ΣΤΙΒΟΣ

Νέες διακρίσεις για τον ΣΔΥ Βόλου

νέες-διακρίσεις-για-τον-σδυ-βόλου-798310

Στο Εμπόριο Εορδαίας του Νομού Κοζάνης πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή ο 11ος Ορειβατικός Μουρίκιος Δρόμος με τη συμμετοχή 4 δρομέων του ΣΔΥ Βόλου που όλοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις και διακρίθηκαν. Οι αγώνες διεξάγονται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, σε μια πανέμορφη περιοχή, με καταπληκτική θέα, κάτω από τον ίσκιο και την ευεργετική δροσιά αιωνόβιων δέντρων. Νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης. 3ος ακολούθησε ο Τόλης Κουτσουμπές, 5ος ο Γιάννης Κλόκας. Η Βάσω Τασιώνη τερμάτισε 2η στη μεγάλη διαδρομή των 25.600 μέτρων.

Ο απόλυτος Sky/running αγώνας 7ος Faethon Olympus Marathon «Απόστολος Τσουρέκας» έγινε όπως κάθε χρόνο τη 2η Κυριακή του Ιουλίου. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρόνια ο ημιμαραθώνιος Rupicarpa. Η διαδρομή του Rupicarpa κινείται σε κορυφογραμμές, αλπικά λιβάδια, κόψεις κορυφών, χαράδρες, δάσος, και σε παλιά ξεχασμένα μονοπάτια. Διαπερνάει το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στη χαράδρα της Σταλαματιάς, μέχρι το διάσελο του Καρδαρά. Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι η κορυφή Φλάμπουρο σε υψόμετρο 2455μ. Δύο δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν στον απαιτητικό αυτό αγώνα, οι οποίοι είναι ο Γιώργης Μαυρουδής και ο Γιώργος Αντωνίου.

*Ο ΣΔΥ Βόλου εύχεται στον αθλητή και δρομέα-μέλος του συλλόγου Δημήτρη Ρούση καλή επιτυχία και πάντα νίκες στη πορεία του με τον Β.C. Volos Academy όπου ανέλαβε καθήκοντα προπονητή.

*Περισσότεροι από 10 δρομείς του ΣΔΥΒ γράφτηκαν και θα τρέξουν τη Κυριακή στον 8ο αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βέροιας. Αθλητές του συλλόγου θα τρέξουν στις 21 Ιουλίου στο 8ο Zagori Mountain Running και στις 29 Ιουλίου στο Karpenissi Energy Run.

*Τρισάγιο για τον Δημήτρη Κοντογιάννη στο μέρος που χάθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο μονοπάτι που οδηγεί προς το εκκλησάκι Άγιος Αθανάσιος Εν Άθω στις Μηλιές Πηλίου, τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Ιουλίου παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού, μελών του ΣΔΥ Βόλου, και της οικογένειάς του. Προηγήθηκε συμβολική πεζοπορία στη διαδρομή που είχε ακολουθήσει την ημέρα που χάθηκε. Ο ΣΔΥ Βόλου παρέδωσε πλακέτα στην οικογένεια του αείμνηστου πρώην προέδρου. Τα μετάλλια του Ημιμαραθωνίου Βόλου και του Δρόμου Υγείας όπου συμμετείχε κάθε χρονιά, αφέθηκαν στο μνημείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου