ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν αποκαλύπτουν

δεν-αποκαλύπτουν-639824

Δεν αποκαλύπτουν

Στη συνάντηση με τον κ. Κουρουμπλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία έθεσαν το θέμα του αναμορφωμένου Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, όπου προβλέπονται διορισμοί γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Για το εάν υπάρξουν αλλαγές ή όχι στη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου, όρκο δεν παίρνω, αλλά οι βουλευτές του Νομού κρατούν ερμητικά κλειστά τα στόματα.

Β.Κ.

Κατάργηση

Στην κατάργηση των αρχαιολογικών Ινστιτούτων ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της αντίστοιχης δομής του Βόλου, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ελσα Νικολάου. Στην εισήγηση που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου του Βόλου, η κ. Νικολάου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία καταργήθηκε με την απαλοιφή της συγκεκριμένης δομής, από το προεδρικό διάταγμα 104.

Γ.Υ.

Μάχιμη

«Προφανώς στην εποχή της κρίσης θεωρήθηκε περιττή η διατήρηση μιας ακόμη μάχιμης υπηρεσίας της περιφέρειας, με δραστηριότητες στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Τα συμπεράσματα δικά σας» ανέφερε η κ. Νικολάου, απευθυνόμενη στους σύνεδρους. Η συγκεκριμένη θέση προκάλεσε αίσθηση, διότι έθεσε καίρια ερωτήματα, σχετικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, που αναχαίτισαν την μακρά, γόνιμη πορεία σημαντικών θεσμών.

Γ.Υ.

Ναι μεν, αλλά…

Είχε δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας να εγκαλέσει όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραπονούνται επειδή ακόμη δεν πήραν το βουλευτικό αυτοκίνητο ή επειδή δεν τους δόθηκαν 400 ευρώ για την κάλυψη των μεταφορικών με το δικό τους Ι.Χ. «τη στιγμή που παίρνουν 6.000 ευρώ» όπως είπε. Θα ήταν πιο δίκαιος, όμως ο πρωθυπουργός, αν συμπλήρωνε ότι από τα 5.500 ευρώ που μπαίνουν κάθε μήνα στο λογαριασμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αφαιρούνται αυτόματα μέσω πάγιων τραπεζικών εντολών το 42-43% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία όμως στο τέλους του χρόνου ο βουλευτής θα πληρώσει και φόρο εισοδήματος περίπου 5.500 ευρώ. Χωρίς, επίσης, να υπολογίζονται και όσα έξοδα καλύπτονται από τους ίδιους για τις ανάγκες των κομματικών οργανώσεων στην περιφέρεια. Ακόμη μεγαλύτερο δίκιο θα είχαν στον ΣΥΡΙΖΑ αν έδιναν στη δημοσιότητα και κατάλογο βουλευτών που να αναφέρει τι ποσό συνεισφέρει ο καθένας από τη βουλευτική του αποζημίωση στο κόμμα, αλλά και ποιών βουλευτικών προνομίων ή παροχών κάνει χρήση.

Β.Κ.

Δώσατε δικαίωμα

Μ. Χρυσοβελώνη, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων: Ο κ. Σόιμπλε δεν έχει δικαίωμα να απειλεί τον ελληνικό λαό.

…Ο ελληνικός λαός δεν του έδωσε ποτέ αυτό το δικαίωμα, κυρία Μαρίνα. Του το έδωσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει το κόμμα σου, οπισθοχωρώντας στη διαπραγμάτευση.

Φ.Τ.

Δημοκρατικό καθήκον

Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Στη Βουλή για συζήτηση αλλά όχι για ψήφιση η σύμβαση.

Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Πολιτικά επιβεβλημένο να έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

…Η δημοκρατικότητα μιας κυβερνητικής ενέργειας για μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να είναι πάντα ένα θέμα προς απόδειξη και ταυτόχρονα αποδειχθέν.

Φ.Τ.

Περί εμπιστοσύνης

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν έχει εμπιστοσύνη στους βουλευτές της.

…Κι ο λαός δεν έχει εμπιστοσύνη σε σας, κύριε.

Φ.Τ.

Το πνεύμα της συμφωνίας

Βαρουφάκης: Δεν θα πάρουμε τη δόση αν πρέπει να συνεχίσουμε το Μνημόνιο.

…Θα συνεχίσετε το Μνημόνιο, αν θέλετε να πάρετε τη δόση προκειμένου να πληρώσετε τα χρωστούμενα μέχρι το καλοκαίρι και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Αυτό δεν είναι το πνεύμα της συμφωνίας που υπογράψατε;

Φ.Τ.

Save Samaras!

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει αύριο τον υπέρ πάντων αγώνα της προσωπικής του επιβίωσης.

…Συλλέγονται υπογραφές για τη σωτηρία του πολιτικού είδους Samaras – Samaras. Πληροφορίες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Φ.Τ.

Είδηση

Η είδηση για χθες ήταν οι χαμηλοί τόνοι της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση έλειψαν οι αγοραίες εκφράσεις και οι κόντρες δίχως τέλος, από αμφότερες τις πλευρές, δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Είχαν βλέπετε… αγώνα και ήθελαν -όπως άλλωστε είπαν- να τελειώνουν γρήγορα για να δουν το ματς μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Λαμίας.

Ε.Χ.

Εντολή

Ρητή εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, να μην παρέχουν καμία πληροφόρηση και έγγραφο σε πολιτικά πρόσωπα, αν δεν υπάρχει έγγραφη αίτηση, δόθηκε από τη δημοτική αρχή.

Για την εντολή ενημέρωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος, Δημ. Λιβογιάννης, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους να τηρούν τη νομιμότητα και να μην φέρνουν σε δύσκολη θέση τους υπαλλήλους.

Ε.Χ.

«Κυνηγός φαντασμάτων» ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Κυριακής αποκάλυψε ότι ένα σχολείο – στολίδι, στα Καλά Νερά που κόστισε στον ελληνικό λαό 2 εκατ. ευρώ, παραμένει κλειστό για 369 ευρώ. Αιτία η παράλειψη του δήμου Νοτίου Πηλίου να πληρώσει το ποσό στη ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει ηλεκτροδότηση. Είδηση εντυπωσιακή και εξοργιστική συνάμα.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας αντί αυθημερόν να διορθώσει την παράλειψή του, προτίμησε μέσα από τη γνωστή ραδιοφωνική του βόλτα να καθυβρίσει τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που αποκάλυψε το θέμα.

Αλήθεια, αν δεν υπήρχε αυτή η δημοσιογραφική αποκάλυψη για πόσους μήνες θα παρέμενε κλειστό το συγκεκριμένο σχολείο που τόσα έχει να προσφέρει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία; Υποθέτουμε για πολλούς ακόμα.

Πολιτικά αμετροεπής, ως μη όφειλε, για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, αντί να τα «ψάλει» στους συνεργάτες του και να επιλύσει το ζήτημα, σε τουλάχιστον μία ραδιοφωνική του συνέντευξη ανερυθρίαστα βγήκε να υποστηρίξει ότι η εφημερίδα τον «χτυπάει» για άλλους λόγους, χωρίς να μπει στον κόπο να τους εξηγήσει. Και ενώ διέσπειρε εσκεμμένα ψευδέστατες ειδήσεις, αποτόλμησε να απειλήσει με μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, την ώρα που αποκάλυπτε ότι «σήμερα κιόλας κάποιος συνεργάτης πληρώνει το τέλος σύνδεσης στη ΔΕΗ»! Τρικυμία εν κρανίω, σύγχυση, έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα; Όπως και να το πει κανείς, πολιτικά δικαιωμένος θα βγει μετά τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου δημάρχου. Ασφαλώς, πολιτικές πρακτικές που δεν ανέχονται την κριτική, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από αδιάσειστα στοιχεία δεν απέχουν πολύ από αυταρχικές λογικές, που τείνουν να πλησιάσουν επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Πληροφορούμε τον κ. δήμαρχο ότι με τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να σταματήσει την καλόπιστη δημοσιογραφική κριτική και τις δημοσιογραφικές έρευνες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

“Τ”

«Πυροβολάμε» και μετά ρωτάμε…

Πρώτα η απόφαση, μετά η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους. Πρώτα «πυροβολάμε» και μετά ρωτάμε (κατά το στρατιωτικό παράδοξο), φαίνεται πως αποτελεί αξιακή αρχή για τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου που παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας, πρώτα πήρε την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το καταδυτικό πάρκο στο Τρίκερι και μετά συναντήθηκε με το Τοπικό Συμβούλιο και τους επαγγελματίες αλιείς για να τους ενημερώσει…

«Δελφίνοι» και υπό πολιτική κηδεμονία πρόσωπα της πλειοψηφίας, παρευρέθηκαν χθες στη λαϊκή Συνέλευση στο Τρίκερι με χαρακτηριστικά την ένταση, τις οξύτατες λογομαχίες, τις απειλές μηνύσεων και την τελευταία στιγμή την αποφυγή χειροδικιών.

Βάζοντας μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο, η Δημοτική Αρχή, εντελώς …τυχαία, ξέχασε να προσκαλέσει στη Συνέλευση, τον φορέα υλοποίησης του έργου με τα καταδυτικά πάρκα, δηλαδή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία όχι μόνο κατέχει την απόλυτη γνώση του προγράμματος αλλά προωθεί, μακριά από μικροσυμφέροντα, την ενίσχυση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής δίχως να διαταραχθεί η επαγγελματική δραστηριότητα των αλιέων.

Ηταν λογικό επόμενο, οι εκατό περίπου συγκεντρωθέντες αλιείς να ζητούν εξηγήσεις από την ηγετική ομάδα της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο το λόγο της απουσίας έγκαιρης διαβούλευσης αλλά και σωστής ενημέρωσης για το πρόγραμμα.

Τελικά, οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής και η έντονη αντιπαράθεση με τους αλιείς που θα προσφύγουν κατά της απόφασης του Δ.Σ. ζητώντας την ακύρωσή της, μόνο αρνητικό πρόσημο προσδίδει σε μια δράση η οποία, μέσα από δημοκρατικό διάλογο και συναίνεση, θα απέφερε θετικά αποτελέσματα για όλο το Νότιο Πήλιο.

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου