ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συλλογικό έργο

συλλογικό-έργο-751459

Συλλογικό έργο

Εργο συλλογικό είναι το Χριστουγεννιάτικο χωριό που δημιουργήθηκε στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, με την αρωγή και στήριξη του Δήμου. Στόχος και πρόθεση του δημάρχου Σκιάθου, Δημήτρη Πρεβεζάνου, είναι η θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης εορταστικής δραστηριότητας, προκειμένου να ενισχυθεί με ακόμη πιο έντονα χρώματα στο μέλλον. Οπως επισημαίνει ο ίδιος, είναι σημαντικό να χαίρονται τα παιδιά και να βιώνουν το κλίμα των γιορτών και γι’ αυτό το λόγο, υπάρχουν σκέψεις από την επόμενη χρονιά, το Χριστουγεννιάτικο χωριό να «φιλοξενηθεί» σε απόσταση αναπνοής από το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου, προς τέρψη της τοπικής κοινωνίας.

Γ.Υ.

Δύσκολοι καιροί

Απαισιόδοξα τα μηνύματα στους ζαχαροπλάστες για την κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων. Οι πελάτες, όπως σημειώθηκε, έχουν φτάσει να αγοράζουν γλυκά με το κομμάτι και όχι με το κιλό. Οι γιορτές στο σπίτι τελείωσαν, ενώ για τα μνημόσυνα δεν υπάρχουν λεφτά για κόλλυβα…

Κ.Μ.

Απογυμνωμένα από ιατρικό προσωπικό

Εκατό και πλέον γιατροί χρειάζεται να προσληφθούν για να ανταπεξέλθει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην κάλυψη των αναγκών. ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία είναι απογυμνωμένα από ιατρικό προσωπικό. Οι χιλιάδες ιατρικές επισκέψεις, σύμφωνα με στοιχεία του 2013, σε νευραλγικές ιατρικές ειδικότητες μαρτυρούν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι επιτέλους πρέπει να γίνουν προσλήψεις.

Κ.Μ.

Κάρτα

Σήμερα καταθέτει τη μήνυση και την αγωγή για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

Αντίγραφα ζήτησε να επιδοθούν στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, Κώστα Γαργάλα και Νάνσυ Καπούλα. Οχι όμως και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων. «Στείλτε του μια χριστουγεννιάτικη κάρτα», είπε ο Δήμαρχος για το Δημήτρη Κουτσιφέλη, ο οποίος εντάσσεται στη λίστα των εργαζόμενων που μηνύει ο Δήμαρχος.

Ε.Χ.

Ενωση

Η Δράκεια είναι ίσως το μοναδικό από τα 99 μαρτυρικά χωριά της χώρας, που δεν έχει ιδρύσει Ενωση Συγγενών Θυμάτων, προκειμένου να διεκδικήσει γερμανικές αποζημιώσεις.

Είναι κάτι που δρομολογείται αυτή την περίοδο, προκειμένου να ησυχάσουν οι ψυχές των 115 εκτελεσθέντων.

Και θα ανακοινωθεί σήμερα στην τελετή έναρξης των διήμερων εκδηλώσεων μνήμης.

Ε.Χ.

Δραστήριος

«Στόχος μας είναι στην καινούργια προγραμματική φάση που ξεκινάει τώρα, να διεκδικήσουμε έναν πραγματικά πιο δραστήριο και πιο εξωστρεφή ρόλο στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Πατής Κουτσάφτης. Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, τονίζει ότι πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η μοναδική πολυμετοχική εταιρεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δοθούν προοπτικές ανάπτυξης στους ίδιους τους Δήμους, που συμμετέχουν ως εταίροι.

Γ.Υ.

Προκήρυξαν εθνικές εκλογές

Αφού εισέπραξαν τους παχυλούς μισθούς τους πολλών χιλιάδων ευρώ μηνιαία για πάνω από 2,5 χρόνια, την ώρα που ο λαός πραγματικά πεινούσε, χθες στελέχη του κρατικού μηχανισμού, διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι οργανισμών και γενικοί γραμματείς Υπουργείων κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους.

Οχι τυχαία φυσικά αφού χθες ήταν 16 Δεκεμβρίου και θυμίζουμε ότι στις 17 Ιουνίου του 2012 είχαν γίνει εκλογές, οπότε εξάντλησαν και την τελευταία μέρα για το 18μηνο που προβλέπει ο νόμος ώστε να μην έχουν κώλυμα εκλογιμότητας. Βεβαίως για την περίπτωση των πρόωρων εκλογών ούτως ή άλλως θα αναστενάξουν τα εκλογοδικεία εάν κάποιοι από αυτούς εκλεγούν. Δεν μπορεί να μοιράζουν κρατικό χρήμα, να επηρεάζουν ευθέως τη βούληση του εκλογικού σώματος και να θέλουν να είναι και υποψήφιοι. Εξοργιστικό πάντως!

Εγραψαν και το τελευταίο μεροκάματο της τεμπελιάς. Δεν ίδρωσαν τα αχαμνά τους για το γεγονός ότι δημιούργησαν αστάθειας και εκλογών σε ένα πολύ άσχημο timing που η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει βουλευτές άλλων κομμάτων να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι βολεμένοι την μαχαίρωσαν από μέσα και αδίστακτα. Αυτοί δυστυχώς στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό. Απίθανοι και ανίκανοι πολιτικάντηδες. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που τήρησαν διαφορετική και σοβαρή στάση. Ή παπάς – παπάς ή ζευγά – ζευγάς. Αυτή η αθλιότητα πρέπει να αλλάξει με συνταγματική πρόβλεψη.

Τούτων δοθέντων δικαίως τους «ξέσκισαν» χθες το βράδυ Σία Κοσιώνη και Δημήτρης Τσιόδρας από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Β.Κ.

Θα απαντήσει;

Καρφιά και για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας περιείχε η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της δημοτικής αρχής καθώς εκφράζει απορία γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη η αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο. Αλήθεια η κ. Γερακούδη σκοπεύει να απαντήσει σε αυτό;

Β.Κ.

Δημοκρατικό καθήκον

Μαργαρίτης Πατσιαντάς: Πρακτική Χρυσής Αυγής υιοθετεί ο Μπέος.

Απ. Νάνος: Πολιτικά παιχνίδια του Δημάρχου για προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Π. Σκοτινιώτης: Στην πόλη μας υπάρχει θέμα δημοκρατίας.

…Καθώς συμπεριφορές αποκλεισμού της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την πόλη δεν συμψηφίζονται με τίποτα, κύριε Μπέο, η αντιμετώπισή τους αποτελεί για τους πολίτες του Βόλου ύψιστο δημοκρατικό καθήκον.

Φ.Τ.

Οι καθαρίστριες

Σήμερα εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία των καθαριστριών του Νοσοκομείου Βόλου.

…Για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Για ανθρώπινη αμοιβή. Προβλήματα που έχει όλος ο κόσμος. Μόνο που αυτές σηκώθηκαν από τον καναπέ και διεκδικούν τη λύση τους, μην περιμένοντας τη σωτηρία εξ ουρανού, όπως κάνει η μεγάλη πλειοψηφία και μετά μυξοκλαίγεται.

Φ.Τ.

Ομορφα όλα και δημοκρατικά

Σοφία Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Η χώρα που λέγεται Ελλάς δεν μπορεί να φέρει πρώτο ένα κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

…Δεν μπορεί να θέλει η Ελλάς να κυβερνήσει τη χώρα ένα κόμμα χωρίς να έχει ορκιστεί υποταγή στην πλουτοκρατία, όπως έχουμε κάνει εμείς. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μη λέγεται Καραμανλής ή Παπανδρέου ή να μην είναι εκείνος που ζεσταίνει τη θέση για έναν Καραμανλή ή έναν Παπανδρέου. Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να κυβερνάει τη χώρα η Αριστερά έστω και το θέλει ο λαός.

Φ.Τ.

Θερμοπύλες

Και Πρόεδρο Δημοκρατίας και σκληρά μέτρα θέλει η Τρόικα.

Οι επικυρίαρχοι της χώρας φέρονται ως επικυρίαρχοι. Απαιτούν από τους ριψάσπιδες των μνημονίων γην και ύδωρ.
…Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Φ.Τ.

Κατ’ επάγγελμα ψεύτες

Μοσκοβισί χτες: Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να ξαναβρεθεί αντιμέτωπη με Grexit.

Μοσκοβισί σήμερα: Δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

…Ας αποφύγουμε να απαιτήσουμε την αλήθεια από πολιτικούς που βρίσκονται στην υπηρεσία της ολιγαρχίας. Ας μη ζητάμε πράγματα αδύνατα από ανθρώπους, που, ανάλογα με τις εντολές των αφεντικών τους, τη μια μέρα φάσκουν και την άλλη αντιφάσκουν. Την αλήθεια μπορούμε να τη βρούμε από μόνοι μας. Προκύπτει απ’ τα λόγια κι από τα έργα τους.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου