ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με sms

με-sms-595459

Με sms

Με sms ειδοποιήθηκαν χθες το μεσημέρι οι κυβερνητικοί βουλευτές, για τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπραγμάτευση. Η Κυβέρνηση ζήτησε αυτήν την έκτακτη συζήτηση… προκειμένου να στείλει μηνύματα στους Ευρωπαίους, καθώς η πίεση είναι μεγάλη για να γίνουν αποδεκτά μέτρα, ώστε να επέλθει συμφωνία.

«Πυρετός» εργασιών

Στα σημαντικά έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στη Σκιάθο, περιόδευσε το Σαββατοκύριακο η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η επέκταση του αεροδιαδρόμου, η αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη χώρα της Σκιάθου, η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας, ασφαλτικά στον Ξάνεμο, εργασίες στον Τρούλο κ.α. είναι μερικά από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, όπως το νέο δίκτυο ύδρευσης, ώστε η έναρξη της τουριστικής περιόδου, να βρει τη χώρα, χωρίς εργασίες και με νέο δίκτυο.

Χάνουν αρνιά από ασιτία

Σε δεινή οικονομική θέση αιγοπροβατοτρόφοι της Μαγνησίας, με δυσκολία καταφέρνουν να έχουν ένα πιάτο φαγητό στο σπίτι τους.

Και όταν κάποιος δυσκολεύεται να εξασφαλίσει τα προς το ζην, βάζει σε δεύτερη μοίρα τις ζωοτροφές για τα ζώα του, με συνέπεια κάποια να υποσιτίζονται, να είναι λιποβαρή, να μην αναπαράγονται ή να αποβάλουν, να παράγουν μειωμένο γάλα, να μην έχουν τη δυνατότητα να θρέψουν τα μικρά τους και τελικά ορισμένα να «χάνονται» από την ασιτία.

Αυτήν την κτηνοτροφία θέλει η Πολιτεία, που απέχει ακόμη και από τη λήψη προστατευτικών μέτρων κατά ασθενειών, όπως ο καταρροϊκός πυρετός, που αφάνισε το 40% περίπου του ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβάτων στη Μαγνησία.

Αντιδράσεις

Παρά τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για το παζάρι που ετοιμάζεται να αναβιώσει ο Δήμος Βόλου, τα σχέδια προχωρούν κανονικά. Ηδη βγήκε σε διαβούλευση η Κανονιστική για την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη, που δείχνει ότι ο Δήμος δεν θα κάνει πίσω σε ένα θεσμό, που έσβησε για μία τριετία για λόγους νομιμότητας.

Παραδοσιακό χρώμα

Στο νέο παζάρι, τη δική τους θέση θα έχουν ντόπιοι παραγωγοί και συνεταιριστικοί φορείς της πόλης.

Ετσι, ο θεσμός θα αποκτήσει και παραδοσιακό και τοπικό χρώμα, επιστρέφοντας ανανεωμένος και μάλιστα μια ανάσα έξω από το κέντρο της πόλης, στη Ν. Ιωνία, πέριξ του Πανθεσσαλικού.

Ελπίδες

Σκληρή πρόκληση αποτελεί το Πάσχα για την εμπορική αγορά. Τα καταστήματα εκθέτουν τις καινούργιες τους παραγγελίες και ομορφαίνουν την αγορά μέρα με τη μέρα. Μετά από ένα νεκρό τρίμηνο, οι έμποροι δεν έχουν παρά να ελπίζουν ότι η κίνηση στα καταστήματα θα αυξηθεί. Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σε έρευνα για την πορεία των επιχειρήσεων, προβλέπει για το επόμενο εξάμηνο χιλιάδες λουκέτα.

Φορολογούνται

Ευτυχώς οι 18ρηδες που δε διαθέτουν κανένα εισόδημα απαλλάχτηκαν από την υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Και τι εισοδήματα θα μπορούσαν να δηλώσουν δηλαδή; Οι φοιτητές πάντως και τα ενήλικα τέκνα που είχαν εισοδήματα κατά το φορολογικό έτος 2014, θα υποβάλλουν κανονικά δήλωση για το… χαρτζιλίκι τους κι ας αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη.

Προβληματισμένοι

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι οι ξενοδόχοι, λόγω της μικρής αύξησης των εσόδων τους, η οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις τους. Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι η αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό επηρεάζει άμεσα την κινητικότητα των τουριστών.

Ωθηση

Το σχόλιο που διατυπώνεται από πολλά χείλη και κυρίως από τον κλάδο των ξενοδόχων, είναι σύμφυτο με την αναγκαιότητα της ανάκαμψης στην οικονομία. Για την επίτευξη του επιθυμητού, για όλους, αποτελέσματος, είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα, ενώ όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πολλοί ξενοδόχοι της περιοχής μας, τα αρνητικά δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του κόσμου, «φρενάρουν» το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου