ΣΤΙΒΟΣ

Διακρίσεις του ΣΔΥΒ σε Ελλάδα και εξωτερικό

διακρίσεις-του-σδυβ-σε-ελλάδα-και-εξωτ-536657

Αρκετές συμμετοχές σε αγώνες κατέγραψαν όλον τον Φεβρουάριο οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ενώ με την είσοδο του Μάρτη οι συμμετοχές εκτοξεύτηκαν σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα.

Ο ερχομός της άνοιξης σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη δραστηριότητα για τον ΣΔΥΒ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ο σύλλογος προετοιμάζει τη διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, που γίνεται διεθνής.

Διεθνής αποστολή στην Πάφο

Διεθνή αποστολή πραγματοποίησε ο ΣΔΥ Βόλου, με εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 3 ως τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στην Κύπρο και την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 Πάφο, με συμμετοχή στον 19ο Logicom Cyprus Marathon Πάφου.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων 8η και 2η στην κατηγορία της τερμάτισε η Ελένη Πρατσή, ενώ επίσης έτρεξε ο Δημήτρης Κοτσίλιος. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων μετείχαν οι Κώστας Παλάντζας (7ος), Βαγγέλης Αρβανίτης, Βίκυ Λειβαδιώτη. Το Σάββατο υπήρξε συμμετοχή επίσης στον μη ανταγωνιστικό αγώνα 4 χιλιομέτρων Almyra Family Run, ενώ το τριήμερο έγιναν πολλές επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της Μεγαλονήσου και κοινή εκδρομή στη Λεμεσό σε συνεργασία με το φίλο σωματείο ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς, το οποίο ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί για τις εξυπηρετήσεις στη διοργάνωση του ταξιδιού στη Κύπρο. Η συνέχεια των φιλικών σχέσεων που διατηρεί ο σύλλογος με τους αθλητές και τους συλλόγους από την Κύπρο θα δοθεί στις 29 Απριλίου, όπου θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας περισσότεροι από 30 Κύπριοι δρομείς που θα τρέξουν στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον 24ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων, ενώ θα γίνει αδελφοποίηση του ΣΔΥΒ με το σωματείο Ευ Ζην.

Στη Φλωρεντία

Επίσης, στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Φλωρεντία έτρεξε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Παπαλεξίου. Με νέο ατομικό ρεκόρ 1.18.27 κατέλαβε τη 12η θέση στον Ημιμαραθώνιο Mezza maratona citta di Scandicci.

Στον Μπιζάνιο Δρόμο

Ο Μπιζάνιος Δρόμος απόστασης 11,5 χιλιομέτρων έγινε την ίδια μέρα στα Ιωάννινα και 5 δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν τη διαδρομή. 339 ήταν οι συμμετέχοντες. Από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μετείχαν οι Αμβρόσιος Δημητριάδης, Κώστας Λαζαρίδης, Στέργιος Κουσκουρίδας, Μάκης Κοσμίδης, Βάσω Τασιώνη.

Στο Γεντίκιον Όρος

Ο 1ος Ορεινός Αγώνας στο Γεντίκιον Όρος, Γεντίκι Trail, πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου στη Λάρισα με τη συμμετοχή 167 αθλητών, εκ των οποίων οι 11 ήταν του ΣΔΥΒ. Η διαδρομή ήταν μεγάλης δυσκολίας και είχε απόσταση 17 χιλιομέτρων, με υψομετρική 1278 μέτρα, ενώ έγινε υπό βροχή και το «τεραίν» γλιστρούσε. Οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου που αγωνίστηκαν ήταν οι Γιώργος Καλαντζής, Αχιλλέας Καλαμάκης, Δημήτρης Οικονόμου, Γιώργος Αντωνίου, Γιάννης Μπατζάκας, Ορέστης Μότσιος, Χρήστος Αρμανίδης, Μάριος Μιχαλόπουλος, Ζαφείρης Πανόπουλος, Παντελής Ζήσης, Μάρθα Ξηροφώτου.

Στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έγινε στη Θεσσαλονίκη στη γέφυρα Περραιβού-Σέιχ Σου το 4o Cycle mtb-trail Race 2017 και στον αγώνα βουνού των 10 χιλιομέτρων έτρεξαν δύο αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, ο Μάκης Κοσμίδης και η Βάσω Τασιώνη.

Στη Βεγορίτιδα

Το πρωί του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας. Στον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων έτρεξαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης, Κώστας Λαζαρίδης, που κατέλαβαν τη 5η και την 7η θέση της κατάταξης. Τερμάτισαν 97 δρομείς, ενώ στον ημιμαραθώνιο άλλοι 152.

Στο Δίον Πιερίας

Σε μία ημέρα που ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πραγματοποίησε 3 αποστολές σε Πάφο, Δίον και Σπερχειάδα, 8 δρομείς του συλλόγου έτρεξαν την Κυριακή στον 8ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Δίου, όπου μετείχαν 466 δρομείς. Από τον ΣΔΥΒ έτρεξαν οι Αλέξης Παπαλεξίου που μάλιστα ήταν 5ος στη γενική κατάταξη και 2ος στην κατηγορία του, Αργύρης Βουρλογιάννης, Ηλίας Πατσαρούχας, Δημήτρης Γάκης, Θανάσης Οικονόμου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Χατζηκυριάκου, Βάσω Τασιώνη.

Στον Σπερχειό

Οκτώ συμμετοχές και πολλές διακρίσεις είχε την Κυριακή ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου στον 2ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας». Πρώτοι στην κατηγορία τους τερμάτισαν οι Γιώργος Καλαντζής, Δημήτρης Οικονόμου, Ρίτσα Ρούστα, Ευαγγελία Παπαχρήστου-Παγουρτζή, τρίτος ο Κώστας Μαγαλιός, ενώ επίσης έτρεξαν οι Μάριος Μιχαλόπουλος, Γιάννης Μελαχροινάκης. Η Άννη Κλειδωνάρη έτρεξε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Στο Λιτόχωρο

Τέσσερις αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας μετείχαν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στον 14ο Χειμερινό Κολυμβητικό αγώνα Παλίρροια 2017, που έγινε στη Πλάκα Λιτοχώρου σε θερμοκρασία νερού θαλάσσης 10 βαθμών Κελσίου χωρίς στολή και συμμετοχή 74 κολυμβητών. Τρίτος στον αγώνα των 300 μέτρων τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου και 6ος ο Στάθης Καραδημητρίου. 14ος στα 1.000 μέτρα ήταν ο Δήμος Νταόπουλος και 45ος ο Κώστας Παλάντζας.

Η δράση που ακολουθεί

Την ερχόμενη Κυριακή στην Ιταλία και τον Ημιμαραθώνιο Ostia στη Ρώμη θα τρέξει η Βάσω Τασιώνη. Εντός της χώρας οι συμμετοχές των αθλητών του ΣΔΥΒ θα είναι πάρα πολλές, ενώ την Κυριακή περισσότεροι από 40 δρομείς του συλλόγου θα τρέξουν στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα και τον παράλληλο αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Οι ημερομηνίες των φετινών αγώνων του ΣΔΥΒ

Εκτός από τους αγώνες που συμμετέχει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, διοργανώνει και συνδιοργανώνει με τους συνεργαζόμενους φορείς και σωματεία πολλούς αγώνες στην περιοχή μας. Οι ημερομηνίες για το 2017 ορίστηκαν και είναι οι εξής:

Στις 29 Απριλίου θα γίνει ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου και ο παράλληλος 24ος Δρόμος Υγείας.

Στις 14 Μαΐου ο 3ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού.

Στις 8 Οκτωβρίου ο φιλανθρωπικός αγώνας για τη Φλόγα.

Στις 15 Οκτωβρίου ο 3ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου.

Στις γιορτές των Χριστουγέννων το 2ο Volos Santa Run.

Ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή ήδη ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς τις ετοιμασίες, ώστε να προσφέρει έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος σε όσους συμμετέχουν. Φέτος ο αγώνας θα αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις, καθώς θα συμμετέχουν περισσότεροι από 30 Κύπριοι δρομείς από το σωματείο Ευ Ζην, τον Γ.Σ. Ολύμπια Λεμεσού και τον σύλλογο Περικλής Δημητρίου. Όλοι θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας με πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Θα γίνει επίσης αδελφοποίηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με την ομάδα της Μεγαλονήσου.

Παράλληλα με τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα διεξαχθεί και ο 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα των 500 μέτρων.

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ».

Στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη πλήρη προκήρυξη καθώς και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο ή τον Δρόμο Υγείας που προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια. Στο facebook δημιουργήθηκε το ανάλογο event για τον αγώνα: https://www.facebook.com/events/1240915415985881/

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)

Τροχαία Βόλου

Λιμενικό Σώμα Βόλου

Οργανισμός Λιμένος Βόλου

ΕΚΑΒ

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων).

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας

ΕΨΑ

ΔΙΟΣ

Ζαγορίν

Saucony

Pharmnet

Running News.gr (χορηγός επικοινωνίας)

Καρακατσάνης

Φιλομήλα

Puppets

Ταμπακιώτης

Peugeot

Aspirina

Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης

Portaria hotel

Nefeli hotel

Τυπογραφείο Σάμιος

Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους τρεις αγώνες: 24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής, 24210 23523 κ. Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στο Βόλο.

Μπλουζάκια του συλλόγου

Στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 διατίθενται τεχνικά μπλουζάκια (t-shirts) του συλλόγου ανδρικά-γυναικεία σε όλα τα μεγέθη προς 5 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου