ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν είναι πανάκεια

δεν-είναι-πανάκεια-445144

Δεν είναι πανάκεια

Οτι υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και ότι οι κλειστές τράπεζες επέτειναν τις δυσκολίες, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πανάκεια και ως δικαιολογία προκειμένου να ενεργοποιούνται μέτρα όπως υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών στο προσωπικό των επιχειρήσεων. Δεν είναι δυνατόν να την πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι και πρώτα από όλα αυτοί. Αυτό τόνιζε χθες ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος και δεν έχει άδικο. «Ήταν στραβό το κλίμα… το έφαγε και ο γάιδαρος…», άρχισαν να βαράνε νταούλια στις πλάτες των εργατών.

Β.Κ

Αβεβαιότητα και ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης

Ασφυκτικό κλίμα ρευστότητας διοχέτευσε σε σειρά κλάδων η αναγγελία του δημοψηφίσματος για την Κυριακή, 5 Ιουλίου. Η μη καταβολή του συνόλου των συντάξεων έφερε μηδενικούς τζίρους στην εμπορική αγορά και απώλειες στο ταμείο περιπτερούχων, φουρνάρηδων, φαρμακοποιών. Η αγορά εκπέμπει με κάθε τρόπο μηνύματα για αποκατάσταση του κλίματος, όμως ζητά και πολιτική σοβαρότητα και επιδεικνύει κατανόηση στον καταναλωτή. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζονται καθημερινά αποδεικνύονται ισχυρές επενδύσεις και μάλιστα σε μέρες κρίσης, όπως οι σημερινές.

Κ. Μ.

Στέκονται στο ύψος των περιστάσεων

Παρά το γεγονός ότι λόγω της τραπεζικής αργίας παρατάθηκε η πληρωμή των υποχρεώσεων, οι πολίτες ανησυχούν ιδιαίτερα για την πληρωμή των οφειλών τους. Τηλεφωνούν σε λογιστές και ζητούν να ενημερωθούν τι να κάνουν. Όσοι έχουν χρήματα αναζητούν και βρίσκουν τον τρόπο να πληρώσουν. Ακόμη και τώρα, που η χώρα διέρχεται κρίσιμες ώρες, οι πολίτες βρίσκουν την ψυχραιμία και προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εκείνο που ζητούν είναι να κάνουν το ίδιο και οι πολιτικοί μας.

Κ. Μ.

Ανταποδοτικά

Πολύ σωστοί οι γείτονες.

Αν θέλετε σας πληρώνουμε εμείς το χρέος, λέει η Τουρκία μέσω του Νταβούτογλου.

Ατοκο μάλιστα.

Οι καλοί γείτονες στη φουρτούνα φαίνονται…

Ποιοι εταίροι και σύμμαχοι…

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και το νέο Ελλάς – Τουρκία γειτονία…

Εμ, τόσα τηλεοπτικά σίριαλ αγοράσαμε, τόσες πατάτες και λεμόνια και ρόδια.

Ασε και κάτι παλτά… παικτούρες.

Το ελάχιστο κάνετε κ. Νταβούτογλου αλλά οκ, στείλτε και τίποτα λίρες που μοιάζουν με το 2ευρω να ξεγελιόμαστε.

Α.Φ.

Αναβολή μισθοδοσίας…

Το ακούσαμε κι αυτό στο καταστροφολογικό παραλήρημα των καναλιών.

Πολλές επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν σήμερα μισθούς στους εργαζόμενους !!!

Ε ναι, όταν ήταν ανοιχτές οι Τράπεζες, έτρεχαν με τα ευρώ σε σακούλες σκουπιδιών, μέχρι πάνω γεμάτες, να πιστώσουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας…

Μήπως ζούμε σε παράλληλη πραγματικότητα;

Υπάρχει περίπτωση δηλαδή κάποιοι να είχαν χρήματα στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και να είχαν λάθος κάρτα αναλήψεων;

Α.Φ.

Με Βορίδη

Το Μάκη Βορίδη, βουλευτή Αττικής, φέρνει σήμερα στο Βόλο η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας, θα παραχωρήσει στις 7.30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «VOLOS PALACE».

Εκτός από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, αναμένεται να αναφερθεί και στα επιτεύγματά του στο Υπ. Υγείας, πριν το… διαλύσουν οι επόμενοι.

Α.Φ.

Ανησυχία

Εντονες ανησυχίες εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες, λόγω της αβέβαιης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, καθώς βλέπουν τη διστακτική στάση των Ελλήνων τουριστών. Οι ακυρώσεις που σημειώνονται σε κρατήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από το διάγγελμα του δημοψηφίσματος, είναι αναμενόμενες, αλλά από την άλλη πλευρά εντείνουν την ανησυχία των επαγγελματιών.

Γ. Υ.

Αλληλένδετα

Ολα είναι αλληλένδετα στην οικονομία και κάθε δυσάρεστη εξέλιξη δημιουργεί ντόμινο, όπως σημειώνουν τουριστικοί πράκτορες της περιοχής μας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη προστασίας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, που δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Γ. Υ.

Τη δική τους νιρβάνα

Ενώ σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ στο Βόλο τα επιτελεία έχουν πάρει φωτιά εν όψει δημοψηφίσματος, τα υπόλοιπα κόμματα- πλην ΚΚΕ που αναπτύσσει τις δικές του πρωτοβουλίες προβάλλοντας τη δική του θέση- απολαμβάνουν τη δική τους νιρβάνα. Εκτός και εάν εκτιμούν ότι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε επίπεδο Κέντρου, καλύπτουν και τη δική τους φωνή, οπότε δεν χρειάζεται να κινηθούν αναλόγως. Εκτός και εάν… έχουν μετρήσει τόσο καλά την κοινή γνώμη και είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Β.Κ

Μόνο συνταξιούχοι

Αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή συντάξεων θα ανοίξουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα. Για κανέναν άλλο λόγο. Ούτε για εμβάσματα, ούτε για έκδοση καρτών στους συνταξιούχους που δεν έχουν, ούτε για καμία άλλη τραπεζική συναλλαγή.

Αυτό οι πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν και να μην σπεύσουν εάν δεν είναι συνταξιούχοι στις τράπεζες, ταλαιπωρούμενοι οι ίδιοι, αλλά και οι συνταξιούχοι. Ας επικρατήσει λίγη ψυχραιμία.

Ε.Χ.

Νόμος

Δεν ξέρουμε κατά πόσο τηρείται ο Νόμος, όταν αποκλείεται ένα κόμμα, εν προκειμένω η Χρυσή Αυγή, από τη διάθεση χώρου στο Βόλο για να κάνει τη δική της εκστρατεία ενόψει του δημοψηφίσματος.

Και άσχετα με το ποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με τη Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή, που σημαίνει ότι έχει από πίσω της «χ» αριθμό πολιτών με ίδια πολιτικά και συνταγματικά δικαιώματα με όλους.

Η Δημοκρατία ξέρει να δέχεται όλες τις φωνές.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου