ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στη μνήμη του

στη-μνήμη-του-595047

Στη μνήμη του

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον απροσδόκητο θάνατο του Θανάση Νάκου. Ολοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν θα θυμούνται πάντα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής, έναν πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου. Υπηρέτησε με ζήλο και αυταπάρνηση τη Μαγνησία και την Ελλάδα από όλα τα αξιώματα με τα οποία τιμήθηκε.

Ν.Τ.

Επιβεβαιώνονται;

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν να χρωστούν στην εφορία – όλοι μαζί – το ποσό μαμούθ των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα βεβαιώσει τις οφειλές από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ). Οι λογιστές αποδίδουν την προσπάθεια αυτήν στην αδυναμία είσπραξης εσόδων από το οικονομικό έτος 2014…

Κ.Μ.

Αδιέξοδα

Φοβερά προβλήματα δημιούργησε η οικονομική κρίση τα δύο τελευταία χρόνια σε τρίτεκνες οικογένειες. Ειδικά για τις μονογονεϊκές τρίτεκνες η κατάσταση είναι δράμα. Γυναίκες ηλικίας 35-45 ετών βρίσκονται να παρακαλούν για δουλειά ακόμη και για δέκα ευρώ. Για τις διατροφές δυστυχώς δεν υπάρχει νομοθεσία και δεν πληρώνονται.

Κ.Μ.

Το πλαίσιο

Στην αυριανή απολογιστική συνέλευση στο ΕΚΒ έχουν στραμμένα τα βλέμματα τα πρωτοβάθμια συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα καθώς εκτός από τον απολογισμό θα παρουσιαστεί το πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα, για το οποίο οι εργαζόμενοι, περιμένουν να δούνε πως θα κινηθεί το αρμόδιο υπουργείο όσον αφορά τους εργατοκτόνους νόμους για να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. «Για εμάς η αλλαγή κυβέρνησης δεν σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό εάν και εφόσον δεν καταργηθούν όλοι οι αντιμνημονιακοί νόμοι» τόνιζε στη στήλη ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, οριοθετώντας έτσι τις σχέσεις μεταξύ συνδικάτων και νέας κυβέρνησης.

Β.Κ.

Τυχαίο;

Γ. Μουλάς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου: Αποχωρείτε και παίζουμε μπάλα μόνοι μας.

…Αν κρίνουμε από τη στάση του δημάρχου και τη δική σου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το γεγονός της αποχώρησης των μειοψηφιών μόνον τυχαίο δεν είναι.

Φ.Τ.

Αντε να σας δούμε, παλικάρια

Δημ. Νασίκας (Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου): Είμαστε αταλάντευτα προσηλωμένοι στο στόχο της κατάργησης των διοδίων Μοσχοχωρίου.

…Φανταζόμαστε και οι βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι στο ζήτημα τούτο έχουν το λαό με το μέρος τους και πολιτικά δεν είναι αμελητέοι (πέντε τον αριθμό, ζωή να ’χουν) και μπορούν να επιβάλλουν άμεσα στην κυβέρνηση το παλλαϊκό και δίκαιο αυτό αίτημα της Μαγνησίας. Οποιαδήποτε στασιμότητα ή άλλη εξέλιξη είναι αδιανόητη.

Φ.Τ.

Αλλιώς στη Λάρισα, αλλιώς στο Βόλο

Κ. Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): Αν το επιθυμούν οι τοπικές κοινωνίες θα γίνουν τα καταδυτικά πάρκα.

…Στο Βόλο το ’χουμε αλλιώς. Ό,τι θέλει ο δήμαρχος.

Φ.Τ.

Η λύση

Ποτάμι: Η κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει και να προτείνει τις μεταρρυθμίσεις.

…Για την ακρίβεια η κυβέρνηση αδυνατεί να σχεδιάσει και να προτείνει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που ζητάει η ευρωπαϊκή και εγχώρια ολιγαρχία, κύριοι του Ποταμιού και των λοιπών σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων. Μια συμμετοχή σας στην κυβερνητική συμμαχία θα έδινε σίγουρα λύση στο πρόβλημα.

Φ.Τ.

Αν είναι να μας φάνε…

Π. Λαφαζάνης: Σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη.

…Αν είναι να μας φάνε, τουλάχιστον να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας. Άσε που υπάρχει κι η πιθανότητα να νικήσουμε.

Φ.Τ.

Εξοικονόμηση

Τα φώτα του έσβησε χθες ο Δήμος Βόλου για μία ώρα το βράδυ, δηλώνοντας παρών στην «Ωρα της Γης».

Η όποια εξοικονόμηση όμως ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα της μιας αυτής ώρας μάλλον… εξανεμίστηκε.

Ολο το πρωί, οι λάμπες στους στύλους δημοτικού φωτισμού επί της Γαζή αλλά και στην οδό Γλάδστωνος ήταν αναμμένες.

Μάλλον το σύστημα ξερυθμίστηκε, γιατί τα φώτα ήταν χθες για δεύτερο συνεχόμενο πρωινό αναμμένα.

Ε.Χ.

Πολική αρκούδα στον Αλμυρό !!!

Απίστευτο τρολάρισμα στα social media και στο FB χρηστών του Αλμυρού, προκάλεσε η δήλωση του Δημάρχου Δημ. Εσερίδη ότι αν εκλεγεί ποτέ Δήμαρχος Αλμυρού ο κ. Νικ. Τσανής, ο ίδιος (Εσερίδης) θα κάνει βόλτα στην πλατεία Αλμυρού με μια λευκή αρκούδα.

«Για να τονίσει την απίθανη εκδοχή εκλογής του κ. Τσανή, θα μπορούσε να επικαλεστεί ως συνοδοιπόρο στη βόλτα του στην πλατεία ένα Κολομβιανό μαμούθ, έναν τυρανόσαυρο Ρεξ ή έναν Οβιράπτορα.

Η επιλογή όμως της πολιτικής αρκούδας ήταν μάλλον άστοχη», σχολιάζουν στον Αλμυρό καθώς ήδη η Κίνηση Πολιτών και η ομάδα Τσανή, έχουν εξασφαλίσει από ζωολογικό πάρκο του Καναδά, πολική αρκούδα η οποία μπορεί να αποσταλεί στον Αλμυρό.

Οι φωτογραφικές δημιουργίες (κολάζ) στο FB με τον Εσερίδη να προχωράει χέρι – χέρι με την πολιτική αρκούδα, όρθια στα πίσω πόδια, στο ίδιο μπόι με τον ψηλό Δήμαρχο και άλλες εκδοχές, αποτυπώνουν το μοναδικό χιούμορ των εμπνευστών.

Α.Φ.

SOS για το δρόμο «τραμπολίνο»

Την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για εντονότερη σήμανση της επικινδυνότητας του δρόμου Βόλου – Βελεστίνου, από τη Χαλυβουργία μέχρι τον νέο ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου, τονίζουν διερχόμενοι που εκτιμούν πως το φαινόμενο διαστολής του οδοστρώματος, βρίσκεται σε συνεχή έξαρση.

Οι υψώσεις και οι βυθίσεις, δημιουργούν ψηλά σαμαράκια και καθώς το δίκτυο δεν είναι επαρχιακό, διερχόμενα οχήματα, έστω και με ταχύτητα 60-70 χιλιομέτρων, βρίσκονται ξαφνικά αιωρούμενα και στη συνέχεια προσγειώνονται όπως – όπως με τις αναρτήσεις να δοκιμάζονται στο μέγιστο.

Εως ότου αντικατασταθεί το τμήμα της Εθνικής οδού, θεωρείται αναγκαία η εντονότερη σήμανση με μεγάλες προειδοποιητικές πινακίδες, φωτεινά σήματα για τις νυχτερινές ώρες, και μηνύματα επί του οδοστρώματος πριν εισέλθουν τα οχήματα στην επικίνδυνη ζώνη.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου