ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μέχρι τέλους

μέχρι-τέλους-635007

Μέχρι τέλους

Μπορεί να είναι, όπως λέει, υπ’ ατμόν από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού -για το Μάιο – ωστόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών. Εντελώς αιφνιδιαστικά αφαίρεσε, μετά τις εκλογές, από τη λίστα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος έξι στελέχη: Τους Απόστολο Κακλαμάνη, Μανώλη Οθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη. Η επιχειρηματολογία που προβάλλεται είναι αστεία αλλά έτσι κι αλλιώς ποιός νοιάζεται; Ο Β. Βενιζέλος το έχει πάρει απόφαση, ανέλαβε κόμμα, θα παραδώσει απόκομμα.

Β.Κ.

Δίνει κίνητρα

Εξυπνες λύσεις για την αναβάθμιση της εμποροπανήγυρις Αλμυρού αλλά και την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου επεξεργάζεται η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η δημοτική αρχή προτείνει δωρεάν παραχώρηση χώρου για έκθεση τοπικών προϊόντων και μείωση των τελών για τους επαγγελματίες που θελήσουν να συμμετέχουν στο παζάρι. Τα κίνητρα ικανοποιούν…

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Δύσκολες μέρες περνούν τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν λιγότερες απώλειες σε σχέση με τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ή την εμπορική αγορά, ωστόσο ο 5ος χρόνος της οικονομικής κρίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο πετσί τους. Η κατάσταση βάζει πλέον θέματα επιβίωσης και ο προβληματισμός για το μέλλον είναι διάχυτος.

Κ.Μ.

Δυναμικός σχεδιασμός

Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Αλοννήσου για την ευρύτερη και δυνατότερη προβολή του νησιού στη Γερμανία. Σε πείσμα της στατικότητας που εμφανίζει, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική στιγμή, η κινητικότητα από τις Γερμανόφωνες χώρες, υιοθετείται πολυεπίπεδος σχεδιασμός, με στόχο την ευρύτερη προβολή του νησιού, στη Γερμανική αγορά και γενικότερα το εξωτερικό.

Γ.Υ.

Μεγάλες προσδοκίες

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, ανέλαβε την εκπροσώπηση του νησιού στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου, που άνοιξε χθες τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Οι προσδοκίες από τη συγκεκριμένη έκθεση είναι μεγάλες, ενώ όπως επισημαίνει η κ. Αναγνώστου, είναι αρκετά σημαντική η άμεση επικοινωνία με αξιόλογες προσωπικότητες του τουρισμού, διεθνώς, προκειμένου να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.

Γ.Υ.

Δημιουργική καταστροφή…

Εξαφανίστηκε η «Κυανή Ακτή» κι απέμεινε μόνο του το …νέο Μονακό.

Γκρεμίζω, ξηλώνω, απομακρύνω. Το δόγμα μπουλντόζα και φαράσι, «όλα τα μαζεύω και αυλές καθαρίζω», επεκτείνεται στο Δήμο Βόλου από την Πλατεία Ελευθερίας, το γκαράζ του Νοσοκομείου στην Ογλ-Αλεξάνδρας και στα πέριξ και οι άσχημες εικόνες, μια – μια εκλείπουν.

Η «Κυανή Ακτή» (Côte d’Azur) στις Αλυκές ισοπεδώθηκε.

Αλλά και οι μνήμες που συντηρούσε με την ύπαρξή του το άθλιο κατάλοιπο της ένδοξης ντισκοτέκ, ξεθώριαζαν όσο οι διερχόμενοι απέστρεφαν το βλέμμα τους από το ερειπωμένο κτίριο.

Ήταν προφανές ότι η εστία μόλυνσης στην περιοχή, υποβάθμιζε τις Αλυκές και διαρκώς, στο παρελθόν, όλες οι πρωτοβουλίες των Δημοτικών Αρχών στην περιοχή, παρέκαμπταν την «Κυανή Ακτή».

Κάτι, σαν μην υπήρχε, σαν να μην ενοχλούσε.

Κι όμως. Και υπήρχε και ενοχλούσε και ρύπαινε και παράτυπα διέκοπτε τη συνέχεια της παραλίας.

Οσοι προτιμούν τη …δημιουργική καταστροφή από την αδιασάλευτη διατήρηση άθλιων εικόνων, δεν μπορούν παρά να χαίρονται από τη χθεσινή επιχείρηση «Μπουλντόζα» στις Αλυκές.

Α.Φ.

Διαχειριστικός έλεγχος για το «Παναγιώτικο»;

Στον οδηγό σεμιναρίων σε νέους Αυτοδιοικητικούς, θα πρέπει να εντάξει η Κεντρική Ενωση Δήμων ή το Υπ. Εσωτερικών την περίπτωση της αντιμετώπισης του φράγματος «Παναγιώτικο» από το Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Βέβαια, η υπόθεση θα απασχολήσει σύντομα τις Ελεγκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη καθώς πληροφορίες φέρουν συμβούλους της μειοψηφίας να προσφεύγουν αρμοδίως ζητώντας αρχικά διαχειριστικό έλεγχο για τον φορέα διαχείρισης του φράγματος.

Θεσμικά όμως, η κατρακύλα αυτοδιοικητικών αξιών, δεν έχει τέλος.

Ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης του φράγματος, δηλαδή ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητες για τη διαχείριση ενός αναπτυξιακού έργου, ζητάει από την άσχετη θεσμικά Περιφέρεια Θεσσαλίας να μεσολαβήσει, να προωθήσει δηλαδή αίτημα του ανίσχυρου Δήμου για την εκπόνηση πραγματογνωμοσύνης στο φράγμα από Δημόσια υπηρεσία.

Γηρασμένες αντιλήψεις ενός αδύναμου αυτοδιοικητικού φορέα που οπισθοδρομεί στα πέτρινα χρόνια μιας Αυτοδιοίκησης, φτωχού συγγενή της κρατικής Διοίκησης.

Κατάντια για ένα θεσμό που πανελλαδικά διεκδικεί και μάχεται, ζητώντας νέες αρμοδιότητες και βάζει τον πήχη ψηλότερα, να εκχωρεί την αξιοπρέπειά του με χειροφιλήματα στην υπερκείμενη εξουσία.

Το ξίφος της επανάστασης, αποδείχτηκε παζαριώτικος νυχοκόπτης και οι λέοντες που θα έκαναν …κομματάκια τον Αγοραστό, στριμώχτηκαν σαν λούτρινα διακοσμητικά στη γωνία του παλιού καναπέ.

Στα μαλακά, πάλι, ο Περιφερειάρχης. Τυχερός;

Α.Φ.

Ελληνική Δικαιοσύνη

Παρασκευόπουλος (υπουργός Δικαιοσύνης): Μπορεί να καθυστερήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

…Φροντίστε στο μεταξύ, εκτός απ’ τους υπόλοιπους ναζιστές, να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα κι ο κατ’ ομολογίαν του δολοφόνος Ρουπακιάς!

Φ.Τ.

Μεσαίωνας…

Μα, καλά, είναι δυνατόν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που έστησαν τα ελληνικά Γκουαντανάμο – κολαστήρια ψυχών για μετανάστες να κάνουν κριτική στη νέα κυβέρνηση επειδή τολμά να εξανθρωπίσει κάπως τα πράγματα;

…Ε, Αντώνη Σαμαρά; Ε, κύριοι τής ΝΔ;

Φ.Τ.

Πάει και το φύλλο συκής

Σόιμπλε προς Αθήνα: Θέλετε χρήματα; Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας.

…Ποιες δεσμεύσεις;!; Βαρουφάκη, πού πάει η δημιουργική ασάφεια;;;

Φ.Τ.

Οχι όπως ήξερε

Γιούνκερ: Κάποιος να εξηγήσει στους Έλληνες ότι δεν θα γίνουν όλα όσα τους έταξε η κυβέρνηση.

…Η ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει στον Γιούνκερ ότι η παρέμβασή του στα εσωτερικά μας δεν είναι ανεκτή.

Φ.Τ.

Περί εθνικής κυριαρχίας

Χωρίς «κούρεμα» οφειλής οι 100 δόσεις. Έθεσαν βέτο οι δανειστές.

…Περί εθνικής κυριαρχίας ο λόγος.

Φ.Τ.

Αδειες

Μόλις οι 85 σε σύνολο 250 άδειες πωλητών λαϊκών αγορών ανανεώθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για το 40% συνολικά των αδειών… Για τις υπόλοιπες οι κάτοχοί τους δεν έχουν προσκομίσει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα όπως προβλέπει ο Νόμος.

Αν με την παρέμβαση του Δήμου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν υπάρξει ανοχή, οι πωλητές θα χάσουν το μεροκάματό τους και η… γειτονιά των λαϊκών αγορών θα αδειάσει από πάγκους.

Ε.Χ.

Συστάσεις

Νέες συστάσεις από σήμερα σε κατοίκους και επαγγελματίες των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος, προκειμένου να συμμορφωθούν με το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα».

Φαίνεται ότι θα είναι οι τελευταίες. Από Δευτέρα ξεκινούν έλεγχοι και πρόστιμα.

Ε.Χ.

Κατεδαφίζονται

Η περίπτωση της Κυανής Ακτής δεν θα είναι το μοναδικό εγκαταλειμμένο κτίριο που παραδόθηκε στις μπουλντόζες.

Καθ’ οδών για το σημείο χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Βόλου, κατέγραψε κι άλλες… παράγκες.

Τόσο στην αρχή στις Αλυκές, όσο και λίγα μέτρα μετά την Κυανή Ακτή προς τον Αγιο Στέφανο.

Μπήκαν κι αυτές στη λίστα των υπό κατεδάφιση κτιρίων…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου