ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο νέος γραμματέας

ο-νέος-γραμματέας-642492

Ο νέος γραμματέας

O νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκης, που εκλέχτηκε μόλις χθες, διατηρεί στενούς πολιτικούς δεσμούς με το Βόλο εδώ και πολλά χρόνια, όταν ακόμη το κυβερνών κόμμα βρίσκονταν στο 3% και θεωρείται άνθρωπος εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα από τα μαθητικά χρόνια, ενώ, επίσης, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην Γ.Γ της Ν.Ε Μιχάλη Καρχιμάκη.

Προσφορές

Η στήλη δέχεται προσφορές… στην ονοματολογία που έχει ξεκινήσει για τη στελέχωση δημοσίων οργανισμών, επιχειρήσεων και ιδρυμάτων στην περιοχή, καθώς καθημερινά ο κατάλογος φαίνεται ότι θα μακραίνει. Το ενδιαφέρον μεγάλο και επικεντρώνεται κυρίως στο Λιμάνι και στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου άρχισε η «πασαρέλα».

Λαλίστατος

Η υπογραφή παράτασης ισοδυναμεί με υπογραφή μνημονίου, ανέφερε χθες μιλώντας στο Mega ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το e-mail του διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών λέει με εύπεπτο τρόπο αυτό που λέει και το μνημόνιο. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, επέκρινε την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει δημιουργούν μεγάλες απώλειες στα έσοδα του κράτους. Λαλίστατος χθες ο πρώην υπουργός πάντως… που όταν χειρίζονταν τα ίδια θέματα, κουβέντα δεν του έβγαζες…

Στο δρόμο

Στο δρόμο το ΚΚΕ και μάλιστα «στα γεμάτα». Ο Γ.Γ Δημ. Κουτσούμπας προχθές χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Εγκάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για κοροϊδία εις βάρος του λαού, με τη μετονομασία της τρόικας σε «3 θεσμούς», που παραμένουν. «Ο νέος λογαριασμός για το λαό δεν θα αργήσει να έρθει. Μπορεί από έξω να μην γράφει ’e-mail Χαρδούβελη’, αλλά ’λίστα Βαρουφάκη’», αλλά θα ‘ναι παραφουσκωμένος χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής, πραγματική θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας» είπε. Άντε τώρα να απαντήσεις…

Συνεργασία Βελεστίνου – Ζαγοράς

Σε προγραμματική συμφωνία για την υλοποίηση έργων του «Πράσινου Ταμείου», προχωρούν οι Δήμοι Ρ. Φεραίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στο Βελεστίνο διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια, στη Ζαγορά όχι, και οι δύο Δήμαρχοι, κ.κ. Νασίκας και Κουτσάφτης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση ελκυστικότητας αστικών περιοχών, στην ανανέωση αστικού οδικού φωτισμού με σύγχρονους ιστούς και λαμπτήρες LED, ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων κ.α.

Οι συνεργασίες υπερνικούν ελλείψεις και δείχνουν το δρόμο για καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Μεγάλα οργανικά κενά

Αιτήματα για προσλήψεις καταγράφονται από όλες τις Υπηρεσίες της Μαγνησίας. Τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα χρόνια κρίσης φαίνεται ότι είναι μεγάλα και σίγουρα δεν είναι μόνο τοπικά. Όμως, από πού να ξεκινήσουν; Όποιος προγραμματισμός και να υπάρχει, σίγουρα θα χρειάζεται βελτίωση.

Κανένας ωφελημένος

Καμία βελτίωση στο τζίρο τους με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχουν δει οι έμποροι. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματίας, το 90% των εμπόρων δηλώνουν ότι δεν έχουν αύξηση στον κύκλο εργασιών τους. Η κατάργηση των εφτά εργάσιμων Κυριακών ήταν και παραμένει ζητούμενο για τον εμπορικό κόσμο.

Νέες κατευθύνσεις

Σε νέες κατευθύνσεις στρέφεται το ενδιαφέρον των υπευθύνων περί τα τουριστικά ζητήματα των νησιών. Πέρα από τις καθιερωμένες αγορές Βρετανία – Σκανδιναβία, ολοένα και πιο έντονα διερευνώνται οι προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και από άλλες περιοχές της γης. Οι ξενοδόχοι της Σκιάθου θέτουν έντονα στο επίκεντρο το άνοιγμα σε νέες κατευθύνσεις, υιοθετώντας τη φιλοξενία Τούρκων και Κινέζων δημοσιογράφων, για την περαιτέρω τουριστική προβολή του νησιού.

Ειδυλλιακές

Ειδυλλιακές περιοχές των νησιών επιλέγουν αρκετοί αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούν ρομαντικές πινελιές και ανάλογο τοπίο για να τελέσουν τους γάμους τους. Ο απόηχος της ταινίας «Μάμα μία», που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αλλά και τα πολυσέλιδα αφιερώματα του διεθνούς Τύπου, με αφορμή το γύρισμα της διάσημης χολιγουντιανής παραγωγής, ενισχύουν την επιλογή των νησιών για την τέλεση των γάμων μελλόνυμφων ζευγαριών από το εξωτερικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου