ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κάποτε και τώρα

κάποτε-και-τώρα-747967

Κάποτε και τώρα

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε είμαστε και λιγότεροι…», είπε χθες η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, μιλώντας σε πανθεσσαλική εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμπάκα, όπου παρά την κινητοποίηση που έγινε, η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη και έτσι εξηγείται… η επισήμανση της ευρωβουλευτή. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι αυτοί που έλεγαν ότι ούτε «η γοητεία της Εύας…» μπόρεσε να πείσει, έτσι ώστε το ακροατήριο να είναι πιο πυκνό. Η Καϊλή πάντως σε μία ουσιαστικά άτυπη προεκλογική συγκέντρωση ζήτησε: «να στηριχθούν νέοι άνθρωποι για τη δημιουργία μιας ισχυρής δημοκρατικής παράταξης».

Μήνυμα

Στο ακροατήριο πάντως, από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε διάφορα ενημερωτικά sites της Θεσσαλίας, φαίνεται μπροστά – μπροστά ο Γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, Λάμπρος Νούσης, ο οποίος, μάλιστα, σε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο πολύ χαρακτηριστικό, φαίνεται να κοιτάει το κινητό του, περιμένοντας… προφανώς το μήνυμα από τη Χαριλάου Τρικούπη. Ούτως ή άλλως πλέον όλες οι κομματικές οργανώσεις έχουν τεθεί σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού.

Ζεστάθηκαν;

Παρά το τσουχτερό κρύο και το δυνατό άνεμο, οι Βολιώτες κατέβηκαν χθες στην αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους.

Ελπίζουμε να… ζεστάθηκαν και τα ταμεία των εμπόρων.

Σήραγγα

Το αξιοσημείωτο στο έργο της κατασκευής της σήραγγας του Περιφερειακού Βόλου, δεν είναι το κόστος κατασκευής.

Το εξωφρενικό είναι το κόστος των απαλλοτριώσεων που πληρώθηκαν και που άγγιξαν σχεδόν το μισό από τα 17,6 εκ. ευρώ.

Κι αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό το κόστος των απαλλοτριώσεων κυμαίνεται κάτω από το 10% ενός έργου.

Αποδίδει θετικά αποτελέσματα

Στις λίγες εβδομάδες λειτουργίας του το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης του Πολίτη στην Εφορία Βόλου απέδωσε σημαντικά αποτελέσματα. Τα ερωτήματα προς αναρμόδια τμήματα μειώθηκαν, οι υπάλληλοι δεν αποσπώνται από τα ουσιαστικά αντικείμενα εργασίας τους, ενώ οι πολίτες εξυπηρετούνται γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε μία εποχή που οι φορολογικές υποχρεώσεις απαιτούν όλο και περισσότερο χρόνο από την καθημερινότητα του πολίτη, η ταχύτερη εξυπηρέτηση ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Αμετακίνητος

Αποφασισμένος να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο δήμο του με όποιο κόστος, είναι ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. Προκειμένου να διαφυλάξει το συμφέρον της πόλης και των πολιτών, αλλά και να είναι δίκαιος στις αποφάσεις του έτσι όπως ο ίδιος κρίνει, ο δήμαρχος δεν μετακινείται ούτε βήμα από τις θέσεις του, ούτε επηρεάζεται από το κλίμα των ημερών.

Υπομονή

Μπορεί η υποβολή των διορθώσεων του Ε9 να παρατάθηκε μέχρι και τέλη Δεκεμβρίου, όμως η ιστορία της συμπλήρωσης του εντύπου περιουσιακής κατάστασης μόλις τώρα ξεκινά. Αρχές του 2015 οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν εκ νέου Ε9 για τις μεταβολές που υπήρξαν εντός του 2014. Με την αρχή του νέου χρόνου, λοιπόν, νέα ταλαιπωρία αναμένει τους φορολογούμενους. Το περιουσιολόγιο θα το πληρώσουμε και σε χρήμα και σε ταλαιπωρία απίστευτη. Χρειάζεται λοιπόν υπομονή.

Χωρίς σήμα

Μετά την έλευση του ψηφιακού σήματος στη Μαγνησία, πολλά χωριά του Πηλίου δεν έχουν πρόσβαση στην «ψηφιακή τηλεόραση». Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Δράκεια και η Συκή. Οι κάτοικοι θα πρέπει θα γνωρίζουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για την εγκατάσταση αναμεταδοτών. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, για πολλά νοικοκυριά η «ψηφιακή εποχή» σήμαινε μαύρο στις τηλεοράσεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου