ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε θέση γραμματέα

σε-θέση-γραμματέα-597925

Σε θέση γραμματέα

Ο Δημήτρης Γελαλής από τη Λάρισα και ο Χαράλαμπος Κασίμης αναλαμβάνουν αναπληρωτές γενικοί γραμματείς στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση των παραιτηθέντων Μόσχου Κορασίδη και Δημήτρη Μελά.

Aμεσα πρόκειται να αλλάξουν και οι διοικήσεις των εποπτευομένων οργανισμών (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΟ Δήμητρα). Σε ό,τι αφορά στον ΕΦΕΤ, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει ο νυν πρόεδρος Ιωάννης Τσιάλτας. Ο Δημήτρης Γελαλής είναι πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που το κόμμα ως κυβέρνηση φυσικά, δεν τον ξέχασε.

Β.Κ.

Δεν υπάρχει φως…

Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΕΣΕΒΕΕ αποτυπώνουν με τα μελανότερα χρώματα την κρίση στον 6ο χρόνο της μικρομεσαίας επιχείρησης. Και δυστυχώς φως στο τούνελ δεν διακρίνεται αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει το κλίμα, να δώσει έστω μία ανάσα στις επιχειρήσεις.

Κ.Μ.

Ευκαιρία

Φουντώνει η κόντρα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων με τους συνδικαλιστές κεντρικά να παίρνουν το λόγο και να κηρύσσουν απεργία. Ισως και να είναι μία ευκαιρία να καταργηθεί η κυριακάτικη εργασία μία ώρα αρχύτερα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί προεκλογικά. Ο τζίρος των καταστημάτων είναι τεκμηριωμένο ότι δεν ανεβαίνει με τις επτά Κυριακές το χρόνο που δουλεύουν τα καταστήματα, κάτι που αποδέχονται άπαντες.

Κ.Μ.

Ο Πλατειάρχης

Είναι να μην το έχεις στο αίμα σου να είσαι άνθρωπος της προσφοράς. Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει με το Λάμπρο, που διατηρεί το καφενείο στις μουριές και τον ξέρουμε σαν «πλατειάρχη». Ο Λάμπρος δεν κρύβει τις ιδεολογικές αριστερές του καταβολές και αυτό ίσως να τον ωθεί σε ενέργειες ανιδιοτελείς και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Μας λέει, λοιπόν, ότι με δικές του δαπάνες επένδυσε τις βάσεις των δέντρων στην οδό Γαλλίας με λευκά και ωοειδή βότσαλα, λείανε τις οριζόντιες μαρμάρινες πεζούλες που οριοθετούν, στην πλευρά αυτή, τον κήπο, καθώς και τις πλαϊνές μαρμαρώσεις που οδηγούν στο κέντρο του και, σαν κολλητός του Δημάρχου, απέσπασε υπόσχεσή του ότι, μετά τη Λαμπρή, θα επαναλειτουργήσει το συντριβάνι.

Ετσι είναι Λάμπρο, συνέχισε το έργο σου και να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα μάθει η…δεξιά τι ποιεί η αριστερά στην πόλη μας…

Μήπως πρέπει να τον αντιγράψουμε; Ιδού, λοιπόν, για όλους μας, πεδίον δόξης ΛΑΜΠΡΟΝ.

Β. Καντ.

Αντιπρόεδρος

Ο γνωστός συνδικαλιστής από το χώρο της ΑΓΕΤ, Δημήτρης Βαΐτσης είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο. Μέσα από τις διαδικασίες που έγιναν, ο Δημ. Βαΐτσης εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. της Νέας Δημοκρατίας στο Βόλο, που είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στο Νομό.

Ν.Τ.

Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός

Οι δύο φαντάροι που συνέβαλαν καθοριστικά να ψηφιστεί ο Κανονισμός Άρδευσης χωρίς διάλογο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, μόνο από την πλειοψηφία και με την απουσία σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης (πλην Μιτζικού) θα υποστούν, βέβαια, τα επίχειρα που προβλέπει ο νόμος για την πράξη τους.

…Αναζητείται ο ηθικός αυτουργός. Στην αναζήτηση βοηθάει το ερώτημα: Ποιος ωφελείται από τη χοντροκομμένη αυτή προβοκάτσια;

Φ.Τ.

Ουσία, όχι χαρτούρα

Βουλευτές Μαγνησίας τού ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση αντικατάσταση της αυτοκινητάμαξας τού ΟΣΕ που πραγματοποιεί το καθημερινό δρομολόγιο Βόλου – Λάρισας.

…Χρειαζούμενες οι μικρές παρεμβάσεις, αλλά πού είναι οι μεγάλες; Τι γίνεται, φερ’ ειπείν, με το θέμα της ολοκλήρωσης του Περιφερειακού;

(Ρε παιδιά, δεν κάνετε ένα κοντρόλ να δούμε πού βρίσκονται τα θέματα της Μαγνησίας που έχετε θέσει στην κυβέρνηση από την ημέρα που ορκίστηκε η νέα Βουλή έως τώρα; Όχι τίποτε άλλο, για να μη διαβάζουμε για τις παρεμβάσεις βουλευτών οι οποίες μένουν στα χαρτιά ή πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων, όπως γινόταν κατά κόρον στο παρελθόν με αποτέλεσμα η Μαγνησία να έχει φτάσει στο χάλι που βρίσκεται σήμερα)

Φ.Τ.

Ελλάς, το μεγαλείο σου…

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αξιοποιηθεί η λίστα.

…Πώς δεν έκανε. Δεν παρέπεμψε καν σε δίκη τον Βενιζέλο που την έκρυψε και τιμώρησε με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή τον Παπακωνσταντίνου που αλλοίωσε στοιχεία της.

Φ.Τ.

Οι Ελβετοί στο Σαμαρά, ο Σαμαράς στο… Κάιρο

Στο Μαξίμου οι Ελβετοί για τις καταθέσεις Ελλήνων που δεν έχουν δηλωθεί.

…Ποιοι, αυτοί που πριν από δύο χρόνια ζήτησαν να συνδράμουν την ελληνική κυβέρνηση για να πιάσει το μαύρο χρήμα των Ελλήνων στην Ελβετία, αλλά η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τούς… συνέδεσε με Κάιρο, όπως λέει κι ο Αχιλλέας;

Φ.Τ.

Απολογισμός

Εκθέσεις πεπραγμένων από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και ανέλαβε καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή έως σήμερα, ζήτησε από το σύνολο των αντιδημάρχων ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

Οι αντιδήμαρχοι έχουν ήδη αρχίσει και συντάσσουν τους απολογισμούς τους προκειμένου άμεσα να τους παραδώσουν στο Δήμαρχο.

Ε.Χ.

Εμπειρία και διάθεση

Τυχερό το κοριτσάκι που γεννήθηκε χθες το πρωί εν πλω μέσα στο Flying Cat 5, στο σαλόνι των επιβατών.

Η μητέρα, με το άγχος και την άγνοια της πρωτοτόκου, τα κατάφερε κι έφερε στον κόσμο το υγιέστατο μωρό της. Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού από τη Γλώσσα Σκοπέλου που ταξίδευαν Βόλο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και μια Αγγλίδα μαία, βοήθησαν το πλήρωμα κι όλοι μαζί πέτυχαν το καλύτερο αποτέλεσμα ώσπου έφτασε το …ιππικό από το Νοσοκομείο Βόλου με ειδικό εξοπλισμό και προσωπικό.

Τυχερή η μικρή και για το δρομολόγιο που …επέλεξε να γεννηθεί καθώς ο κυβερνήτης του Flying Cat 5 κ. Γιαν. Καράδης, αξιοποίησε την εμπειρία του και με πολλή θετική διάθεση, πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα με τη διαχείριση του περιστατικού και των υπολοίπων επιβατών, τον συντονισμό του πληρώματος, την ενεργοποίηση του ΕΚΑΒ.

Μήπως να του ζητήσουν οι γονείς να κανονίσει και την βάπτιση;

Α.Φ.

Καταδυτικά πάρκα στη Λάρισα

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, θα θέσει προ ημερησίας διάταξης το θέμα των αντιδράσεων για τα καταδυτικά πάρκα στον Παγασητικό ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβασή στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» κ. Στ. Ντούρος.

«Η ύπαρξη ενός νομικού πλαισίου που ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση θαλάσσιων και παραλιακών εκτάσεων και την επιβολή παράλογων απαγορεύσεων, η μη διενέργεια σοβαρής διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες και η δημιουργία τετελεσμένων, αποτελούν έδαφος των καθ’ όλα δικαιολογημένων αντιδράσεων.

Εξετάζοντας όλα τα υφιστάμενα δεδομένα και κυρίως τη θέληση των τοπικών κοινωνιών να λάβουμε μια απόφαση που να ανταποκρίνεται στην κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί», αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος ο οποίος έχει συμμετάσχει και σε λαϊκές συνελεύσεις όπου αλιείς διατύπωσαν σοβαρές ενστάσεις για τα καταδυτικά πάρκα.

Στην ίδια κατεύθυνση και η παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στο Συμβούλιο αντιπροσωπεία αλιέων.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου