ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θριάμβευσε 46χρονος τυφλός δρομέας στο «Alonissos Challenge»

θριάμβευσε-46χρονος-τυφλός-δρομέας-στο-435611

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί για μικρούς και μεγάλους ο Μιχάλης Ασλάνογλου, ο οποίος συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον αγώνα δρόμου της Αλοννήσου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το πρόβλημα όρασης δεν αποτελεί εμπόδιο στο πεδίο του αθλητισμού. Ο 46χρονος δρομέας έτρεξε στον φυσιολατρικό μαραθώνιο «Alonissos Challenge» με συνοδό τον Παναγιώτη Καραμανλή, και έφτασε στο τέρμα διανύοντας διαδρομή 10 χιλιομέτρων, για να μεταφέρει το πιο δυνατό μήνυμα ζωής, ελπίδας και ισότιμης συμμετοχής για όλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Μιχάλης Ασλάνογλου είναι παντρεμένος με τη Σκοπελίτισσα Ρούλα Μανιάτη και ζει μια ευτυχισμένη γεμάτη ζωή, που έχει ως επίκεντρο την πολύπλευρη δράση, την κοινωνική συμμετοχή και, πάνω απ’ όλα, το πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας που τον διακρίνει.

Το φως που στερήθηκε από παιδί δεν λειτούργησε αποτρεπτικά για τον ίδιο, αλλά αντίθετα, αντικαταστάθηκε από το φως της ψυχής του και τη διάθεσή του για δράση σε όλα τα πεδία. Ο 46χρονος δρομέας τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από τον Δήμο Αλοννήσου για τη συμμετοχή του στον αγώνα, που μετράει αισίως τρία χρόνια, και, όπως όλα δείχνουν, έπεται συνέχεια, καθώς έχει ήδη ανανεωθεί το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αξιέπαινο δρομέα που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με τις συμμετοχές του σε εννέα μαραθώνιους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φθάνοντας μέχρι τη Βραζιλία. «Συμμετέχω στον αγώνα της Αλοννήσου γιατί μου αρέσει ο αθλητισμός και ασχολούμαι από μικρός με τον στίβο», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Έχει λάβει μέρος σε παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήρε μέρος στην κλασική διαδρομή που πραγματοποιείται τον Νοέμβριο στην Αθήνα, από το Καλλιμάρμαρο μέχρι τον Μαραθώνα, του άρεσε η εμπειρία και συνεχίζει τα τελευταία χρόνια τη διαδρομή του σε αγώνες δρόμου, βιώνοντας τη χαρά της συμμετοχής στον αθλητικό στίβο επί ίσοις όροις και με τον ίδιο πάντα στόχο: την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Το μεγάλο μήνυμα που στέλνει μέσα από κάθε συμμετοχή του, συνοψίζεται στα εξής: «Προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο, να έρθουν όλοι πιο κοντά στον αθλητισμό. Στόχος μου είναι να αποδείξω ότι κι εμείς που δεν βλέπουμε μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μπορούμε να τρέχουμε, να δουλεύουμε, να συμμετέχουμε ισότιμα στην κοινωνία όπως όλοι. Παράλληλα, προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω όσους γονείς έχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης, να τα προτρέψουν να βγουν έξω, να μη φοβούνται».

Η ίδια η ζωή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, διότι δεν στερήθηκε τη μόρφωση, σπούδασε δημόσια διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε επί σειρά ετών στην Εθνική Τράπεζα ως τηλεφωνητής. Κάθε μέρα της ζωής του και κάθε βήμα, κάθε νέο προσωπικό επίτευγμα και κάθε συμμετοχή σε αγώνα, εμπνέει τον θαυμασμό στον κοινωνικό του περίγυρο αλλά και ευρύτερα. «Μου άρεσε πολύ η διαδρομή, και τα τρία τελευταία χρόνια είναι για μένα θεσμός η συμμετοχή», υπογραμμίζει ο ίδιος, αναφερόμενος στον αγώνα της Αλοννήσου, ενώ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να τρέχει για τον ίδιο πάντα σκοπό.

Ο φυσιολατρικός μαραθώνιος «Alonissos Challenge», με διοργανωτή τον Δήμο Αλοννήσου και επιμέλεια διοργάνωσης από το «All About Running» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την προηγούμενη Κυριακή. Διακόσιοι δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δοκίμασαν τα όρια της αντοχής τους σε τρεις διαφορετικές διαδρομές μήκους 30 χλμ, 10 χλμ και 2 χλμ, αντίστοιχα. Με αφετηρία και τερματισμό το κατάφυτο λιμάνι στο Πατητήρι, οι συμμετέχοντες στον αθλητικό θεσμό του νησιού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία «multi – terrain» εμπειρία, με συνεχείς εναλλαγές τοπίων που μετέτρεψαν τα αγωνίσματα σε αληθινή πρόκληση.

«Με τη συμπλήρωση 12 ετών πορείας της αθλητικής διοργάνωσης, είχα τη ευκαιρία να παρακολουθήσω τις επιδόσεις 200 μαχητών… διάσημων για την αγωνιστικότητα και την επιμονή τους», τόνισε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος συνεχάρη το σύνολο των συμμετεχόντων και ανανέωσε το καθιερωμένο, πλέον, ετήσιο ραντεβού με όλους τους φίλους της φύσης και της άθλησης στο 13ο «Alonissos Challenge», που ορίστηκε για την Κυριακή 27 Μαΐου του 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου