ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κανένα νεότερο

κανένα-νεότερο-500296

Κανένα νεότερο

Καμία ακρόαση, κανένα νεύμα, ήταν η απάντηση του Διοικητή του ΓΝΒ Κώστα Καραμπάτσα στην ερώτηση της στήλης, τι γίνεται κι εάν υπάρχουν πληροφορίες για τη σύνθεση της νέας διοίκησης στο Νοσοκομείο Βόλου. «Ο,τι ξέρετε ξέρω…» ήταν η απάντηση του Κώστα Καραμπάτσα που περιμένει, όπως και όλοι τις επιλογές του Παν. Κουρουμπλή, που σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις πριν τελικά οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του. Για να δούμε.

Β.Κ.

Το show

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής έχει μείνει χωρίς ζωντανή μετάδοση από τη συχνότητα του Καναλιού της Βουλής αλλά και από το εσωτερικό κύκλωμα του κοινοβουλίου. Ετσι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος από την Ολομέλεια της Βουλής θα μεταδίδονταν χθες το βράδυ μαγνητοσκοπημένος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν έχει συμβεί για ολόκληρες δεκαετίες και πολλοί θεωρούν πως η Ολομέλεια δεν μεταδίδεται ζωντανά, αλλά αντίθετα μεταδίδεται η Επιτροπή γιατί εκεί προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία για άλλη μία φορά δίνει show.

Αυτά είναι…

Β.Κ.

Δυσαρέσκεια

Σθεναρή αντίσταση όπως μαθαίνω, προβάλλουν οι ΑΝΕΛ που θέλουν να έχουν λόγο σε όλες τις επιλογές που θα γίνουν σε θέσεις ευθύνης στη Μαγνησία με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» όλοι οι διορισμοί. Το θέμα έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν είναι λίγα τα στελέχη που ήδη έχουν μεταφέρει τη δυσφορία τους στα κεντρικά, ζητώντας να υπάρξει πυροσβεστική παρέμβαση πριν η αντιπαράθεση πάρει διάσταση.

Β.Κ.

Αξιοκρατία

Μία από τις συνιστώσες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της κρίσης, ήταν το γεγονός ότι «ήμασταν πολύ αδύναμοι και πορευτήκαμε τόσα χρόνια, βασιζόμενοι πάνω σε δάνεια». Τα παραπάνω υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνος Γεροντής από το Βόλο, στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του στο χώρο του Public. O διακεκριμένος συγγραφέας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη θέσπισης ενός κράτους που θα διέπεται από τις «αρχές της αξιοκρατίας», για να προσθέσει ότι «σκιαγραφώ πολύ καθαρά το πολιτειακό σύστημα εξουσίας στο βιβλίο μου, το οποίο χρημάτισε οδηγός για όλα τα κόμματα».

Γ.Υ.

Οι Κυπραίοι κι εμείς…

Δεν φτάνει που μας στέρησαν το δωδεκάρι αν και κατεβάσαμε, πάλι, υποψήφια από τη Μεγαλόνησο, τώρα οι Κύπριοι δηλώνουν ότι η συνεργασία με την τρόικα οδηγεί εκτός ύφεσης.

Σε συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, είπε: «Λόγω των λαθών του παρελθόντος είχαμε ανάγκη τη χείρα βοηθείας των ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ. Η τρόικα είναι προσωρινά εδώ. Δεν θέλουμε να γίνουμε βάρος για περισσότερο διάστημα».

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν θα ζητηθεί η εκταμίευση όλου του ποσού βοήθειας, καθώς η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν πιο επιτυχής από όσο αναμένονταν και μετά από 14 τετράμηνα αρνητικής ανάπτυξης, το πρόσημο έγινε και πάλι θετικό το πρώτο τετράμηνο του 2015.

Μετά την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, η Μεγαλόνησος βγαίνει από την κρίση.

Εμείς;

Α.Φ.

Ούτε γοητευτικοί…

«Δεν είμαστε γοητευτικοί» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ ακόμη και με υπερδιπλάσια ποσοστά.

«Οχι απλώς δεν είμαστε γοητευτικοί, αλλά έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μας μετά τις εκλογές. Αυτό, δυστυχώς, ήταν και αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς από εμάς. Γιατί; Γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε», ανέφερε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real-FM, και προσέθεσε: «Οταν χάνεις, ποιος είναι ο κριτής μας; Ο λαός. Ο λαός μας απέρριψε. Μας βαθμολόγησε πάρα πολύ κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο ο λαός, μπορεί να είχε άδικο ο λαός, αλλά αυτός είναι το αφεντικό.

Τι θα έπρεπε να κάνουμε εμείς όταν το «αφεντικό» μάς απέρριψε την πρόταση που του καταθέσαμε; Να δούμε τι κάναμε λάθος, μέχρι εκείνη τη στιγμή, γιατί εμείς διαχειριζόμασταν την εξουσία και να επανατοποθετηθούμε με μια πιο φρέσκια πρόταση. Εμείς δεν κάναμε τίποτα από αυτά. Εμείς αυτό το οποίο κάναμε είναι ότι: “είπαμε ότι κρατήσαμε, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι. Η ελληνική κοινωνία θα μετανοήσει, θα έρθει να μας ζητήσει συγνώμη και θα μας επαναφέρει στην εξουσία, στην αρχή λέγαμε σε έναν μήνα, μετά λέγαμε σε 4 μήνες, τώρα λέμε το φθινόπωρο, και τα γνωστά δικά μας».

Πολιτική ένδεια κ. Δένδια;

Και γιατί παραμένετε στη ΝΔ και φθείρεστε;

Α.Φ.

Στοίχημα

Εχουμε χάσει το μέτρημα πόσες φορές μπήκε σύστημα χλωρίωσης στο υδραγωγείο της Πορταριάς και πόσες φορές άγνωστοι το αφαίρεσαν.

Την περασμένη Παρασκευή μετά τις νέες αναλύσεις που έδειξαν μικροβιακό πρόβλημα στο νερό, μπήκε νέος χλωριωτής.

Ηδη… μπαίνουν στοιχήματα πόσο θα κρατήσει.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου