ΣΤΙΒΟΣ

Πρώτη η Ξηροφώτου

πρώτη-η-ξηροφώτου-758236

Μεγάλη νικήτρια στη γενική κατάταξη γυναικών στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου, τον αρχαιότερο και ιστορικότερο αγώνα βουνού της χώρας μας, αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Μάρθα Ξηροφώτου.

Ο αγώνας είναι απόστασης 41,8 χιλιομέτρων και έγινε με αυξημένη ζέστη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1986 και αποτέλεσε την αφετηρία για την εκπληκτική πρόοδο του αθλήματος που υπάρχει σήμερα. Η Μάρθα Ξηροφώτου γυμνάζεται έχοντας προπονήτρια μια από τις καλύτερες τριαθλήτριες μεγάλων αποστάσεων της χώρας μας και κολυμβήτρια, τη Βιολέτα Διαλετάρα.

Μαζί με τη Μάρθα Ξηροφώτου τερμάτισε ένας ακόμη Βολιώτης δρομέας, ο Κώστας Τσουράπας (Gre.A.T.). Λίγο μετά τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥΒ Σωκράτης Μητρογώγος, και στη συνέχεια ο Θανάσης Αλεξίου.

Ακάθεκτος συνέχισε τις επιτυχίες του ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης, και τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη στον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Λευκοπηγής Κοζάνης απόστασης 10 χιλιομέτρων. Τον αγώνα των 23,5 χιλιομέτρων που έγινε ταυτόχρονα ολοκλήρωσε η Βάσω Τασιώνη.

Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν εκατοντάδες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα που μετείχαν το 4ήμερο από τη Πέμπτη ώς την Κυριακή στον 6ο Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης, μη ανταγωνιστική πορεία 219 χιλιομέτρων (6.065 μέτρα η συνολική υψομετρική ανάβαση) σε ετάπ, σε πανέμορφες και άγνωστες περιοχές της χώρας μας που δεν μπορεί να γνωρίσει κανείς με άλλο τρόπο εκτός της αθλητικής δραστηριότητας.

Η φήμη του Άθλου Ρούμελης έφτασε και στην Αγγλία με συνέπεια να έρθουν και να συμμετέχουν και Βρετανοί. Η φιλοξενία των κατοίκων ξεπέρασε το άριστα. Τρεις αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, ο Γιώργος Καλαντζής, ο Δημήτρης Ρούσης και ο Κώστας Κατσαρός μετείχαν στη 4ημερη ποδηλατική πορεία.

Η συνέχεια

Αυτή την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί θα γίνει ο 4ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών. Για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή των αθλητών του Α.Σ. ΑμεΑ Αργοναύτες Νίκου Μαλάτου, Θεοδώρας Μούτσιου. Στον αγώνα θα μετέχουν επίσης 3 δρομείς από τη Κύπρο και 2 δρομείς από τη Ρουμανία. Ξεχωριστή βαρύτητα θα δοθεί στον παιδικό αγώνα που θα γίνει για πρώτη φορά φυσικά με δωρεάν συμμετοχή, και θα δώσει την ευκαιρία στους δρομείς, στους επισκέπτες, και στους κατοίκους να δούνε τα παιδιά τους να τρέχουν και αυτά γνωρίζοντας τις αξίες του αθλητισμού. Για τον παιδικό αγώνα οι εγγραφές θα γίνουν επιτόπου την ημέρα του αγώνα.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω αγώνες, και κατόπιν αναθεώρησης της διαδικασίας εγγραφών, αυτές μπορούν να γίνονται από τα μέλη στο Αθλητικό Κέντρο Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως κάθε Τετάρτη ώρες 7μ.μ. – 9μ.μ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο 12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 30 και 10 χιλιομέτρων, ενώ μια μέρα πριν θα γίνει και αγώνας 5 χιλιομέτρων. Οι εγγραφές ανά αγώνα έχουν τα ποσά 12-10-6 ευρώ αντίστοιχα.

Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο Τσαλαπάτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Την ίδια μέρα, 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Σκιάθου, το μεγαλύτερο αθλητικό δρώμενο των Β. Σποράδων. Οι εγγραφές γίνονται στην ιστοσελίδα bit.ly/sktrail2018. Θα γίνουν αγώνες 21 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδικοί αγώνες, ενώ συμφωνήθηκε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία εκπτωτική τιμή για τη μετάβαση-επιστροφή για τους αθλητές και τους συνοδούς. Επίσης η διαμονή προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ μια μέρα πριν τον αγώνα θα γίνει pasta party δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς. Για διευκόλυνση όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να πληρώνουν το ποσό στο κατάστημα ASPIRINA Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη, τηλ.2421023523.

Ο 6ος Αχίλλειος Άθλος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Φαρσάλων θα γίνει την ίδια ημέρα (30 Σεπτεμβρίου) με δωρεάν συμμετοχή για όλους τους αγώνες (21,1χλμ, 5,2χλμ, παιδικός, και περιπατητική διαδρομή).

Η μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή, το «6ο Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ», θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη Φλόγα, χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η Φλόγα λαμβάνει σημαντική βοήθεια. Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού 21Km «AlmyrosCity–ZereliaLakes» & 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5Km που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 7 Οκτωβρίου από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ο ΣΔΥ Βόλου.

Οι εγγραφές άνοιξαν και γίνονται στα σάιτ www.almyroshalfmarathon.gr και https://www.eosalmyrou.gr/.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων που θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το βράδυ. Το ποσό συμμετοχής είναι 12 και 7 ευρώ για τον κάθε αγώνα αντίστοιχα. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν αρκετά νωρίς, και πιο συγκεκριμένα ένα μήνα πριν τον αγώνα, τη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη, στις 14 Οκτωβρίου θα γίνει ο 18ος Ρήγειος Δρόμος στο Βελεστίνο. Προσεχώς οι εγγραφές και όλες οι πληροφορίες.

O 4ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Και για αυτό τον αγώνα προσεχώς θα ανοίξουν οι εγγραφές αφού προηγηθεί συνεδρίαση των διοργανωτών για να προγραμματιστεί η άρτια οργάνωση.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και 160 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα καταρρίψουν κάθε ρεκόρ με τη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Βόλος θα γιορτάσει με το 3ο Volos Santa Run. Ο ΣΔΥ Βόλου θα υποστηρίξει επίσης όλους τους αγώνες στη Μαγνησία που θα ανακοινώνονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου