ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ελπίδα, αν…

ελπίδα-αν-436252

Ελπίδα, αν…

«Κάνουμε προσπάθειες, αλλά είμαστε ολομόναχοι, δεν υπάρχει φροντίδα τον τουρισμό από το κράτος» υπογραμμίζει ο Κώστας Λεβέντης, αναφερόμενος στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι ξενοδόχοι. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας και του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, αναφέρει ότι «ο Ιούλιος έχει χαθεί, αλλά υπάρχει μια μικρή ελπίδα αν όλα εξελιχθούν θετικά, να

«γλιτώσουμε» το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου».

Γ.Υ.

Εκαναν τη διαφορά

Κοινωνικό πρόσωπο έδειξαν για άλλη μία φορά τα ΕΛΤΑ και μάλιστα εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας της τραπεζικής αργίας. Οι ηλικιωμένοι παρέλαβαν τις συντάξεις τους είτε στο σπίτι από τον ταχυδρόμο είτε προσερχόμενοι στο γκισέ των υποκαταστημάτων κανονικά, ενώ άλλοι συνταξιούχοι περίμεναν στη σειρά επί μέρες και δεν πληρώθηκαν παρά έναντι. Τα όποια προβλήματα υπήρξαν με καλή θέληση και τη έντονη διάθεση για προσφορά ξεπεράστηκαν και πλέον το σύνολο των συνταξιούχων είναι πληρωμένοι.

Κ.Μ.

Σκληρή πραγματικότητα

Δυστυχώς, στην ίδια σκληρή πραγματικότητα βρέθηκε χθες, την επόμενη δηλαδή μέρα του δημοψηφίσματος, η αγορά. Η τραπεζική αργία παρέμενε σε ισχύ, ενώ οι τζίροι εκμηδενίστηκαν από το Σάββατο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και στο εσωτερικό της χώρας για τα οποία ο επιχειρηματικός κόσμος επιμένει ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα παράλληλα με την προσπάθεια για μία βιώσιμη συμφωνία. Η αγορά φωνάζει με κάθε ευκαιρία ότι χρειάζεται συνεργασία για βοήθεια.

Κ.Μ.

Ακατάλληλη

«Ηταν τελείως ακατάλληλη η συγκεκριμένη περίοδος για τη διενέργεια δημοψηφίσματος» σχολιάζουν επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οπως σημειώνει παράλληλα εργαζόμενος σε τουριστική επιχείρηση «παρακολουθούμε όλοι με αγωνία τις εξελίξεις και ευχόμαστε να αποκατασταθεί το κλίμα στη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό».

Γ.Υ.

«Ο αυτός, του έτσι, που χάσαμε…»

Η Δευτέρα δεν καταργήθηκε με αντικαταθλιπτικό διάταγμα εξ ου και στην τοπική ΝΟΔΕ άρχισαν τα όργανα, να λαλάνε τα κλαρίνα και πάλι.

Ο hi-tech Πρόεδρος Κίτσιος, «σερφάροντας» στα social media, εντόπισε στο fb ΔΑΠίτη, παρότρυνση ψήφου υπέρ του ΟΧΙ και τον κατήγγειλε δημοσίως ως υπονομευτή της πάνδημης προσπάθειας της ΝΟΔΕ υπέρ του ΝΑΙ.

Αν εξαιρέσουμε την πραγματικότητα, όλα πηγαίνουν πρίμα για τον Γ. Κίτσιο που διολίσθησε σε δημόσια καταγγελία σε βάρος λάθος προσώπου καθώς κατήγγειλε ως υπονομευτή τον νυν Πρόεδρο της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ όταν την ανάρτηση στο fb είχε κάνει ο πρώην Γραμματέας της παράταξης.

Στη βιασύνη ανεύρεσης εξιλαστήριου θύματος, …αυτοτραυμάτισε το κόμμα του ή την μικρή ΠΟΛΑΝ που βλαστάρισε στον κορμό της παράταξης.

Ευτυχώς η νέα γενιά της ΝΔ, δεν διεκδικεί θέση στη μουχλιασμένη ντουλάπα, δίπλα σε …σκελετούς και ξεχασμένες παλτουδιές.

Εξακολουθεί να πρωτοπορεί και με πολιτικό ήθος να δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα.

Α.Φ.

Ποιος έχασε;

Εκτός από τον Σαμαρά που πήρε το καπελάκι του κι έφυγε από τη ΝΔ, δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα που να θεωρεί ότι έχασε την Κυριακή.

Οι Συριζαίοι λένε ότι κέρδισε η υπερηφάνεια, ότι νίκησε ο λαός, ότι η ενότητα βγήκε ισχυρή, ότι η ελπίδα νίκησε το φόβο κ.λπ.

Δηλαδή ο μουντζούρης δεν έμεινε σε κάποιο χέρι; Αγνοείται; Δεν υπήρξε;

Α.Φ.

Τι γιορτάζουμε;

Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο για αυτό και διοργανώνουν γιορτή αύριο στην Πλατεία Ελευθερίας για τη συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ, διότι δεν μπορώ να διανοηθώ, ότι ενώ η χώρα βιώνει τόσο κρίσιμες στιγμές και οι πιο δραματικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, κάποιοι να έχουν τη φαεινή ιδέα να διοργανώσουν γιορτή. Ο λαός λέει Κυριακή κοντή γιορτή, λέτε να είναι Τετάρτη κοντή γιορτή;

Β.Κ.

Στο γυαλί

Είχαν μόλις κλείσει οι κάλπες και ανακοινωθεί οι δημοσκοπήσεις. Στην οθόνη της TRT ξεπροβάλλει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για να κάνει το πολιτικό του σχόλιο για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Λόγω των δραματικών εξελίξεων είχε «χαθεί» από τα τηλεοπτικά δρώμενα καθώς τα φώτα της επικαιρότητας έχουν μοιραία στραφεί στο δημοψήφισμα και τη διαπραγμάτευση. Βρήκε όμως την ευκαιρία να κάνει εμφάνιση στο γυαλί.

Β.Κ.

Χιλίων καρδιναλίων

Βγήκε καμπόσος και με ύφος χιλίων καρδιναλίων προχθές το βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στο Ζάππειο και άρχισε να κατακεραυνώνει το Σούλτς και τους άλλους ευρωπαίους λέγοντας ότι ήθελαν να επιβάλλουν κυβέρνηση και τις πολιτικές που θα ασκηθούν στην Ελλάδα και ότι με το δημοψήφισμα πήραν την απάντηση που τους ταίριαζε. Μάλλον δεν είχε προλάβει ο Αλέξης, να τον ενημερώσει ότι είχε αποδεχτεί την απαίτηση των δανειστών, να απομακρυνθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Β.Κ.

Το πρόβλεψε

Τώρα για το γεγονός ότι τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τον συμπαθούν οι δανειστές και ουσιαστικά τον υπέδειξαν στον πρωθυπουργό για επόμενο Υπουργό Οικονομικών, είναι καλό; Ρωτάω εγώ η … ανυποψίαστη, βλέποντας ξαφνικά όλοι να αφορίζουν τους χειρισμούς Βαρουφάκη, ενώ μέχρι πριν από ένα 24ωρο τον επικροτούσαν. Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Μην ξεχάσω να συγχαρώ για μία ακόμη φορά έναν ντόπιο πολιτικό, με μεγάλη εμπειρία και διορατικότητα, που στο ζενίθ της δημοτικότητας του Γιάνη Βαρουφάκη… μου είχε πει προφητικά. «Κάτσε και θα δεις… πως θα φύγει και μάλιστα πολύ σύντομα». Οπερ και έγινε.

Β.Κ.

Μελέτη

Πράσινο φως για τη μελέτη στατιστικής επάρκειας του κτιριακού συγκροτήματος Φυτόκου, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου. Είναι ένα θέμα για το οποίο η Εισαγγελία Βόλου, έχει διατάξει τη διενέργεια της μελέτης και είχε παρέμβει η ΛΑΣ παρουσιάζοντας το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις.

Το κτίριο έχει υποστεί διάβρωση σε σημείο να έχει αποκαλυφθεί ο χαλύβδινος οπλισμός του, ενώ πέφτουν κομμάτια μπετόν.

Δεν μένει παρά να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ανοίξει ο δρόμος για τυχόν παρεμβάσεις, με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκονται στις αίθουσες.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου