ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλε παραίτηση ο Κων. Καραμπάτσας

υπέβαλε-παραίτηση-ο-κων-καραμπάτσας-539310

Υπέβαλε παραίτηση ο Κων. Καραμπάτσας

Την παραίτησή του από τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου ώστε να διευκολυνθεί η ηγεσία του Υπ, Υγείας στην αξιολόγηση και τοποθέτηση Διοικήσεων στις υγειονομικές μονάδες, υπέβαλε χθες ο κ. Κων. Καραμπάτσας.

Ο Υπουργός Υγείας είχε ζητήσει να έχει μέχρι 30 Απριλίου στη διάθεσή του τις παραιτήσεις όλων των Διοικήσεων, δίχως αυτό να σημαίνει, όπως δήλωσε στη Λάρισα ο κ. Παν. Κουρουμπλής, ότι θα απομακρυνθούν όλοι. «Κάποιοι θα παραμείνουν, κάποιοι όχι αλλά ζητάμε τις παραιτήσεις όλων για να μας διευκολύνουν στις επιλογές μας», είχε τονίσει ο κ. Κουρουμπλής, ζητώντας από τους Διοικητές που χαρακτήρισε πολιτικά πρόσωπα να αποδείξουν ότι δεν είναι καρεκλοκένταυροι και διαθέτουν προσωπική ευθιξία.

Α.Φ.

Επιθεώρηση έργων

Σε Κάρλα και Κερασιά για να επιθεωρήσει έργα μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών βρέθηκε προχθές το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, έδωσε σχετικές οδηγίες για την Κάρλα καθώς το έργο στον Κερασιώτη, έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα αποτελεί μία πολύ σημαντική υποδομή για την περιοχή. Για την Κάρλα βέβαια πρέπει να κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι… ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ν.Τ.

Προς ΦΤ

Οχι, γιατί; Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου, δεν νομίζεις ότι ο πρώτος όρος του Λένιν για την εισδοχή στην Τρίτη διεθνή είναι ξεπερασμένος; Τι λες εσύ;

Κώστας Πώποτας

Αειθαλής και αγωνιστής

Πικραμένος και απηυδισμένος από τους ίδιους τους συναδέλφους του δήλωσε στη στήλη ο Ξενοφών Γιάλβαλης, που έχει συνδέσει το όνομά του, με το χώρο της παράκτιας αλιείας δίνοντας αγώνες για 40 και πλέον χρόνια προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα. Το θέμα ωστόσο των καταδυτικών πάρκων και τα όσα έχουν διαμειφθεί ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι για τον αειθαλή συνδικαλιστή που παρά το γεγονός ότι έχει συνταξιοδοτηθεί, παραμένει ενεργός, μόνο που δεν μπορεί να αποδεχτεί τα «πισωγυρίσματα» ορισμένων συναδέλφων του που όπως έλεγε λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον τους και έτσι δεν έχει ενιαία στρατηγική ο κλάδος.

Β.Κ

Τι θα υπερισχύσει;

«Ή πάμε όλοι μαζί, ή, αφήνουμε τις όποιες εξελίξεις συνειδητά να μας ξεπεράσουν. Αλλά, αν προτιμήσουν, πάλι, κάποιοι, αυτή τη διασπαστική τακτική, τότε ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους για τα απογοητευτικά αποτελέσματα των κινητοποιήσεων». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλου στην ερώτηση της στήλης εάν πιστεύει ότι μπορεί το ενωτικό κάλεσμα του ΕΚΒ να βρει ανταπόκριση στους «παραδοσιακά» αντίθετους σε αυτό και απομένει να δούμε σήμερα, εάν θα υπερισχύσει το «κομματικό καθήκον» απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων που είναι κοινά και δεν έχουν χρώμα.

Β.Κ.

Ορια υπευθυνότητας

Τα στενά όρια ευθύνης ή την ανάγκη ύπαρξης υπέρτερης Αρχής, καταδεικνύει για τους Δήμους, η νομοθεσία ελέγχου και διαχείρισης του πόσιμου νερού.

Αν και έχουν την ευθύνη παροχής ποιοτικού και ασφαλούς νερού στους δημότες τους (άλλωστε γι αυτό πληρώνονται), αδιαφορούν για την τήρηση των ελάχιστων διαδικασιών προστασίας της Δημόσιας υγείας και πρέπει να παρεμβαίνει η Διεύθυνση Υγείας να θυμίζει στους Δήμους τις υποχρεώσεις τους. Να τους θυμίζει το νόμο, να ελέγχει αμέλειες, να επιβάλει μέτρα.

Η Δημόσια διοίκηση, κουτσουρεμένη και καταρρέουσα, κρατάει για τον εαυτό της συγκριτικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν υπέρτερη των Δήμων με τους τελευταίους να βολεύονται με το ρόλο του φτωχού συγγενή.

Και τις δεξαμενές από ιζήματα μπορούν να καθαρίζουν σε τακτικά διαστήματα και το οξειδωμένο δίκτυο μπορούν να αντικαταστήσουν χωρίς παρότρυνση και μικροβιολογικές αναλύσεις νερού με συνεργαζόμενα διαπιστευμένα εργαστήρια μπορούν να κάνουν και την ποιότητα/ασφάλεια του πόσιμου νερού μπορούν να εγγυώνται.

Αλλά θέλουν και τα γκέμια…

Α.Φ.

Σκιάθος – Σκόπελος με κάρτα

Σε 23 νησιά αλλάζουν οι συναλλαγές κάθε είδους άνω των 70 ευρώ, αφού θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Πρόκειται για νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων. Σε αυτά έρχεται και φόρος 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά και 6% φόρος σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, όπως και φόρος 3% σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

Στον κατάλογο με τα νησιά και δύο δικά μας.

Σκιάθος και Σκόπελος εντάσσονται στο νέο φορολογικό καθεστώς, με τρόπο ισοπεδωτικό καθώς τα κριτήρια που ανακοινώθηκαν είναι πληθυσμιακά.

Οριζόντιες, άδικες πολιτικές και πάλι για την ευκολία και την άμεση απόδοση των μέτρων.

Α.Φ.

Πως τα κατάφεραν;

«Ο Δήμος Λαρισαίων, έχοντας σαν σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι προχωρά στην εφαρμογή του έργου «Ενιαίο Διαδικτυακό Περιβάλλον ΟΤΑ για Παροχή Υπηρεσιών στον Πολίτη και στις Επιχειρήσεις», μιας Τεχνολογικής Πλατφόρμας (web εφαρμογής) που περιλαμβάνει λειτουργικά συστήματα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Η ηλεκτρονική υπηρεσία (e-Service) που διατίθεται επί του παρόντος, είναι αυτή της Πληρωμής Δημοτικών Τελών και συγκεκριμένα του Τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων 5%, του Τέλους παρεπιδημούντων και του Τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5%. Διαδικασία Εγγραφής – Ταυτοποίησης.

Πως τα κατάφεραν στη Λάρισα και δεν μπορεί ο Δήμος Βόλου, μόνο οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές μπορούν να απολογηθούν.

Α.Φ.

ΤΕΕ: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Τις προτάσεις του για τη διέλευση των λεωφορειακών γραμμών Νο 3 και Νο 15, και την υλοποίηση συναφών ρυθμίσεων κυκλοφορίας και στάθμευσης στη περιοχή Αναυρος, κατέθεσε το ΤΕΕ Μαγνησίας στο Δήμο Βόλου.

Το ΤΕΕ (φωτό η Πρόεδρος Νάνσυ Καπούλα) αναφέρει ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις που δεν έχουν εξεταστεί προκειμένου τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, να διέρχονται προς τον ήδη υπάρχοντα τερματικό σταθμό στην περιοχή του Αναύρου και να εξυπηρετούν του πολίτες:

Α) Αριστερή στροφή των λεωφορείων 3 και 15 στην οδό Τσιτσιλιάνου.

Β) Να διερευνήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, την λύση της εισόδου των ασθενοφόρων στο ΤΕΠ από την οδό Πολυμέρη, δημιουργώντας εσοχή και διαμόρφωση μέρος του τοιχίου.

Α.Φ.

Αλεξίσφαιρη BMW

Ευ. Βενιζέλος: Ο Τσίπρας είναι κουκουλοφόρος εξωτερικού.

…Κι οι σημερινοί επιφανείς σοσιαλδημοκράτες, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα «με τα συμφέροντα του λαού ή των ξένων και εγχωρίων ολιγαρχών», την πρώτη επιλογή τη θεωρούν ιδεολογική τρέλα. Είναι, πλέον, ανίκανοι να καταλάβουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση του συμφέροντος του λαού που κάνει ο Τσίπρας. Μια αλεξίσφαιρη BMW των 700.000 ευρώ, που να τους κρατάει μακριά από τις εκδηλώσεις λατρείας του όχλου; Μία Άκειος ή Τσουκάτειος μίζα, ένα θαλασσοδάνειο «για το κόμμα»; Έχουν προ πολλού ξεπεράσει το όριο αυτό, ακόμα όμως δεν προσέγγισαν το επόμενο.

Φ.Τ.

Το… θηρίο

Αλ. Τσίπρας: Προχωράμε με τις διαβουλεύσεις για καθορισμό ΑΟΖ.

…Παναγιά μου, όχι άλλο χτύπημα! Δεν την καθόρισε, όπως είχε υποσχεθεί, ο Σαμαράς; Κι εδώ κώλωσε το θηρίο;

Φ.Τ.

Ευκλείδειος Γεωμετρία

Ευ. Τσακαλώτος: Πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές και πεδία συμβιβασμού.

…Αρκεί η τάξη πραγμάτων που μας οδηγείς, κυρ Ευκλείδη μου, να μην εξακολουθεί να έχει ως αρχή της την άνιση μεταχείριση μεταξύ των λίγων και των πολλών, δίνοντας στους πρώτους τόση ελευθερία που να εξακολουθεί να προσβάλλει τα δικαιώματα των δεύτερων.

Φ.Τ.

Τρωικ(αν)ός Πόλεμος

Liberation: Ο Τσίπρας από Αχιλλέας πρέπει να γίνει Οδυσσέας.

…Γιατί όχι; Στο κάτω κάτω πάλι ο στόχος παραμένει ο ίδιος, πάλι η Τροία θα πέσει.

(Για το στόχο διαφωνούν οι ντόπιοι εθελόδουλοι, αλλά δε θα τους γίνει η χάρη)

Φ.Τ.

Μπου, δημοψήφισμα!

Αντώνη, δημοψήφισμα! Βαγγέλη, εκλογές!

…Πλάκα τούς κάνω για να τους κόβει κρύος ιδρώτας. Τον Αντώνη γιατί θα χάσει την αρχηγία του κόμματος και η ΝΔ θα πάρει την κατηφόρα του ΠΑΣΟΚ. Τον Βαγγέλη γιατί θα του γλιστρήσει το κόμμα κάτω απ’ το όριο του 3% και θα χάσει μαζί και τα αυγά και τα πασχάλια.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου