ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κάποιος νοιάζεται

κάποιος-νοιάζεται-747729

Κάποιος νοιάζεται

Μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού δημοπρατήθηκε το έργο για επέκταση αγωγού ύδρευσης στο παλαιό Τρίκερι κόστους 100.000 ευρώ. Για τους κατοίκους τους νησιού είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει και στην αύξηση του τουρισμού. Τουλάχιστον, οι δημότες του Νοτίου Πηλίου από την Περιφέρεια μπορούν να περιμένουν σε κάτι …γιατί από το Δήμο τους νιώθουν ξεχασμένοι…

Αθ.Τ.

Συγκέντρωσε το 70,1% των ψήφων

Σαρωτική νίκη κατάφερε χθες, πέντε μήνες μετά τις εκλογές, η ΔΑΚΕ στις αρχαιρεσίες για το υπηρεσιακό συμβούλιο στο Νοσοκομείο Βόλου. Συγκέντρωσε 186 ψήφους έναντι 76 που έλαβε η Δημοκρατική Συνεργασία Υγειονομικών. Στο υπηρεσιακό συμβούλιο εκλέγονται από τη ΔΑΚΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γιαννακός με 132 ψήφους και ο Λεωνίδας Αναστασίου, με 59 ψήφους.

Κ.Μ.

Σάλος επικρατεί στον τεχνικό κόσμο

Σεισμό στον κλάδο των μηχανικών προκάλεσε η απόφαση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ να στείλει τη λίστα με τους οφειλέτες μηχανικούς στην Εφορία. Στην Αντιπροσωπεία που συνεδριάζει από την Παρασκευή στην Αθήνα εκδηλώθηκαν μεγάλες αντιδράσεις. Βέβαιο θεωρείται σχεδόν -αν και θα αποφασιστεί σήμερα- ότι οι μηχανικοί θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ακόμη και καταλήψεις του Ταμείου.

Κ.Μ.

Πλησιάζει η ώρα

Καμία ασφάλεια δεν θα παρέχει στην εκτέλεση συνταγών και τη διακίνηση των φαρμάκων το e-shop φαρμακείο. Οι φαρμακοποιοί αναμένουν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο, Δευτέρα, οπότε ψηφίζεται η σχετική τροπολογία. Δεν περιμένουν να εισακουστούν στις προειδοποιήσεις τους. Ομως, διαμηνύουν, ότι η ώρα των αποφάσεων, πλησιάζει…

Κ.Μ.

Είναι πολλά τα λεφτά

Οποιο κουμπί και αν πατώ

σ’ όποιο κι αν πάω κανάλι,

ακούω και βλέπω συνεχώς

τον Παύλο Χαϊκάλη.

Ξυπνά ο ντετέκτιβ μέσα μου

κι ο σεναριογράφος,

ψάχνω να βρω το δίκαιο,

ποιο ΄ναι σωστό, ποιο λάθος.

Είναι για να σιχαίνεσαι

και να αηδιάζεις,

με τις βλακείες που ακούς,

που βλέπεις και διαβάζεις.

Δεν θέλω άλλο Βούλτεψη

Σκουρλέτη και Καμένο,

Άννα-Μισέλ και Άδωνι

και κάθε πικραμένο.

Σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς

τις δύσκολες ημέρες,

είναι ν’ αποκαρδιώνεσαι

με τους Εθνοπατέρες.

Ένα είναι το σίγουρο

σ’ αυτή την ιστορία,

σε μια ή και στις δυο πλευρές

βρόμα και δυσωδία.

Χάνει ο λαός με νόμους τους

δίκια, περιουσίες,

κι αυτοί ωμά εμπλέκονται

σ’ αγοροπωλησίες.

Δυο τρία εκατομμύρια

-το ’χουν κοστολογήσει-

και ίσως κάποιος την ψυχή

στον διάολο να πουλήσει.

Είναι πολλά τα χρήματα

συμφέροντα μεγάλα,

και κάποιοι για την χώρα τους

δεν νοιάζονται μια στάλα.

Άλλοι δεν έχουν για ψωμί,

δεν έχουνε να φάνε

κι άλλοι μ’ εκατομμύρια

παίζουν ή τα ξεχνάνε

Γιατί συμβαίνει και αυτό,

δεν το ’χω σχολιάσει,

κάποιοι εδώ στην πόλη μας

τι έχουνε ξεχάσει.

Ο Δήμαρχος το …μύριο

που δεν έχει δηλώσει

και ο εκδότης τα οκτακο…

που δεν έχει πληρώσει.

Εσύ πολίτη φουκαρά

δουλειά αν θέλεις τώρα,

θα βρεις για τριακόσια ευρώ

στ’ απορριμματοφόρα.

άλικος

Τζίροι

Ανοιχτή θα παραμείνει σήμερα η αγορά του Βόλου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, περιμένοντας τους καταναλωτές να κάνουν τις γιορτινές αγορές τους. Και όλο το κλίμα είναι υπέρ της αγοράς.

Η εορταστική ατμόσφαιρα είναι δεδομένη στην πόλη. Σοβαρή προσπάθεια φέτος έγινε και με το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που αποτελεί προσκλητήριο στους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και να διασκεδάσουν χωρίς να ξοδέψουν πολλά.

Αν αυτό θα μετουσιωθεί και σε τζίρο στα εμπορικά καταστήματα απομένει να διαπιστωθεί τις επόμενες ημέρες. Το δώρο -όσοι είναι να το πάρουν- δεν έχει ακόμη καταβληθεί, ενώ κι αυτό που θα καταβληθεί θα καταλήξει σε υποχρεώσεις: διορθώσεις Ε9 και ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες. Στα δώρα στα αγαπημένα πρόσωπα και στις προσωπικές αγορές μπαίνει ένα ερωτηματικό.

Ελατάκια

Γέμισε ελατάκια η πόλη. Αλλα στολισμένα με κόκκινες κορδέλες, άλλα με λαμπιόνια, στο κέντρο της πόλης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού σκηνικού.

Το… ελατοδάσος «μετακόμισε» στην πόλη.

Ε.Χ.

Κόκκινα χαλιά

Τελικά η πρωτοβουλία των καταστηματαρχών αρχικά της Κουμουνδρούρου και φέτος πολλών εμπόρων της αγοράς να στρωθούν στους δρόμους του Βόλου και μπροστά από τα καταστήματά τους κόκκινα χαλιά, πραγματικά ήταν εξαιρετική και έχει δώσει γιορτινή εικόνα στην αγορά. Η αγορά μέσα στην κρίση που περνάει έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες που δίνουν «ανάσες ζωής».

Αθ.Τ.

Αυτοδιαψεύδονται

Ανοίγουν το στόμα τους για να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, δεν ξέρουν τι λένε, είναι ανερμάτιστοι, βάλλουν κατά παντός υπευθύνου και μετά τους φταίνε οι δημοσιογράφοι. Ο λόγος για ορισμένους πολιτικούς που τις τελευταίες μέρες το έχουν παραξηλώσει. Λένε ό,τι λένε και επειδή δεν έχουν το θάρρος να παλέψουν για την άποψή τους επανέρχονται και αυτοδιαψεύδονται ρίχνοντας το βάρος στους δημοσιογράφους, ότι δήθεν δεν κατάλαβαν, ότι δήθεν τους παγίδευσαν και άλλα τέτοια ιλαροτραγικά.

Χθες η ΕΣΗΕΑ και πολύ σωστά εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή δηλώσεις και διαψεύσεις για την εκλογή Προέδρου δημοκρατίας στην οποία επισημαίνεται ότι είναι «απαράδεκτη και καταδικαστέα κάθε απόπειρα εμπλοκής δημοσιογράφων σε πολιτικά ή προσωπικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και ότι αυτές είναι απαράδεκτες και απαξιωτικές πρακτικές». Ελεος πια.

Β.Κ.

Σήμερα κιόλας

Σήμερα το ΕΘΝΟΣ αποκαλύπτει ότι τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε συμφωνήσει να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Δεν ξέρουμε εάν ισχύει αυτό ή όχι αλλά σήμερα κιόλας θα πρέπει ο κ. Κουβέλης να τοποθετηθεί επ’ αυτού διότι οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν για τις «συμφωνίες» που είχαν γίνει – εάν είχαν γίνει και γιατί «χάλασαν». Ούτως ή άλλως έχουμε φρίξει με τα όσα έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες.

Β.Κ.

Τους πήρε η μπάλα

Υποκλοπές, παρασκήνιο, μυστικές διαβουλεύσεις, κρυφές συναντήσεις, κάμερες και παρακάμερες… ένας κατήφορος χωρίς τέλος που έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ένα πολιτικό σύστημα που νοσεί τα τελευταία χρόνια. Ευθύνη έχουν όλοι για το σημερινό κατάντημα. Και αυτοί που είχαν ενεργό ρόλο αλλά και όσοι έβλεπαν τον κατήφορο και τη σαπίλα να έρχεται και άφηναν το πρόβλημα να το λύσουν κάποιοι άλλοι. Τώρα τους πήρε η μπάλα όλους δυστυχώς.

Β.Κ.

Ζήτω η δημοκρατία

Δημοτική ομάδα Αχιλλέα Μπέου: …Εμείς ως μέλη της ομάδας πλειοψηφίας, ασχολούμενοι για πρώτη και τελευταία φορά με τέτοιου είδους παιδαριώδεις προβοκάτσιες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όχι απλώς δεν διαφωνούμε με τον τρόπο λειτουργίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τον στηρίζουμε ανεπιφύλακτα…

…Στηρίζετε ανεπιφύλακτα την καταπάτηση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας. Μην πει μετά κανείς σας ότι δεν γνώριζε.

Φ.Τ.

Τώρα με την όπισθεν

Π. Μουτσινάς: Δεν μπορώ να επαναφέρω πλέον την πρότασή μου για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Έχει δρομολογηθεί η πορεία προς τις εκλογές. Και βέβαια δεν μπορώ να δώσω φιλί ζωής στην κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά.

…Κάλλιο αργά παρά ποτέ, Πάρι…

Φ.Τ.

Τα καλά και συμφέροντα

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Επιλεκτικά ζητά ο πρωθυπουργός την άσκηση ποινικής δικαιοσύνης.

…Τα καλά και συμφέροντα, κυρία Μαρίνα. Ή μήπως νόμιζες ότι λειτουργούν αλλιώς οι θεσμοί;

Φ.Τ.

Ζόρικα τα κόζα

Ερευνα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη ζητά η Βουλή από τον Άρειο Πάγο.

…Τι να γίνει; Θα πρέπει να δοθεί μία κάποια απάντησις. Ζόρικα τα κόζα, Αντώνη!

Φ.Τ.

Ανοίγουν σαμπάνιες

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν αντικαθίσταται ο Σταύρος Δήμας.

…Η κυβέρνηση όμως αντικαθίσταται και μάλιστα γρήγορα, Κυριάκο.

(Ο Σαμαράς φεύγει, ο Κυριάκος έρχεται. Ανοίγουν σαμπάνιες στο Μητσοτακέικο)

Φ.Τ.

Ποιος ο ρόλος τους στις Θερμοπύλες;

Daily Telegraph: «Οι ηγέτες της Ευρώπης πρόδωσαν την Ελλάδα. Η χώρα θυσιάστηκε προκειμένου η ΕΕ να αγοράσει χρόνο, όπως οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες».

…Δεν μας λέτε όμως ποιον ρόλο έπαιξαν ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι συν αυτοίς στις Θερμοπύλες!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου