ΣΤΙΒΟΣ

Λάμψη αστέρων του στίβου στο Βόλο

λάμψη-αστέρων-του-στίβου-στο-βόλο-513840

Την πρωτοπορία του και τη συνδρομή του στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία αθλητών και αθλητριών εθνικών ομάδων έχει αποδείξει ο Βόλος, που σταθερά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επιλογής μέρους προπονήσεων από ομοσπονδίες και προπονητές, σε όλα τα αθλήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ, από σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου καμπ σκυταλοδρομιών για τους αθλητές και αθλήτριες εθνικών ομάδων στίβου και συγκεκριμένα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων.

Αθλητές που έχουν φέρει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα μας σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, θα βρεθούν στο Βόλο με φόντο τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στη Λιλ της Γαλλίας, και είναι μία διοργάνωση στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα.

Είκοσι συνολικά αθλητές και αθλήτριες (εκ των οποίων 10 άνδρες και 10 γυναίκες) θα συμμετέχουν στο δεύτερο προπονητικό καμπ, ενώ ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Βόλος επιλέχθηκε για να το φιλοξενήσει, είναι ο άριστος τάπητας που διαθέτει το Πανθεσσαλικό.

Είναι, όπως τονίζεται και από τους ιθύνοντες, το μοναδικό πιστοποιημένο από την IAAF στάδιο στο κομμάτι του ταρτάν, ενώ γίνονται προσπάθειες από τον ΕΑΣ Σέγας Θεσσαλίας να φιλοξενηθούν τόσο πανελλήνιοι, όσο και διεθνείς αγώνες στο μέλλον, με την αγορά των κατάλληλων οργάνων.

Σε δελτίο τύπου, αναφέρονται τα εξής: «Στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού σταδίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου camp σκυταλοδρομιών των Εθνικών Ομάδων στίβου. Θα λάβουν μέρος πρωταθλητές διεθνούς βεληνεκούς όπως ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, η Γεωργία Κοκλώνη,η Μπελιμπασάκη Μαρία και πολλοί πρωταθλητές Ελλάδος. Επι κεφαλής των προπονητών ο εθνικός προπονητής Ανδρών-Γυναικών Κουτσιώρας Γιάννης και ο Εθνικός προπονητής Παίδων – Κορασίδων Αποστολόπουλος Απόστολος. Συγκεκριμένα το τριήμερο θα μετέχουν στην προπονητική συγκέντρωση οι παρακάτω αθλητές αθλήτριες και οι προπονητές:

Αθλητές

Ζήκος Κώστας, Παππάς Μιχάλης, Αρβανίτης Παναγιώτης, Βλάχος Βασίλης, Ιωακειμίδης Νίκος, Δουβαλίδης Κώστας, Μουντρίχας Άκης, Νυφαντόπουλος Γιάννης, Τριβυζάς Παναγιώτης, Δαμίρης Τάσος.

Αθλήτριες

Ιωσηφίδου Σοφία, Καρογριανίτη Νίκη, Λαφτσή Κατερίνα, Πεσιρίδου Ελισσάβετ, Μπελιμπασάκη Μαρία, Σπανουδάκη Ραφαέλα, Βενιέρη Παναγιώτα, Δαλάκα Κατερίνα, Κεραμιδά Γρηγορία, Μπέκου Ολυμπία, Κοκλώνη Γωγώ.

Προπονητές

Κουτσιώρας Γιάννης Εθνικός προπονητής Ανδρών-Γυναικών,

Αποστολόπουλος Απόστολος Εθνικός προπονητής Παίδων-Κορασίδων,

Ασλανίδης Παναγιώτης, Καρούζος Χρύσανθος, Θεμελίδου Άννα, Σιώμου Ιωάννα, Κατσιαβάς Βαγγέλης, Χατζηαναστασιάδης Περικλής.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες καθώς και οι προπονητές τους θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Βόλου στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Φάτσης: «Βήμα αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού»

Για το camp μίλησε ο Γ.Γ. του ΕΑΣ Σέγας Θεσσαλίας, κ. Στέργιος Φάτσης αναφέροντας: «Ως Γ.Γ. Θεσσαλίας του ΣΕΓΑΣ θα ήθελα να πω κάτι. Ήμουν στο Run Greece που έγινε στη Λάρισα και βρέθηκαν αρκετά στελέχη του ΣΕΓΑΣ, ήδη έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή (31/03) να έρθει κλιμάκιο δρομέων της Εθνικής Ελλάδος για να προπονηθούν σ’ ένα προπονητικό καμπ με τον ομοσπονδιακό τους προπονητή. Δυστυχώς μόνο δρομικά αγωνίσματα μπορούμε να φιλοξενήσουμε στο Πανθεσσαλικό γιατί δυστυχώς δεν έχουμε τα όργανα για να φιλοξενήσουμε τα υπόλοιπα αθλήματα, δρομικά όμως, όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στην τελευταία Γ.Σ., το μοναδικό πιστοποιημένο Στάδιο στην Ελλάδα από την IAAF είναι το Πανθεσσαλικό.

Αυτό σημαίνει ότι είναι κρίμα αυτό το ταρτάν που είναι πιστοποιημένο από την IAAF να μην το εκμεταλλευόμαστε για αγώνες. Γίνεται μία προσπάθεια να έρθουν και κάποια άλλα όργανα ώστε να μπορούμε να διοργανώσουμε και Πανελλήνιους αγώνες αλλά και ενδεχομένως και κάποια ευρωπαϊκά meetings. Γίνεται η πρώτη κίνηση από τον ομοσπονδιακό προπονητή να έρθουν 40 αθλητές και αθλήτριες από την Παρασκευή για ένα τριήμερο προετοιμασίας στο Πανθεσσαλικό. Αυτό είναι ένα μήνυμα από τον ΣΕΓΑΣ ό,τι υπολογίζει το Πανθεσσαλικό από δω και πέρα κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Θα έρθουν οι αθλητές όλων των σκυταλοδρομιών, όλων των ηλικιών. Θα φιλοξενηθούν στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Καπουρνιώτη, ο οποίος συνέβαλλε στη συγκεκριμένη φιλοξενία των αθλητών. Αυτό είναι το πρώτο βήμα αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου