων που είχαμε ζητήσει, ούτε κινητικότητα ως προς την αποκατάσταση των ζημιών». Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι οι επαγγελματίες του νησιού καλούνται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν την αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή, την οποία «δυστυχώς θα απορροφήσουμε μόνο εμείς» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γιολδάσης κάνει λόγο για «καταστροφικές εξελίξεις» εάν «οι κρατήσεις δεν έχουν σταθερότητα ανάπτυξης», κρούοντας προς κάθε κατεύθυνση τον κώδωνα του κινδύνου.

Γ.Υ.

Η πεμπτουσία της ταχείας αστυνομικής παρέμβασης

Οι δημότες του ορεινού δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου μπορούν ήδη να προβλέψουν τί τους περιμένει από τη στιγμή που θα καταργηθεί ο τοπικός αστυνομικός σταθμός, με αποτέλεσμα να ανατεθεί η κάλυψη της περιοχής τους από τον αστυνομικό σταθμό της Ανακασιάς ο οποίος βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά! Θα είναι χειμώνας, θα χιονίζει, θα υπάρχει άμεση ανάγκη για την παρουσία περιπολικού και αστυνομικών στη περιοχή τους και οι πάντες θα αναμένουν να ξεκινήσει το αστυνομικό όχημα από την Ανακασιά για να μεταβεί στο Πουρί, για παράδειγμα. Υπολογίστε επίσης την απόσταση και τις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια το χρόνο που θα χρειαστεί ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το υποτιθέμενο έκτακτο περιστατικό. Λάβετε επίσης υπόψη ότι το περιπολικό για να μεταβεί από την Ανακασιά στο Πουρί θα πρέπει να διαθέτει γεμάτο ρεζερβουάρ και σε πιο extreme καταστάσεις κατάλληλα ελαστικά. Ας ελπίσουμε αυτό το σημείωμα να μην το διαβάσουν επίδοξοι διαρρήκτες και λοιποί κακόβουλοι που σκοπεύουν να «δραστηριοποιηθούν» στην περιοχή!

Γ.Λ.

Η μοναξιά του συνδικαλιστή

Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε, το εργοστάσιο της Coca – Cola και τη μονάδα παράγωγης χαρτιού της ΒΙΣ που έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα. Μαζί με τα εργοστάσια, η τοπική κοινωνία, οι εκπρόσωποί της καλούνται να διατηρήσουν στη μνήμη τους με νοσταλγία τις 250 περίπου θέσεις εργασίας που χάνονται για την περιοχή. Σε ό,τι αφορά στα σωματεία που έδωσαν τον αγώνα τους υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και υπό το βάρος πιέσεων και απειλών προς τους εργαζομένους να αφήσουν στην άκρη την αγωνιστική τους διάθεση και να υποκύψουν στα σχέδια των εργοδοτών τους, οι επικεφαλής καλούνται να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία που δεν αφήνει περιθώρια αντίστασης σε αντεργατικές αποφάσεις.

Γ.Λ.

Νούφαρα τα κυκλάμινα

Αυτή η πολυθρύλητη μπάρα στον Αγ. Νικόλαο, δεν σταμάτησε τελικά τα ορμητικά νερά που διέτρεχαν τη φάτνη κάτω από το καμπαναριό και τελικά έφτασαν στη Δημητριάδος, ανεβάζοντας τη στάθμη σε επίπεδα αυτόματου ποτίσματος των παρτεριών με τα κυκλάμινα. Και να βλέπεις τους Αντιμπεϊκούς να τρέχουν στη λεωφοριολωρίδα σαν να κάνουν σκι, μόνο και μόνο για να κάνουν νούφαρα της κυκλάμινα και αλμυρίκια τις νανοελιές. Υπήρχε όμως πρόνοια καθώς όλο το φυτκό κεφάλαιο, μαζί και τα φωτάκια, έχουν ψεκαστεί με αδιάβροχη διαφανής σιλικόνη, οπότε άδικος κόπος.

Α.Φ.

Η ντοπιολαλιά σχολιάζει…

Για την τρομοκρατία: Αλλιά απ’ του κουζμάκ’. Να πινς γκαϊφέ κι να σι τφεκάνε σκέψ’! Υπάρχ’ τρομοκρατία κι μι κουστούμια όμως να ξερς. Μη βλεπς μοναχά τρομοκράτις με μστάκια μιγάλα κι μαντίλια. Ινι κι γραβατωμέν’ τρομοκράτις.

Για το φιάσκο στη Νέα Δημοκρατία: Φτιανς ένα σπιτ. Ξεκνάς απ’ τα χαμλά. Το ξεκνάς κι πεφτ. Κάπως καταφέρνς ξαναξεκνάς και πεφτ παλ. Θα καταφέρς να κανς πουλυκατοικία μάναμ; Σιγά μη κανς. Θέλώ να σ’πού δηλαδής, αυτοί ινι η αντιπολίτευς που θελ’ να κυβερνής και δεν καταφέρν να οργανώς τα θκας! Να βλογάει τα γέννια’τ ο Αλέιξ.

Για τον Ηπειρώτη Πρωθυπουργό: Λαθ, πολλά λαθ κι παραμέν μάγκας είτε από τυχ είτε επειδής είναι ξύπνιος. Βλεπς θκους ανθρώπς τσ’κάν πέρα τώραϊας. Για τν’ωρα να ξερς δεν μ’ γεμίζ το ματ. Μαντάρα τα καν. Η ελπίδα που τν’ίνι όπως τν’έταζε; Αμ τν’είδις ισί που’σι σντ’ πιάτσα να μ’ πεις κι μένα.

Για τη φορολόγηση του κρασιού και του τσίπουρου: Ιμίς τσίπρο θα ρουφάμι κάργα. Ινι τόις οι φορολογήις μάναμ που όσο κι να φορολογήις το τσίπρο ή το κρασί πρεπ να πιούμι να ξεχάσουμι τ’ άλλα! Μας πελέκσαν.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου