ΣΤΙΒΟΣ

ΚΡΙΣΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Εχω να δώσω πολλά ακόμη»

κριστι-αναγνωστοπουλου-εχω-να-δώσω-π-493854

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η νέα δύσκολη αγωνιστική σεζόν για τη Βολιώτισσα δισκοβόλο Κρίστι Αναγνωστοπούλου, που κατέκτησε με τα χρώματα της Ελλάδας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, διοργάνωση που διεξήχθη τον Μάρτιο στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η 25χρονη πρωταθλήτρια, που εδώ και λίγο καιρό ανήκει στον ΓΣ Κερατέας, βρέθηκε στον Βόλο για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά της και έπειτα να φύγει ξανά για την Αθήνα, όπου εργάζεται και προπονείται.

Σε συνέντευξη της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Αναγνωστοπούλου, που συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι, μίλησε για το πρόσφατο μετάλλιο που κατέκτησε, την αλλαγή ομάδας, τους επόμενους στόχους της, που περιλαμβάνουν πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο τον ερχόμενο Αύγουστο, αλλά και το πώς θα υποδεχόταν μία ενδεχόμενη μετακίνησή της στον Βόλο και κάποιο σωματείο της περιοχής μας, στο απώτερο μέλλον.

«Έγιναν κάποιες αλλαγές μετά την Ολυμπιάδα του Ρίο, αρχικά με τη μετακίνησή μου από την ΑΕΚ, όπου ήμουν τα τελευταία 5 χρόνια, στον ΓΣ Κερατέας, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για οικονομικούς. Εισέπραξα αδιαφορία από την ΑΕΚ, υπήρξαν συνεχείς μετατάξεις προέδρων, εφόρων και γενικότερα ανθρώπων της διοίκησης και έτσι κατέληξα να αλλάξω σύλλογο και να αγωνίζομαι πια με τα χρώματα του ΓΣ Κερατέας.

Εκεί τα πράγματα είναι ήδη πολύ καλύτερα για εμένα, υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους του συλλόγου και είναι σωστοί απέναντι μου. Άλλωστε μου έχουν δώσει αθλητικό υλικό, εξοπλισμό και ρουχισμό, κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα», τόνισε αρχικά η Βολιώτισσα δισκοβόλος, που αναφέρθηκε και στο χρονικό της δικαστικής διαμάχης που είχε με την προηγούμενή της ομάδα την ΑΕΚ: «Η μεταγραφή μου στον ΓΣ Κερατέας έγινε μία ημέρα πριν αγωνιστώ στην Ισπανία στα μέσα Μαρτίου, καθώς η δικαστική διαμάχη με την ΑΕΚ για να κερδίσω την ελευθέρας μου έληξε ομαλά. Ως αθλητές δεν έχουμε το δικαίωμα έως και τα 28 να διεκδικήσουμε τη μεταγραφή μας σε άλλο σύλλογο, γι’ αυτό τον λόγο και υπήρξε το δικαστήριο ώστε να μπορώ να μετακινηθώ. Δεν έχω κάτι προσωπικό με την ΑΕΚ, δεν έχω να χωρίσω τίποτα και σαφώς είναι ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, απλώς θεώρησα ότι τη δεδομένη στιγμή μια αλλαγή συλλόγου θα επιδράσει ιδιαίτερα θετικά στην ψυχολογία μου, το θεωρώ πολύ θετικό βήμα. Θέλω να κερδίσω διακρίσεις και μετάλλια με τον νέο μου σύλλογο και ήδη ξεκίνησα καλά, καθώς μία μέρα μετά τη μεταγραφή μου κατέκτησα το πρώτο μετάλλιο για το 2017, αγωνιζόμενη με την Εθνική ομάδα».

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, στο οποίο συμμετείχε για 4η φορά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 59.47. Η ίδια αναφέρθηκε στη σημαντική διοργάνωση και την επιτυχία της, σκεπτόμενη τους επόμενους αγωνιστικούς στόχους της: «Ήταν ένας αγώνας από τη χειμερινή σεζόν για να δω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Φάνηκε ότι είμαι σε καλό δρόμο φέτος, με φόντο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Η βολή μου ήταν κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ, ενώ μας βοήθησε και ο καιρός, λόγω αέρα. Ίσως θα μπορούσε να μου βγει μια βολή στο όριο (61.20), καθώς είχα προετοιμαστεί γι’ αυτόν τον αγώνα.

Από κει και πέρα, εκτός από το Λονδίνο, που είναι ο αγώνας στον οποίο θα επικεντρωθώ, για μένα θα είναι ιδιαίτερα γεμάτη σεζόν. Υπάρχει πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων – πρώην Μπρούνο Τζάουλι- στη Λιλ, αγώνας ο οποίος επίσης με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Ως Ελλάδα, έχουμε ανέβει στη Super League και όλες οι καλές ευρωπαϊκές ομάδες θα είναι εκεί, οπότε για όλους μας αποτελεί ένα καλό τεστ για τις δυνάμεις μας πριν από το Παγκόσμιο».

Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, πρώτος σταθμός για μία εκ των κορυφαίων Ελληνίδων δισκοβόλων -όλων των εποχών- αποτελεί το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά: «Το διασυλλογικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις το ερχόμενο και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Εγώ θα συμμετάσχω σε δίσκο και σφαίρα, κυρίως προκειμένου να βοηθήσω τον νέο μου σύλλογο. Πρόκειται για αγώνα ορίων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τα οποία και είναι αρκετά χαμηλά, αλλά θέλω να δώσω ώθηση στον σύλλογο προκειμένου να ανέβει επίπεδο και να αναβαθμιστεί. Εξάλλου, ο ΓΣ Κερατέας δίνει μεγάλη προσοχή στα νέα παιδιά που έρχονται στην ομάδα, καθώς είναι σχετικά νεοσύστατο το τμήμα του στίβου και βρίσκεται ακόμη σε φάση δημιουργίας. Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι βαδίζει αργά και σταθερά σε έναν επιτυχημένο δρόμο».

Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου θα έχει και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στον Μάιο, σε Τρίπολη και Γαλλία, εκεί όπου ευελπιστεί να πιάσει το όριο για το Λονδίνο, ώστε να φύγει το άγχος και να μπορέσει να προετοιμαστεί πιο εντατικά για το Παγκόσμιο: «Μέσα στον Μάιο θα γίνει το Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη, που είναι αγώνας κριτήριο του ΣΕΓΑΣ και το όριο μετράει, καθώς και ένα αναγνωρισμένο μίτινγκ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο Μονγκερόν της Γαλλίας, στο οποίο είχα συμμετάσχει και πέρυσι. Θέλω να είμαι καλά σε αυτούς τους αγώνες και να πιάσω το όριο».

Στο απώτερο μέλλον θα σκεπτόταν τον Βόλο και τους τοπικούς συλλόγους, ως μία καλή επιλογή για να προσφέρει στην ελληνική δισκοβολία: «Έως τώρα δεν έχω μιλήσει με κάποιο σύλλογο στον Βόλο, αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα να έρθω να προπονηθώ εδώ. Τόσο εδώ, όσο και στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά και κοιτώ πάντα το καλύτερο για εμένα. Δεν κλείνω ωστόσο καμία πόρτα, ίσως προς το τέλος της καριέρας μου, θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε κάποιο σωματείο στον Βόλο».

Η 25χρονη Βολιώτισσα δισκοβόλος άλλωστε έχει να δώσει πολλά ακόμη στον ελληνικό αθλητισμό τονίζοντας χαρακτηρίστηκα ότι: «Σκέπτομαι από τώρα την Ολυμπιάδα στο Τόκιο τo 2020 και θεωρώ ότι έχω να δώσω πολλά ακόμη».

Η Αναγνωστοπούλου μίλησε και για την προετοιμασία της στην Κύπρο, λίγο πριν τους αγώνες στην Ισπανία, η οποία κύλησε ιδιαίτερα καλά, παίρνοντας μάλιστα σημαντικές εμπειρίες από τον μεγάλο πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Γερμανό δισκοβόλο Γιούργκεν Σουλτ: «Κατά τη διάρκεια της δεύτερης προετοιμασίας μας στην Κύπρο, τον Μάρτιο, με την προπονήτριά μου Βάσω Παναγιωτοπούλου, κάναμε κοινή προετοιμασία με τη γερμανική ομάδα, που διαθέτει τρομερή σχολή ρίψεων και υπερτερεί σε αγώνες έως και τώρα. Προσωπικά, ήρθα σε επαφή με τον ιστορικό Γερμανό δισκοβόλο και κάτοχο Παγκοσμίου ρεκόρ Γιούργκεν Σουλτ, ο οποίος με βοήθησε σημαντικά, σε θέματα τεχνικής, με την καθοδήγηση του, όντας πια επικεφαλής της Εθνικής Γερμανίας. Του άρεσε η τεχνική μου -βέβαια το διαφορετικό είναι ότι εκεί οι αθλητές έχουν ολόκληρο επιτελείο φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων και προπονητών που τους επιβλέπουν σε αγώνες και προπόνηση- και νομίζω με σκληρή δουλειά θα πάω ακόμη καλύτερα. Εμείς είμαστε ήρωες που προπονούμαστε με τα σημερινά δεδομένα…».

Στο Ολυμπιακό Μουσείο τα παπούτσια του Ρίο

Στο Ολυμπιακό Μουσείο φιλοξενούνται τα παπούτσια της Βολιώτισσας δισκοβόλου με τα οποία αγωνίστηκε, καθώς κάθε αθλητής έπρεπε να χαρίσει κάτι, ως ενθύμιο της συμμετοχής του στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου